Alla inlägg under september 2007

Av Gustav & Filippa - 17 september 2007 21:45

Så har Hockeyallsvenskan startat för mitt lag Leksand. En enkel seger mot AIK med 7-3. Jag kunde dock inte se så mycket av matchen eftersom John Blund kom lite oanmäld ikväll. Har varit en sjåig dag i dag.


Det hela började med att pappa och jag gick till öppna förskolan med Jonatan och Sebastian. Där var det full fart och jag visade upp mina gå-kunskaper. Vid sångstunden satt jag i mitten av ringen och klappade händerna och skrattade. Det är kul att sjunga.


Efter öppna förskolan bar det av hem till Jonatan och Sebastian för lite lunch. Chorizo och couscous blev det. När pappa och Magnus druckit lite kaffe så bar det av ner till stan. Jag somnade ganska omgående i vagnen och vaknade först när vi var hemma. Morfar kom och hämtade mig vid 15-tiden så mamma och pappa fick vila ut lite.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 16 september 2007 23:27

Nej, det var väl inte så svårt ändå. Bara man fått in snitsen och vågar så går det lite av sig självt. För enligt mamma och pappa så GÅR jag nu. Har gått runt här i lägenheten och haft mig idag. Det går lite vingligt och ibland så måste jag sätta mig ned. Det är jättekul att gå! Jag reser mig också upp utan att ta stöd emot någonting. Krypa går trots allt snabbare men det är mycket roligare att gå.


Mamma och pappa är också imponerade av hur mycket jag förstår. När de säger att jag ska stå upp så ställer jag mig upp. Jag vet var näsan, öronen, munnen, naveln och fötterna sitter. Jag vet också att jag heter Gustav och att strumpor och skor ska sitta på fötterna.


En sista nyhet är jag fått min 11:e tand. En sitter uppe till vänster, precis bredvid framtänderna.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 14 september 2007 22:22

Nu börjar jag bli trött på det här. Regnandet alltså. Kan det inte bli soligt och varmt så att man kan vara ute och leka. Pappa och jag tog oss i alla fall ut på eftermiddagen och lekte lite. Jag fick gunga och leka i sandlådan. Men det blåste så kallt så vi gick in igen. När jag kom in så ramlade jag på något sätt och slog ansiktet i golvet. Följden av det var att jag blödde näsblod för första gången i mitt liv. Jag fick även ett märke i pannan. Men tänderna klarade sig. Apropå tänder så har jag fått min tionde tand nu. En hörntand uppe till höger. Snart kan jag alltså tugga maten ordentligt så att pappa blir glad. Han tjatar hela tiden att jag ska tugga maten så att jag inte sätter i halsen.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 september 2007 22:23

Idag har, hör och häpna, solen lyst hela dagen. Jag och andra sidan har inte lyst med den. Vet inte vad det var men när jag vaknade så var det inte med glädje. Jag var trött och grinig. Kan ha och göra med att mamma har legat och hostat nästan hela natten. Nu har hon i alla fall fått hostmedicin av farbror doktorn så jag hoppas att det ska bli bättre. Pappa lyckades, efter mycket om och men, få mig att sova innan lunch. När jag väl somnat så sov jag i två timmar i sträck. Sen var jag den glada och goa kille som jag brukar vara.


Vi åkte och handlade på eftermiddagen och när vi kom hem sprang jag omkring med min gåvagn. Det är jätteroligt att springa runt med den. Nja, runt var väl att ta i. När jag kommit fram till väggen eller fönstret så vänder jag mig om och ropar på pappa. Han ska nämligen vända på vagnen så jag kan springa vidare. Kommer han inte tillräckligt snabbt så blir jag arg.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 12 september 2007 23:37

Så var det onsdag och dags för öppna förskolan. Pappa och jag fick gå utan Jonatan och Sebastian idag för att deras pappa fick lov att jobba. Men det gick bra ändå. Jag lekte lite med de andra barnen och på slutet så gick vi in i kyrkan och sjöng lite grann. Det tycker jag är jätteroligt, speciellt när man får hoppa och gå runt lite. Är inte så duktig på det här med att sitta still.


När vi kom hem så fick jag lite mat och sen var det dags för mig att sova. Enligt pappa i alla fall! Jag å andra sidan var av en helt annan uppfattning. Varför sova när man kan leka och ha roligt? Men till slut fick även jag lov att kapitulera och somnade i soffan mellan mamma och pappa. Efter två timmar vaknade jag upp och sen var det full fart igen.


På kvällen åkte pappa och jag först till Oliver och Elias för att hämta min solhatt, som vi glömde när vi var på kräftskiva där. Sedan åkte vi till Elsa och Alma och hälsade på. De har en stor hund som heter Julius och han slickade mig i nacken så jag skrattade.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 11 september 2007 23:32

1-1 slutade matchen. De sprang och sparkade hej vilt, men pappa och jag såg inget av det. Jag pratar om VM i fotboll för damer och matchen mellan Sverige och Nigeria. Det var så att när jag vaknade efter min eftermiddagslur så var jag på ett sådant grinigt humör att pappa tog med mig ut på en promenad ned på stan. Där köpte pappa sallad till mamma och sig själv. Jag sov hela tiden och trots otaliga försök att väcka mig så fortsatte jag att sova. När vi närmade oss hemmet så började det att regna igen. Hur mycket vatten finns det där uppe??


Till middag fick jag blodpudding och lingonsylt. Jag tycker det är jättegott som ni kanske ser. Annars har jag ikväll tränat på att gå igen. Det går bättre och bättre måste jag säga. Jag till och med börjar ge mig ut på små strapatser på egen hand. Snart ska du se att det släpper, ska bara bli av med den värsta rädslan först.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 10 september 2007 23:59

Nu ska ni förstå att det här med att gå faktiskt inte är så lätt. I kväll gjorde jag dock några stapplande försök medan pappa försökte att ta foton på mig. Men så fort han tog fram kameran så satte jag mig ned och kröp med en faslig fart fram till honom. Det här med tekniska prylar är ju riktigt intressant tycker jag. Men utan kamera så gick jag faktiskt längre än jag någonsin gått tidigare. Säkert en mil... Det kändes i alla fall som det, de där två metrarna, för jag var alldeles slut i benen efteråt. Men det ska också i ärlighetens namn sägas att jag även gick mellan mamma och pappa ett par gånger innan plus ett par varv runt soffbordet.


Jag har även visat upp mina talanger i att kasta boll. Mamma tycker att jag har bra tryck i kasten och bollen flyger all världens väg. Kanske ska bli handbollsspelare när jag blir stor!


Annars har det åter varit en dag i regnets tecken. Pappa och jag tog dock en promenad till affären på eftermiddagen för att handla lite saker till hemmet.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 8 september 2007 23:10

Idag har det regnat ännu mer än igår. Tråkigt, tråkigt. Har med andra ord varit inomhus hela dagen. Jag vaknade först klockan halv åtta i morse, men efter en flaska välling så somnade jag om och sov ända till klockan halv tolv. Sen var det full fart.


Det har ju varit mycket sport på tv idag, bl a Finnkampen. Svenskar och finnar som hoppar, kastar och springer. Inte konstigt att man blir trött så jag tog en liten tupplur på en timme kring klockan fem. Man måste ju vara utvilad när man ska se på fotboll på kvällen. Det var ju nämligen EM-kvalmatch mot Danmark. En match som slutade 0-0. Jag fick dock inte vara med hela matchen utan togs av planen i den 70:e minuten.


/Gustav genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards