Alla inlägg under juni 2007

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2007 21:44

I morse när mamma låg och dåsade i sängen så väcktes hon av ett avgrundsvrål. Det var jag som hade ramlat ur sängen. Mamma var snabbt på fötter för att trösta mig. Som tur var klarade jag mig undan med en lätt fläskläpp. Men det var ett effektivt sätt att få mamma ur sängen, så jag kanske prövar det igen någon dag... Måste dock tillägga att det var mammas och pappas säng jag ramlade ifrån, så att ni inte tror att det var spjälsängen!


På eftermiddagen var vi till öppna förskolan. Där träffade vi bl a Sebastian och Emilia. Det var full fart på mig och jag for över golvet i jakt på roliga leksaker. Efter öppna förskolan lämnade mamma av mig hos mormor och morfar. Där fick jag bl a lära mig ett nytt ord: älg. Så nu pekar jag på mormors och morfars älgtavla när någon frågar var älgen är. Både morfar och farfar är älgjägare, så jag har ju att brås på. Jag passade också på att leka med mormors och morfars hund Elaine. Vi gillar bollar båda två och när jag kastade bollen så sprang hon efter.


Medan jag var hos mormor och morfar så var mamma och pappa till banken och fick lånelöfte. Förhoppningsvis hittar vi en större lägenhet i höst och då ska jag få eget rum!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 juni 2007 22:39

I dag har mamma och jag varit hem till Emilia och hennes mamma. Där badade jag med Emilia i hennes uppblåsbara pool. Det var jättekul! Emilia tyckte dock att det var roligare på land, så ganska snart fick jag poolen för mig själv. Jag plaskade och njöt av varje sekund! Nu har pappa lovat att jag ska få en egen pool, som jag kan bada i under sommarens besök i Dalarna. Åh, vad jag längtar!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2007 23:03

Det vackra vädret verkar inte vilja släppa sitt grepp om Sverige. Även i dag har solen gassat nästan obarmhärtigt. Jag var till en början på ett riktigt dåligt humör och gnällde för minsta lilla. Som tur var fattade mamma och pappa piken och tog mig ut på en promenad i barnvagnen. Vi gick till en lekpark, där jag bl a fick gunga och rida på en gunghäst. Sedan var vi på en lägenhetsvisning innan vi styrde kosan mot Gränby centrum. Där inhandlades bl a två pyjamasar med korta ben och ärmar till mig. Mina andra pyjamasar börjar nämligen bli alldeles för varma, men mamma och pappa vill ändå att jag ska ha någonting på mig när jag sover eftersom jag är expert på att sparka av mig täcket.


I kväll har jag varit på ett ganska bra humör och farit runt på golvet och busat med saker som jag egentligen inte får busa med, vilket naturligtvis är extra kul. Vem behöver leksaker när jag har diverse sladdar, TV-bänken med dess spännande innehåll och pappas gitarr att leka med?


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2007 23:30

Ännu en strålande sommardag går mot sitt slut! Den fina vädret håller i sig. Jag har nästan glömt bort vad regn är!


På eftermiddagen var jag runt med mamma och pappa till några affärer. De köpte bl a basilika och persilja som de hoppas ska växa och frodas på vår balkong. Var därefter hem en sväng innan vi promenerade iväg till en restaurang som ligger i närheten av vår bostad. Där satt vi på deras uteservering och åt middag och njöt av det fina vädret. På slutet - när smörgåskexen var slut - tröttnade jag dock, så då tog vi en promenad till en lekpark där jag fick gunga. Det var jätteroligt, vilket jag visade genom att avge små tjut av glädje. Somnade sedan av ren utmattning i vagnen på väg hem. Hoppas att vädret blir lika fint i morgon!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 juni 2007 22:45

I morse gick mamma upp redan kl 06. Som tur var lät hon mig sova i ytterligare en timme. Ca kl 08 satte vi oss på bussen till mammas jobb. I dag var det ju studentavslutning på hennes skola och hon ville träffa sin klass en sista gång. Det var kul att se alla nybakade studenter! De hade jättefina mössor på sig. Hoppas att jag också får en sådan en vacker dag!


Jag for omkring på golvet på skolan så att jag blev alldeles svart om benen och händerna. Helt plötsligt längtade mamma tillbaka till den gamla goda tiden då jag satt snällt på ett och samma ställe och lekte...


På eftermiddagen träffade vi pappa på stan. Jag var jättearg när jag fick mat och mamma och pappa kunde inte låta bli att skratta åt mig! Jag får väl skylla på att det har varit en intensiv dag med många nya ansikten och erfarenheter. Då är det väl inte så konstigt att tålamodet till sist tar slut?


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 juni 2007 22:51

I dag hade mamma bokat tid hos fotografen. Innan vi åkte hemifrån klädde hon mig i ett par jeansshorts och en tunika. Värmen var intensiv, så någon annan klädsel kom aldrig på tal. Väl där blev jag fotograferad i olika miljöer och poser. Jag var lite skeptisk till en början, men blev snart varm i kläderna. Resultatet blev ca 150 bilder, som mamma och fotografen sedan fick ner till 68 bilder. Dessa skrev fotografen ut på 6 A4-sidor som vi fick ta med oss hem för ytterligare urval. En av dessa A4-sidor kan ni se ovan.


Kl 16 skulle mamma och pappa till banken. Jag fick då vara hos mormor och busa. I kväll har vi varit på en husvisning på landet. Mamma och pappa blev väldigt förtjusta i huset i fråga, men jag visade min skeptism genom att vara sur och slänga nappar. Jag vill nog helst bo i stan trots allt!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2007 23:14

I dag är det Sveriges nationaldag och pappa har därför varit ledig från jobbet. På förmiddagen tog vi det ganska lugnt alla tre, men på eftermiddagen promenerade vi ner på stan i sommarhettan. På vägen dit träffade vi på mammas kompis Linda, som gjorde oss sällskap. Vi gick till stadsparken och hade picknick i gröngräset. Jag fick fruktsallad och morotsdricka av mamma och pappa. Mumsigt värre! Till sist var det dock dags att gå hemåt igen.


Väl hemma igen åt mamma och pappa grillad fläskkotlett till middag på balkongen. Jag hade fått mat innan, så jag fick nöja mig med smörgåskex. När mamma och pappa hade ätit färdigt fick jag ett paket av dem innehållande en skjorta och en tröja. Dessutom fick jag ett halssmycke av mormor av morfar i form av ett G. Det är nämligen Gustav som har namnsdag i dag! Mamma säger att det beror på en gubbe som heter Gustav Vasa och som levde för länge sedan. Hon ska berätta mer om honom för mig när jag blir lite större.


I kväll har jag fått mig ett skönt bad. Sedan blev jag klippt för allra första gången. Mamma och pappa tyckte att jag hade blivit så långhårig och i morgon ska jag ju till fotografen. Så nu är mina bebislockar ett minne blott! Pappa visade sig vara en fena på hårklippning och mamma blev grymt imponerad av hur han lyckades rädda upp en klippning som inte såg särskilt lovande ut i början... 


Till sist så kan jag berätta att jag har fått två nya tänder i underkäken. Nu har jag sammanlagt åtta tänder och mamma tycker att jag har blivit så stor, så stor...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 juni 2007 23:52

Oj, vilken intensiv dag jag har haft! Dagen började med att mamma och jag träffade Emilia och hennes mamma över en lunch. Vi tog sedan en promenad in till stan, där vi hälsade på en kompis till våra mammor som ligger på sjukhus. Vi fikade och satt och pratade ganska länge. TIll sist var vi dock tvungna att promenera hem i solgasset igen. Är det något som jag inte tycker om så är det att få solen i ögonen! Då blir jag grinig och ilsken. Så har det varit ända sedan jag var nyfödd. Jag kanske ska låta mamma och pappa köpa mig ett par solglasögon trots att jag egentligen inte gillar att ha sådana på mig...


När vi kom hem fick jag lite gröt, men sedan bar det av igen. Vi var nämligen hembjudna till Emilias föräldrar på middag och tårta. Eller vi och vi förresten - jag fick som vanligt inte smaka någonting! Det var i alla fall kul att få leka av sig lite på Emilias altan. Hon hade fått massor av nya leksaker eftersom hon fyllde år häromdagen, och jag var naturligtvis tvungen att provleka med dem!


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards