Alla inlägg under april 2009

Av Gustav & Filippa - 9 april 2009 22:45

Det gick bra för Gustav på dagis i dag trots att hans bästis Edvin inte var där. Han lekte mest med Vincent istället. När mamma och Filippa kom för att hämta honom så var han sminkad som en påskkärring. Det var bara kvasten som saknades. Någon sådan har vi tyvärr inte, men när mamma kom hem så satte hon på Gustav ett huckle, och nog blev han en riktig påskkärring allt! Och lillasyster ville självklart inte vara sämre!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 april 2009 21:59

Så har ännu en onsdag passerat. I morse så lämnade mamma och Filippa Gustav på dagis som vanligt. Gustav och Edvin började genast att leka. De är verkligen bra kompisar de där killarna! I morgon är dock Edvin ledig, så då får Gustav hitta någon annan att busa med.


Medan Gustav var på dagis så passade mamma och Filippa på att sova. Filippa sov dock inte så länge som mamma hade önskat, men lite ny energi fick mamma i alla fall. När det var hämtning kl 14 så fick mamma och Filippa inte bara Gustav med sig, utan även en jättefin påsktupp som Gustav gjort på dagis och som nu pryder vardagsrummet. Det var den som han målade så noggrant häromveckan.


I kväll har vi barn varit hos mormor och morfar. Mamma och pappa hade tydligen något jubileum att fira och tog då chansen att äta middag på restaurang utan oss barn. Runt kl 20 blev vi hämtade och sedan blev det bums i säng för Gustav.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 april 2009 22:14

I dag har Gustav varit på dagis, precis som vanligt på tisdagar. Både lämningarna och hämtningarna går riktigt bra nuförtiden och det är sällan några problem.


Mamma och Filippa passade under tiden på att avlägga visit hos gammelmormor. Där blev det fika och prat och Filippa visade lägligt nog upp sin allra bästa sida. Men uppenbarligen är det jobbigt att vara på visit, för när vi gick därifrån runt kl 13.45 så somnade Filippa i vagnen och hon sov fortfarande när pappa kom hem från jobbet efter kl 16...


Då var Gustav hos mormor och morfar. Mamma och pappa skulle nämligen iväg för att påskhandla och då ville de inte ha Gustav med sig. Det skulle ju inhandlas diverse saker till några påskägg. Filippa lovade att inte skvallra så därför fick hon följa med. Under besöket på Barnens Hus så fick hon för första gången sitta i kundvagnens barnsits. Det uppskattades verkligen av fröken nyfiken som hade fullt upp med att spana in allt och alla!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2009 22:05

Konversation mellan far och son vid middagsbordet i dag:


- Gustav, du måste äta upp maten.

- Nej, jag kan inte.

- Varför inte det?

- Jag är gammal.


Det sistnämnda sagt med en djup suck. Men när fadern matade honom så gick det bra. Gapa orkade han göra i alla fall!


Lite senare lät det så här när samme son kom in till sin mor som låg och vilade på sängen:


- Mamma, du måste hjälpa mig att plocka ihop böckerna.

- Men Gustav, det kan du väl göra själv?

- Nej, jag är gammal.


Uppenbarligen har vi världens äldsta tvååring här hemma!


Åldermannens lillasyster har för övrigt börjat att röra på sig lite smått! När Filippa ligger på mage och det finns något intressant inom räckhåll så rör hon sig i en cirkel tills hon når föremålet i fråga. Det går inte fort, men nog rör hon sig allt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2009 22:28

I dag har vi varit på födelsedagskalas. Det var Sebastian som fyllde tre år. Först blev det lek, sedan fika och efter det ännu mera lek! Som vanligt handlade leken mest om bilar. Sebastian och hans bror Jonatan har nämligen massor av roliga bilar, bl a Blixten McQueen i olika varianter. Gustav blev helt salig och röjde runt med bilarna tills han var alldeles svettig. Filippa tog det hela med ro och nöjde sig med att umgås med de vuxna istället. Kalaset rundades av med en fiskdamm och sedan var det dags att traska hemåt igen. Mamma och pappa fick med sig Gustav efter lite övertalning och till sist blev det riktig fart på honom när Elsa jagade honom i hälarna. Tjejbaciller är tydligen lite läskiga.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 april 2009 22:34

Lördagen blev ännu en strålande vårdag. Vi kunde självfallet inte sitta inne och uggla när det var så fint väder. Efter lunch tog vi en promenad till en 4H-gård i närheten. Vi passade då på att göra om syskonvagnen. Filippa har hittills legat i vagnen, men nu har vi gjort så att hon istället sitter bakom Gustav i vagnen. På så sätt får hon mycket bättre utsikt när vi är ute på äventyr.


När vi kom till 4H-gården började vi med att fika. Sedan gick vi runt och tittade på de olika djuren. Vi såg bl a hästar, får, getter, grisar, kaniner och gäss. Gustav höll sig hela tiden på betryggande avstånd från djuren. Han har alltid varit lite feg vad gäller sånt här och föredrar att se men inte röra.


När vi kom hem vilade vi en stund. Sedan var det dags för middag. Det blev årets första grillning! Vi grillade fläskfilé, som sedan serverades med klyftpotatis och färska spenatblad. Gott! Till och med Gustav åt för en gångs skull!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 april 2009 23:54

Ojojoj! I dag har vädret varit ännu finare än igår! Självklart tog vi tillfället i akt och gick ut i solskenet kring lunch. Vi strövade runt tills vi hittade en lekplats, där Gustav fick tillfälle att göra av med lite energi medan Filippa tog en tupplur. Gustav klättrade, sprang och gungade på en gungbräda. Han vågade dock inte åka i de två rutschkanor som fanns, även om han var på väg flera gånger. När Filippa vaknade ville hon absolut inte ligga ner i vagnen. Därför fick hon inta Gustavs plats i vagnens huvudsäte, varifrån hon hade perfekt utsikt över allt som hände och satt nöjd och glad. Till sist var det dags för mellanmål bestående av banan och smörgåsrån. Glada i hågen styrde vi sedan kosan mot en affär i närheten för att inhandla något att dricka. Vi barn skötte oss exemplariskt och det gjorde som tur var även mamma!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 april 2009 22:40

Åh, vilket strålande vårväder vi har haft i dag! Äntligen verkar vintern vara slut och snart slipper vi dessa hemska overaller. Det är nästan det bästa av allt! I alla fall om man frågar mamma. Hon är tydligen hjärtligt trött på att klä på oss overallerna varje morgon. För att inte tala om Gustavs vantar och vinterkängor...


I eftermiddags hade mamma och pappa ett viktigt möte på banken. Vi barn var tydligen inte välkomna, utan vi fick vara hemma hos mormor och morfar istället. Sedan passade våra kära föräldrar på att åka till det nya gigantiska IKEA som öppnat här i stan. Av någon konstig anledning så tyckte de tydligen att det var lämpligast att åka dit utan barn. Hm, konstigt! Vi som alltid är så lugna och sansade på offentliga platser.


/Gustav och Filippa genom mamma



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards