Alla inlägg under maj 2009

Av Gustav & Filippa - 15 maj 2009 21:54

Undrens tid är inte förbi! I natt så sov Filippa hela natten utan att vakna en enda gång. Detta i sin egen säng dessutom! Mamma och pappa blev smått chockade, men återhämtade sig under dagen. Nu hoppas de på fler lugna nätter framöver.


Filippa börjar annars visa mer och mer temperament! Om man tar någonting ifrån henne så gäller det att ha något spännande i utbyte. Annars protesterar hon högljutt. Om saken man ger henne inte uppskattas så slänger hon den all världens väg. Högljudda protester får man också om man försöker torka henne runt munnen eller under näsan. Det är verkligen inte populärt hos lilla fröken! I dag har hon inte heller gillat att ligga på skötbordet och när hon satt i kundvagnen under kvällens besök på Gränby så var hon vid ett tillfälle så arg att hon bokstavligen hoppade upp och ner i kundvagnen. Hmmm... det måste vara pappa hon brås på!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 maj 2009 19:18

De senaste dagarna har mamma fått kämpa ordentligt för att få Filippa att sova lunch. Lilltjejen har ju under en tid haft rutin att somna mellan kl 10.30 och 11 på förmiddagarna, men icke den här veckan, utan då har hon somnat mycket senare och dessutom haft en del uppvak. Följaktligen fick mamma väcka Filippa i dag när det var dags att hämta storebror på dagis, men det var inte så mycket att göra åt. Somnar man för sent så får man skylla sig själv.


Efter att ha kommit hem från dagis så blev det mellanmål. Sedan bar det av tillbaka till dagis. Från kl 15 var det nämligen vårstädning på dagis. Inte inomhus, utan ute på gården. Vi var lite sena eftersom vi hade väntat in pappa, men väl där så planterade mamma penséer och pappa sopade. När vårstädningen var klar bjöds det på grillad korv och saft. Sedan var det dags att gå hem igen för andra gången i dag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 maj 2009 22:26

I dag har Gustav varit på dagis som vanligt på onsdagar. Mamma och Filippa fick därför försöka roa sig på egen hand kl 09-14. Det gick som tur var ganska bra. De passade bl a på att promenera och äta lunch med en kompis till mamma. Kompisen hade med sig en pytteliten bebis, som fick Filippa att verka enorm. De växer fort, de små liven!


När klockan närmade sig 14 traskade mamma och Filippa tillbaka till dagis. Problemet var dock att de inte hade syskonvagnen med sig, utan Gustavs gamla Brio. Självfallet ville dock Gustav åka vagn och kunde inte tänka sig att gå. Men som tur var kom han själv på en lösning på problemet, både han och Filippa kunde ju åka i vagnen! Sagt och gjort, mamma knölade ner både storebror och lillasyster i vagnen, och det funkade alldeles utmärkt. Lite trångt kanske, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!


Det märks att Filippa njuter av sina nya rörlighet. I kväll har hon förföljt både Gustav och mamma och hon rör sig allt snabbare. Gustav verkar gilla det för det mesta, även om han blir lite upprörd när hon försöker norpa hans leksaker. Då blir det mycket "Sluuuta Filippa!".


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 maj 2009 20:32

Förkylningen som Filippa drog på sig för drygt två veckor sedan har varit långdragen. Snoret rinner fortfarande och dessutom hostar hon emellanåt. Som om inte detta vore nog så råkade hon dessutom ramla från stora sängen i morse. Fallet lindrades dock av att täcket föll först, så Filippa landade alltså till största delen på det. Överhuvudtaget har lillasyster inte haft någon bra dag i dag, utan hon har mest varit grinig och inte velat sova. Det är inte lätt att vara liten...


Nu laddar vi för Eurovision Song Contest i kväll! Alla utom Gustav, som sover sött sedan en stund tillbaka.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 maj 2009 21:43

Här kommer filmbevis på Filippas framfart. Det är en majskrok som hägrar!


Av Gustav & Filippa - 11 maj 2009 14:15

Så var det slut på lugnet! Filippa har kommit på hur man tar sig fram! Det började lite smått redan igår, men i dag har det lossnat ordentligt. Hon kryper inte i traditionell mening, utan hon drar sig fram med ena benet under sig. Det går snabbare och snabbare för varje gång och särskilt motiverande blir det naturligtvis om mamma lockar med något roligt eller gott.


Gustav hade samma "krypstil" även han, men han började först när han var mellan tio och elva månader gammal, så där fick mamma och pappa njuta av lugnet några månader till...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2009 22:28

Igår var en intensiv dag för hela familjen. Gustav och morfar var iväg och tittade på veteranbrandbilar. Gustav satt nog i varenda bil! Kl 14 var det dags för födelsedagskalas hos Alexander. Han fyllde tre år och skulle naturligtvis firas ordentligt! Det blev fika och lek för barnen. Gustav var som vanligt mest intresserad av Alexanders bilar, som han körde kors och tvärs. Roligast av alla hade dock kanske Filippa. Hon tyckte att allt var jättespännande och satt - eller låg snarare - på första parkett när Alexander öppnade sina presenter. Hon passade dessutom på att smaka på lite presentpapper. Får man ingen fika av sina snåla föräldrar så får man helt enkelt ta saken i egna händer, verkade hon tycka.


Kvällen spenderades hos mormor och morfar, medan mamma och pappa var ute och roade sig på egen hand. Gustav sov även över där, medan Filippa blev upphämtad någon gång efter kl 23.


I dag har mamma, pappa och Filippa varit iväg och tittat på bl a klinker och tapeter. Gustav slapp vara med den här gången, men på eftermiddagen fick han äntligen återse sina kära leksaker - och föräldrar - igen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2009 23:53

Så var det äntligen fredag igen! Efter en ganska lugn dag i hemmets trygga vrå så kom morfar och hämtade Gustav ca kl 15.30 Gustav ska nämligen få umgås med mormor och morfar nästan hela helgen, med avbrott endast för ett födelsedagskalas i morgon. Vissa har det bra!


Som halvt barnfria, med endast Filippa i släptåg, så passade mamma och pappa bl a på att åka till IKEA och titta på kök. Filippa skötte sig exemplariskt och verkade tycka att det var kul att spana in folk och prylar. Särskilt trivdes hon när mamma och pappa bar runt henne i famnen, för då fick hon både gosa och spana samtidigt. Vissa har det bra!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards