Alla inlägg under februari 2009

Av Gustav & Filippa - 13 februari 2009 23:59

I förmiddags så kom morfar och hämtade Gustav. De begav sig sedan ut i vintervädret för att åka snowracer. Det måste ha tagit på krafterna för när mamma, Gustav och Filippa sedan gick ner på stan så somnade Gustav sött i vagnen. Väl nere på stan så träffade vi pappa. Det var dock inget som Gustav märkte av utan han fortsatte att sova. Han vaknade inte ens när vi satte oss i en galleria för att äta sallad till middag. Filippa satt med vid bordet, men inte Gustav som bara sov och sov... Han vaknade först när pappa stuvade in honom i bilen för att åka och handla mat. Då hade han sovit jättelänge och missat hela besöket på stan. Det är jobbigt att åka snowracer!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 februari 2009 22:55

Så här ser det ut varje dag när Gustav ska till eller från dagis. Lilla Filippa packas ner i en mjulift, som mamma sedan bär som en väska innan den stuvas in i syskonvagnen. Där har Filippa det varmt och skönt och oftast somnar hon under vår lilla promenad. Snart har Filippa dock vuxit ur mjukliften och mamma tror att hon ser fram emot att få sitta i vagnen så att hon får lite bättre utsikt. Nu ser hon ju nästan bara mamma och det är nog inte så kul!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 februari 2009 22:01

I dag var det dagisdags för Gustav igen. När mamma och Filippa kom för att hämta honom vid 14 så var han ganska grinig och protesterade högljutt när overallen skulle på. Ännu grinigare blev han när de övriga barnen ville spana in lillasyster. Då skrek han Rör inte min lillasyster! Till sist bar det dock hemåt igen. Väl hemma satte sig en trött Gustav i soffan och tittade på Djungelboken på DVD en stund. Sedan blev det bus med lillasyster innan det var dags för middag. Gustav har blivit ganska kinkig med maten på sistone och "dissar" både det ena och det andra. Mamma och pappa tror att han har lärt sig det på dagis, men förhoppningsvis är det bara en fas som snart går över. Tur att det finns välling!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 februari 2009 21:47

Ny vecka, nya tag! Filippas förkylning kom av sig och Gustavs mage har klarat sig från ytterligare magsjukor. Peppar peppar! Filippa och mamma har tillbringat dagen i hemmets lugna vrå. Gustav och morfar har dock varit ute på äventyr ihop. Gustav har åkt snowracer ända hem till gammelmormor. Gissa vem som fick dra honom hela vägen dit... och hem! Och gissa vem som skrek Fortare, fortare!


Dagens smakportion för Filippa bestod av blomkåls- och potatispuré. Det tyckte Filippa smakade smaskens och det lät nästan som att hon sa "nam nam" medan hon åt. Annars är banangröten en klar favorit hos Filippa. Den hugger hon nästan efter!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 februari 2009 23:55

I natt hade vi bara Dr Jekyll här hemma. Mr Hyde dök som tur var aldrig upp. Filippa sov med andra ord som en liten prinsessa hela natten och sa inte ett pip förrän pappa gick upp på morgonkvisten och började att väsnas. Hon är allt bra konstig den ungen!


I dag har vi haft en lugn dag här hemma. Gustav äter fortfarande lite dåligt, men när pappa hade med sig tårta från jobbet så var det plötsligt inget fel på aptiten längre. Filippa håller dessvärre på och blir förkyld. Hon har nyst hela dagen och i kväll har hon börjat att snora lite. Det är nog pappas förkylning som hon har dragit på sig. Och vi som hoppades att sjukstugan var över för den här gången...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 februari 2009 22:51

De senaste nätterna har Filippa sovit jättedåligt. Hon har vaknat flera gånger och varit jättearg och det har knappt gått att lugna henne. Försöker man att ge henne nappen så blir hon ännu argare. Situationen på dagarna är inte särskilt mycket bättre. Hon är glad som en lärka i vaket tillstånd, men när det är dags att sova så går hon från Dr Jekyll till Mr Hyde. Argare unge får man leta efter!


Som tur var hade vi sovmorgon här hemma i morse. Pappa skulle till Stockholm för att gå på matmässa, så han lämnade Gustav på dagis kl 09. Lämningen gick utan problem och kl 14 kom mamma och Filippa och hämtade en nyvaken Gustav.


Gustav har varit på ett strålande humör i kväll, men ville inte ha någon middag, så nu befarar mamma ett nytt utbrott av magsjuka. Hoppas verkligen att hon har fel!

  

/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 februari 2009 23:06

I morse var Filippa helt feberfri, så kl 09 traskade vi iväg till dagis som vanligt. Efter att ha vinkat hej då till Gustav så fortsatte Filippa och mamma till Kvantum för att inhandla lite mat.


På dagis åt Gustav två portioner av lunchen, men mammas middag ratade han totalt och ville inte ens smaka. Efter maten somnade mamma, pappa och Filippa på sängen, medan Gustav tittade på barnprogram på TV. Mer spännande än så blev inte denna dag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 februari 2009 23:10

I morse hade Filippas feber sjunkit till 38,9 grader, men för att mamma skulle slippa dra ut henne i kylan så kom mormor över och passade Filippa medan mamma och Gustav tog sig till dagis. Där har Gustav haft det bra i dag, även om han åt lite dåligt. Hans aptit har inte varit på topp sedan lördagens bravader, men annars är han precis som vanligt. Med andra ord är hans favoritord fortfarande "nej"...


Filippas feber har sjunkit allt mer under dagen och i kväll har hon varit mycket piggare än igår. Hon har inga symptom på någon förkylning eller liknande, utan det enda som avviker från det normala är att hon är lite irriterad i ena ögat, men förhoppningsvis är det värsta över nu.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards