Alla inlägg under april 2007

Av Gustav & Filippa - 17 april 2007 23:37

I dag har mamma varit nära gränsen till nervsammanbrott, och det var inte mitt fel! En elektriker gick nämligen in i vår lägenhet medan jag låg och sov och mamma stod i duschen. Då blev mamma inte glad! Han kom sedan tillbaka ytterligare två gånger och krävde att få komma in i lägenheten för att titta på golvvärmen, men mamma stod på sig och sa nej. Efter att ha blivit uppläxad av pappa i telefonen lommade han iväg och förhoppningsvis slipper vi fler besök av honom. Han är nämligen totalt inkompetent!


Efter denna urladdning behövde både mamma och jag komma ut. Vi tog en långpromenad med mormor och Elaine (mormors och morfars hund). Jag passade på att sova lite under tiden. Fick ju min tupplur förstörd av den knäppa elektrikern.


I kväll har jag varit ute på ytterligare en promenad. Denna gången med mamma och pappa. Vi gick och tittade på tänkbara områden att bo i. Det börjar ju bli trångt hemma hos oss och snart vill jag ha eget rum!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 april 2007 23:17

I dag har jag varit på tiomånaderskontroll på BVC. Kontrollen började med en samling för föräldragruppen. Vi bebisar fick då sitta på en madrass på golvet och leka medan BVC-tanten och våra mammor satt och pratade. Efter det fick vi träffa BVC-tanten i enrum. Då fick jag bl a slå två klossar mot varandra. Det där snöret som BVC-tanten lade fram var jag dock inte ett dugg intresserad av. Inte heller av den ihopknycklade post-it-lappen som hon lade fram. Därefter var det dags för vägning och mätning. Min nya vikt är 9980 gr (20 gr kvar till 10 kg!) och min nya längd är 75 cm. Huvudomfånget låg kvar på 48 cm. BVC-tanten sa att jag var yngst men störst av oss bebisar som var där!


När besiktningen var klar för den här gången gick mamma och jag med Sebastian C och hans mamma till Gränby centrum och åt lunch. Sebastian och jag fick dock inte ha någon närkontakt den här gången. Efter att vi träffades i torsdags har nämligen diverse sjukdomar härjat bland oss bebisar i föräldragruppen, så våra mammor tyckte att det var onödigt att vi klämde på varandra alltför mycket.


Efter besöket på Gränby gick mamma och jag hem till mormor och morfar en stund. De hade längtat efter mig så vi ville överraska dem lite.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 april 2007 23:14

Det vackra vädret har fortsatt i dag. Visste jag inte bättre skulle jag tro att sommaren var här. På eftermiddagen var jag med mamma och pappa på två visningar. Vi promenerade dit och det var hett kan jag lova. Som tur var kunde jag delvis gömma mig bakom suffletten i vagnen. Mamma och pappa hade ju klätt på mig alldeles för mycket kläder.


När vi kom hem var det dags för årets första grillning. Maten förtärdes på balkongen. Även det var för första gången i år. Jag fick dock bara sitta och titta på när mamma och pappa åt. Jag hade nämligen precis ätit gröt med katrinplommonspuré. Det såg inte ens hälften så gott ut som mammas och pappas grillade kycklingfiléer med klyftpotatis och vitkålssallad.


I morgon är det en viktig dag. Då ska jag nämligen på tiomånaderskontroll!


/Gustav genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 14 april 2007 23:37

I dag har det varit rena rama sommarvärmen ute. Trots detta satte mamma och pappa på mig varma kläder när vi skulle ut och gå. Men jag slapp i alla fall åkpåsen i vagnen. Vi tog en promenad till en tapetbutik, där mamma och pappa kollade på tapeter till en fondvägg i köket. Det fanns mycket fint, så det blir svårt att välja. Fortsatte sedan vår promenad. Jag sov en stund i vagnen, men till sist hamnade vi helt oplanerat på en uteservering i närheten av där vi bor. Där passade mamma och pappa på att äta en bit. När vi satt där kom en tant gående förbi. Hon stannade till när hon såg mig och kallade mig för docka. Därefter frågade hon vad jag hette. När mamma och pappa sa att jag heter Gustav så såg hon lite paff ut. Hon tyckte nog att jag såg ut som en tjej!!Efter mammas och pappas middag gick vi hem och då fick jag äntligen lite mat i magen. Åkte sedan till Gränby centrum och handlade. Kylskåpet var nämligen oroande tomt på mat till mig. Men nu är ordningen återställd och kylskåpet någorlunda fullt igen!/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 april 2007 23:24

I förmiddags tog mamma och jag det ganska lugnt. Jag sov ovanligt länge och då passade mamma på att vila också.På eftermiddagen sken solen och mamma och jag gick hem till Emilia och hälsade på. Emilia har en lekpark alldeles i närheten, så vi gick dit och testade gungorna. Det var premiärturen i en gunga för mig. Jag var lite tveksam i början, men sedan blev det kul och jag fnissade en hel del. Det kittlade ju så skönt i magen. Efter att ha gungat en stund gick vi hem till Emilia igen. Där tog våra mammor en fika, medan Emilia och jag satt på terrassen och lekte. Som vanligt blev det dragkamp om vissa leksaker.Sedan sa vi hej då till Emilia och hennes mamma och tog bussen ner på stan. Där träffade vi pappa. Vi gick i affärer en stund och sedan åt vi middag på en av stans uteserveringar. Till sist promenerade vi hem. När vi kom hem tyckte pappa att jag skulle lägga mig ovanligt tidigt i kväll, men det gick jag inte med på, så det blev snarare tvärtom.../Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 april 2007 22:03

I dag har jag och mamma varit och hälsat på Sebastian C och hans mamma. Sebastian R och Elin var också där. Sebastians mamma bjöd våra mammor på lunch, medan vi småttingar satt på golvet och lekte. Det var full fart hela tiden! Sebastian C busade en del med Elin och mig. Så fort han fick chansen snodde han våra nappar! Jag gav dock igen genom att sno hans napp. När mamma tittade till oss vid ett tillfälle så satt han med min napp i munnen och jag hade hans. Då är man kompisar! Sebastian var också väldigt intresserad av min mage. Han drog vid flera tillfällen upp min Roma-tröja och pillade mig i naveln. Antar att han blev imponerad av hur vältränad jag är!Till sist var det dags för oss att gå hem. Då var jag jättetrött och somnade framåtlutad i vagnen./Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 april 2007 22:53

Gårdagen blev lugn efter påskens bravader. I dag har mamma och jag träffat Emilia och hennes mamma. Vi gick bl a till en 4H-gård och tittade på gotlandsruss. Alla andra djur var inomhus och våra mammor orkade inte gå in, så Emilia och jag fick nöja oss med att sitta och spana på minihästarna. Var sedan och handlade mat på Willys, men då låg jag och sov i vagnen. Kvällen har varit lugn och skön. Jag har busat med pappa, men annars har inte så mycket hänt./Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 april 2007 21:36

Nu är jag hemma igen efter påskens äventyr! Igår var jag med mamma, pappa, farmor och farfar och hälsade på mina kusiner Amanda och Ellen och deras föräldrar vid Överläden, där de tillbringade påsken. Där blev jag skjutsad i barnvagn på isen och mamma och pappa fick åka snöskoter. Så småningom gick vi in i stugvärmen och då passade jag på att busa med Amanda och Ellen. De pysslade om mig och gav mig mat. Bättre kusiner kan man inte få!Idag fick vi besök av pappas kusin Erika och hans faster Ingegerd. De ville se hur stor jag blivit sedan sist. Sedan åkte vi till Mångberg och hälsade på min syssling Alexander och hans familj. Alexander hade många roliga leksaker att leka med. Problemet var bara att vi alldeles för ofta ville ha samma leksak.Efter besöket i Mångberg vinkade vi adjö till farmor och farfar för den här gången och började den långa bilresan hemåt. Vid Dalahästen i Avesta stannade vi och åt middag och jag fick en ren blöja. Sista biten var ganska jobbig. Då hade jag det tråkigt och längtade hem. Det enda som kunde få mig på andra tankar var mammas och pappas "skönsång" av klassiker som Fattig bonddräng och Ekorr´n satt i granen.../Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards