Alla inlägg under maj 2009

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2009 22:06

Mamma påstår att det märks att vi är syskon! Inte minst i dag. Filippa brukar få burkmat till middag, men i dag så skulle hon få en ny sort (pasta med basilikasås) som hon inte gillade alls. Hon såg ut som om hon skulle kräkas vilken sekund som helst när hon åt. Så pappa fick vackert öppna en burk med frukpuré istället och den gick efter lite grimaserande ner. Gustav var inte så mycket bättre han. I dag bestod middagen av ris med kyckling och grönsaker i sötsur sås. Gustav åt kycklingen, men resten nobbade han. En stund senare kom han och ville ha en skorpa istället, men då var mamma sur och sa nej. Det slutade med att han åt upp lillasysters ratade puré. Den var tydligen godare än mammas hemlagade mat...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2009 10:05

I dag så är vår tjej en riktig vårtjej, med blommig tröja, rosa Bamse-kjol och vita strumpbyxor. Det är härligt med vår, och vårkläder!

Av Gustav & Filippa - 6 maj 2009 20:16

I natt var det ganska stökigt här hemma. Filippa sov väldigt dåligt och vaknade flera gånger och var jättearg. Som om inte detta vore nog så läckte dessutom Gustavs blöja så att det blev en stor våt pöl i sängen. Inte mysigt!


I morse skulle Gustav till dagis lite tidigare än vanligt. Det stod nämligen utflykt på schemat! Utflykten gick till en 4H-gård. Det var en bit att promenera för barnen, men allt gick bra och Gustav och hans kompisar hade jättekul.


Under tiden så passade Filippa på att ta en lång tupplur. Hon sov i drygt 2,5 timme, och hade kanske kunnat sova ännu längre om inte mamma hade väckt henne. Hon kompenserade sig nog för natten.


När pappa kom hem från jobbet så hade han med sig renskav med potatismos till middag åt Gustav. Gustav blev dock inte särskilt imponerad och vägrade att överhuvudtaget smaka på renskaven. Mamma förstod honom. Renskaven såg rent ut sagt äcklig ut, men tala inte om det för pappa bara...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 maj 2009 07:54

Titta vad söta vi är när vi sover!

Av Gustav & Filippa - 4 maj 2009 23:26

Gustav har sedan han var liten haft en förkärlek för att dra mamma eller pappa i håret när han ska somna. Nu har Filippa hittat sin" grej" för att komma till ro. Hon gillar att ligga och pilla mamma eller pappa i ansiktet. Hon drar i näsa och kinder, hon stoppar in fingrarna i näsa eller mun, hon nyper och hon pillar. Mamma tycker att det gör ganska ont ibland, men vad gör man inte för att Filippa ska somna om...


Stackars Filippa har förresten fått en rejäl bula i dag. När hon satt på golvet och lekte så lyckades hon ramla och slå huvudet i ett av benen på vardagsrumsbordet. Mycket gråt blev det, men ingen större skada skedd som tur var!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 maj 2009 22:49

Ibland är det extra bra att ha en storebror! Som t ex när man vaknar i spjälsängen och känner sig ensam. Då kommer storebror som en räddande ängel och gör en sällskap. Det blir lite trångt, men vad gör väl det?


Filippas utveckling fortsätter i full fart. Nu klappar hon händerna om någon annan gör det och när hon vill uppmärksamma oss på något så pekar hon på saken  och säger "dä". Särskilt kul tycker hon att det är att se bilder på sig själv. Då blir det extra många "dä"!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 maj 2009 21:47

I dag har Filippa haft namnsdag och det måste naturligtvis firas! Hon fick en pop up-leksak av mamma och pappa i namnsdagspresent. Storebror hjälpte självklart till att öppna den! Som om inte detta vore nog så fick hon dessutom en fin klänning med matchande leggings av mormor och morfar. Namnsdagar är kul, tycker Filippa!


I övrigt har vi varit ute och flängt en del i dag. Vi har bl a varit och tittat på kakel och klinker och så har vi varit på vårt obligatoriska helgbesök på Gränby centrum. I kväll har Gustav varit ute och lekt med pappa på gården. Han har också åkt lite trehjuling. Med betoning på lite. Han är nämligen måttligt road av detta och verkar mest tycka att det är jobbigt att behöva anstränga sig...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 maj 2009 20:28

Så här roligt är det att äta blåbärspuré! Pappa tyckte dock inte att det var fullt lika roligt när saneringen sedan skulle göras...


Något demonstrerande har det inte blivit för oss i dag. Istället har vi varit hem till gammelmormor och fixat en del i trädgården. Vädret har varit fortsatt fint, så det var skönt att vara ute i friska luften. Våren är verkligen här på riktigt nu!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards