Alla inlägg under januari 2009

Av Gustav & Filippa - 11 januari 2009 23:40

I dag har vi varit på födelsedagskalas hos Elias, som fyllde tre år dagen innan nyårsafton. Vi hade köpt ett spel i present till honom. Det vanliga gänget var där och förutom fika och fiskdamm blev det mest lek med en bilbana. Gustav ville helst stanna kvar när det var dags att åka hem, men våra kära föräldrar tyckte av någon konstig anledning att det var en dålig idé.


Väl hemma åt vi middag bestående av laxwok med ris. På kvällskvisten blev det bad för oss båda två. Först för Gustav, sedan för Filippa. Det var faktiskt första gången som Filippa inte skrek under ett bad! Hon såg nästan ut att tycka om det den här gången.


I morgon fortsätter Gustavs inskolning. Håll tummarna för att det går lika bra som i fredags!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2009 23:09

I dag så började Gustavs inskolning på dagis på "riktigt"! Vi gick upp tidigt i morse och strax efter kl 09 var vi där. Första timmen var det lek utomhus och Gustav utforskade hela gården och körde bl a bobby car, lastbil och tåg innan vi gick in i värmen. Väl inne var det dags för sång- och fruktstund. Gustav tog i för kung och fosterland och sjöng nog högst utav alla barn. Han fick också ta ett föremål ur en påse och tog då Pippi Långstrump, och sedan sjöng alla barn den låten. När det delades ut frukt valde Gustav ett äpple, som han glatt mumsade i sig. Sedan var det fri lek och Gustav intog då position vid bilarna. Han råkade i konflikt med en annan pojke som också ville leka med bilarna, vilket Gustav inte riktigt gillade. Det var ju Gustavs bilar, tyckte han!


Så småningom var det dags för lunch. I dag bjöds det på pasta med ketchup och chicken bits. Inte riiiktigt i mammas smak, men Gustav åt glatt. Sedan var det vila. Vi började i rummet där det skulle sovas, men Gustav var inte på sovhumör, så snart flyttade vi över till rummet där det bara vilades. Där låg vi en stund innan den fria leken fortsatte med bl a play-do-deg och halsbandstillverkning. Och bilar så klart... På slutet sprang Gustav och en tjej vid namn Vilma omkring och lekte. Plötsligt hördes dock ett vrål från Gustav och mamma hittade paret på toaletten, där Gustav stod med dyngsur tröja och Vilma med en mugg i handen. Mamma vet inte riktigt vad som hänt, men Vilma såg skyldig ut och Gustav var ledsen. Kanske skulle Vilma ge Gustav vatten och så slutade det med en liten olyckshändelse. Klockan var då nästan 14, så det var dags att bege sig hemåt.


På vägen hem stannade vi till hos mormor och morfar, där vi blev bjudna på fika och Gustav fick berätta om sin första dag på dagis. På det stora hela får man säga att dagen gick bra. Gustav har inte varit ett dugg blyg, utan pratat jättemycket, tagit för sig och lekt med de andra barnen. Han har inte suttit klistrad vid mamma, utan vågat sig ut på äventyr på egen hand, även om de inte alltid slutat lyckligt...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2009 22:45

Så var den stora dagen äntligen här! I dag skulle Gustav börja på dagis igen, efter att ha varit hemma med mamma i nästan sju månader. Det är inte samma dagis som i våras, utan ett helt annat med nya fröknar, kompisar och lokaler.


Av denna anledning ringde väckarklockan ovanligt tidigt i morse. Mamma gick upp först. Kl 07.15 var det Gustavs tur och kl 08 fick vi sällskap av Filippa. Pappa var då på jobbet, men han kom hem runt 08.30 Han ville ju inte missa Gustavs första dag på dagis. Kl 09 skulle vi vara där för inskolningssamtal. Vi fick bekanta oss med lokalerna och sedan satt vi och pratade med en av fröknarna. Gustav tog det hela med ro och satt mest på golvet och lekte med bilar. (Vad annars?) En timme senare var vi klara och begav oss hemåt igen. Det är först i morgon som inskolningen börjar på "riktigt".


När vi kom hem så åkte pappa tillbaka till jobbet. Vi andra tog det lugnt en stund innan det var dags för lunch. Efter lunchen var vi trötta och gick och lade oss i sängen för att titta på TV, men det tog inte lång stund förrän vi sov allihopa.


I kväll har mamma, pappa och Filippa varit och shoppat kläder till Gustav. Det blev bl a jeans, mysbyxor, strumpor och långkalsonger. En del mat inhandlades också. Under tiden fick Gustav umgås med mormor och morfar. Där lekte han hund och åt ugnspannkaka. Så nu är förhoppningsvis batterierna fulladdade inför morgondagen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 januari 2009 22:40

Så var vardagen här igen och pappa har börjat att jobba efter sin långa julledighet. Det var lite ovant att inte ha honom hemma i dag, men vi kom snabbt in i våra gamla rutiner. Gustav har varit på ett strålande humör hela dagen och spridit solsken omkring sig vad han än gjort. Mamma har varit tråkig och mest pysslat med olika hushållsbestyr. Trots att det bara är drygt två veckor sedan vår julstädning, så känns det som att det skulle behövas en ny storstädning vilken dag som helst. Hoppas att den dagen dröjer lääänge i så fall. Så kul är det inte att titta på när mamma och pappa städar...


I morgon ska Gustav börja på dagis!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 januari 2009 22:33

I morse vaknade Filippa jättetidigt och efter att ha ätit lite så låg hon i spjälsängen och pratade... och pratade... och pratade... Och hon pratade inte direkt tyst, utan halva grannskapet hörde nog. Inte undra på att mamma och pappa inte kunde somna om förrän långt senare.


Så har det fortsatt nästan hela dagen. Filippa verkar tycka om sin egen röst, eller så kanske hon helt enkelt har något viktigt att säga. Tyvärr har dock mamma och pappa lite svårt att förstå hennes budskap och Gustav är inte till så mycket hjälp han heller. Detta trots att det inte var alltför länge sedan som han pratade samma språk själv...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 januari 2009 23:59

I dag när posten kom så låg det en Bamse-tidning bland alla brev! Tidningen var adresserad till Gustav. Han fick nämligen en Bamse-prenumeration i julklapp av mormor och morfar. Gustav tyckte att det var jättekul att få egen post och han satte sig sedan i soffan och läste sin tidning, samtidigt som han sjöng Heja Bamse. Annars är Gustavs favoritlåt för tillfället Sankta Lucia, som han brukar sjunga flera gånger per dag.


På eftermiddagen hämtade pappa ner Gustavs gamla barnstol från vinden. Filippa skulle nämligen få premiärsitta i den. Det gick jättebra och hon var hur duktig som helst! När vi andra åt middag lite senare så fick Filippa sitta med vid matbordet. Värsta stora tjejen, som kan sitta i en stol på egen hand! Vart tog mammas och pappas lilla bebis vägen?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 januari 2009 23:35

Lördagen började lugnt. Vi var rätt trötta allihopa och sov länge i morse. På eftermiddagen åkte Gustav och pappa till Elsa och Alma, där det bjöds på middag. Mamma är fortfarande lite krasslig så hon fick inte följa med, men för att hon inte skulle känna sig alltför ensam så gjorde Filippa henne sällskap hemma. Hos Elsa och Alma var det full fart. Oliver och Elias dök också upp och sedan busade vi allihopa. Det byggdes bl a lego och lektes med hästar. Så mycket bilkörning blev det för en gångs skull inte. Till sist gick pappas parkeringstid ut och kosan styrdes hemåt. Efter en flaska välling var det läggdags för Gustav, som somnade lätt och snabbt. Lillasyster stannade dock uppe med mamma och pappa ett tag till.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 januari 2009 23:32

Så här såg det ut runt tolvslaget hemma hos oss. Gustav däckade i soffan runt kl 23.30 och missade tolvslaget som vanligt. Filippa däremot var efter en liten tupplur vaken och fick titta på fyrverkerierna med mamma och pappa.


Årets första dag blev lugn. Pappa och Gustav var ut en sväng på eftermiddagen, medan mamma, som fortfarande är lite krasslig, höll sig inomhus med Filippa. Och tur var nog det, för det var riktigt kallt ute!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards