Alla inlägg under april 2009

Av Gustav & Filippa - 24 april 2009 23:51

I morse vaknade Filippa redan innan kl 06.30 och vägrade att somna om, trots mammas tappra försök. Hon som hade hoppats på sovmorgon när det inte var dagis i dag. Men tji fick hon! Strax därefter vaknade Gustav och då var det definitivt slut på lugnet.


Innan lunch kom morfar och hämtade Gustav. Han var nämligen ledig från jobbet i dag och skulle till gammelmormor och dona och då ville naturligtvis Gustav följa med. Mamma hade trots det fullt upp. När bebisar vaknar för tidigt har de nämligen en tendens att vara griniga resten av dagen och det stämde mycket väl in på Filippa. Eller som mamma sa till henne: Vad ska du upp och göra så tidigt när du inte klarar av det? Något svar fick hon dock inte.


När pappa kom hem åkte han, mamma och Filippa till Gränby centrum för lite shopping. Gustav skulle nämligen äta middag hos mormor och morfar. Det shoppades en del kläder till oss barn. Gustav fick ett par nya jeans (vi får väl se hur lång tid det tar innan även dessa är utslitna...) och Filippa en tunika med Lille Skutt på, matchande leggins och två par strumpor. Dessutom inhandlades det god mat och barnförbjudna drycker.


/Gustav och Filippa genom mamma


Av Gustav & Filippa - 23 april 2009 22:10

Dagarna går och det har redan hunnit bli torsdag. Gustav var som vanligt på dagis kl 09-14. Trots att vädret var fint så promenerade vi sedan nästan direkt hem. Mamma hade lite att göra, bl a så skulle hon städa färdigt balkongen. Den blir ju ganska smutsig efter en lång vinter och vi vill ju kunna njuta av den nu när värmen äntligen är här.


Även kvällen har i viss mån gått i städandets tecken. Gustav ville självklart hjälpa till och putsade bl a sin trehjuling. Överhuvudtaget är det mycket Jag kan! från Gustav just nu och han vill vara med överallt. Hoppas att intresset för att städa och hjälpa till hemma håller i sig även när han blir lite äldre!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 22 april 2009 23:10

Just nu händer det nya saker med Filippa hela tiden! I dag lyckades hon för första gången peka ut lampan! När mamma och Filippa satt i sängen efter Filippas lunchtupplur så frågade mamma den klassiska frågan Var är lampan? Filippa tittade då uppåt, sträckte upp handen och sa . Mamma blev så klart alldeles överlycklig!


Dessutom har lilla fröken så smått börjat att ta sig fram. Mamma vet dock inte riktigt hur det går till. Hon kryper absolut inte och hon hasar sig inte heller fram, men någonting gör hon. I morse så tog hon sig liggande på mage från mitten av lekmattan till skötbordet, en sträcka på sisådär två meter. Det tog en liten stund, men det är ju inte så konstigt om man aldrig gjort det förut!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 april 2009 22:08

Varje gång som mamma och Filippa kommer för att hämta Gustav på dagis så blir de överfallna av en skock ungar. Det är inte mamma som barnen är intresserade av, utan det är "Flippan" som drar. De ska pussa och känna på Filippa. En del är väldigt närgångna till mammas förtret. Filippa tar dock det hela med ro. Mamma försöker skydda Filippa så gott som det går, men det är inte alltid det lättaste när Gustav samtidigt ska kläs på. I dag kom dock Edvins mamma till hjälp och tog upp Filippa medan mamma klädde på Gustav. Filippa kommer nog att bli en tålig tjej. Kan man bli annat med en busig storebror och ett gäng dagisbarn som överfaller en flera gånger i veckan?


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 20 april 2009 22:20

Nu har den dykt upp - Filippas andra "gadd"! Den sitter till höger i underkäken och syns än så länge bara om man tittar väldigt noga. Skönt att vi inte behöver åka till Dalarna för att hon ska få tänder!


Veckans första dag har i stort sett varit ganska behaglig. Kl 10.30 i förmiddags kom morfar och hämtade Gustav. De har sedan umgått nästan hela dagen. Mamma och Filippa passade under tiden på att bl a ta en promenad till Gränby centrum. Där bytte mamma en skjorta som Gustav fått och hon inhandlade också två sommarpyjamasar till Filippa, två rosa kakfat och lite annat smått och gott. Filippa somnade ganska snart och vaknade först när mamma körde in vagnen i källaren hemma.


I kväll har det blivit bad för Filippa och dusch för Gustav. Gustav kan nästan duscha hur länge som helst, men eftersom mamma och pappa inte vill att vattnet ska ta slut för grannarna så försöker de sätta stopp efter någon halvtimme eller så...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 april 2009 22:27

Det har hänt en del i Filippas utveckling den senaste veckan. Hon har bl a börjat att utvidga sitt "ordförråd". Tidigare sa hon mest da-da, men nu kommer det även en del ja-ja, ma-ma och pa-pa. Dessutom börjar hon bli lite stabilare i benen. Om man ställer henne i knät så står hon nu i några sekunder, innan benen åter blir till kokt spaghetti och hon ramlar ihop. Däremot har mamma och pappa gett upp det här med nappen. Det är bara att inse att Filippa inte kommer att bli någon napptjej. På sätt och vis är väl det bra, men ack så skönt det vore om hon tog napp åtminstone ibland...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 april 2009 23:56

Vilket blåsväder vi har varit i idag. Alla i familjen! Inte bara vi barn alltså!


Dagen började med att Filippa vaknade först, redan klockan halv åtta. Sedan var det full fart på oss. Gustav drog upp pappa vid halv nio för då var det dags för macka och mjölk, tyckte Gustav. Efter att alla ätit och gjort sig i ordning var det dags att gå ut i det soliga vädret. Pappa tog ned Gustavs trehjuling, det var dags för den årliga turen. Efter cirka två meters åkning fick det vara nog tyckte Gustav och sprang mot gungorna.


Men skenet kan bedra. I dag, solskenet. Det såg ju ut att vara varmt och skönt, men icke. Blåsten gjorde att det var iskallt ute och vi tog beslutet att gå och handla lite korv till ikväll. Mamma skulle nämligen ut och roa sig med några kompisar och då blev det bara vi och pappa kvar hemma. Filippa äter ju inte korv så den delade Gustav och pappa på.


Kvällen var lugn och vi barn gav inte pappa mycket att klaga på, så nu vågar han nog släppa ut mamma fler gånger.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 17 april 2009 23:32

Så var det äntligen fredag! I förmiddags var vi hemma och tog det lugnt. Mamma gick runt som en zombie och såg mest trött ut. Tur att hon har oss barn som sätter lite fart på henne!


Efter att ha förberett middagen så gick vi ut på gården för lite frisk luft. Där träffade vi på vår granne Klara, som bor under oss. Hon är lite rädd för Gustav eftersom hon brukar höra när han springer omkring och härjar ovanför henne. När hon träffar honom öga mot öga är det dock inga problem och hon och Gustav lekte fint med varandra ute på gården. Så småningom dök pappa upp och då försvann mamma in för att göra färdigt middagen. Gustav har faktiskt haft god aptit hela dagen och mumsade sedan glatt i sig laxen som serverades till middag. Filippa fick nöja sig med banangröt med katrinplommonspuré, men hon verkade lika glad för det.


Efter middagen så fick Gustav göra en liten visit hemma hos mormor och morfar medan mamma, pappa och Filippa åkte och handlade mat och blöjor. Mamma och pappa orkade tydligen inte jaga Gustav i affären i kväll och valde därför att göra det lätt för sig. Efter en trots allt ganska intensiv fredag så somnade sedan Gustav liggandes på golvet inne i lekrummet. Som tur var hade pappa gjort i ordning honom för natten, så det var bara för pappa att bära in Gustav i sovrummet. Det är trots allt lite skönare att sova i en säng än på ett hårt golv, även om Gustav inte verkade bry sig så mycket...


/Gustav och Filippa genom mamma



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards