Alla inlägg under juli 2009

Av Gustav & Filippa - 22 juli 2009 23:59

Oj, vad dagarna springer iväg! Mamma och pappa jobbar och står i, medan vi barn mest latar oss eller ställer till med hyss, dock snälla sådana. Pappa börjar äntligen få lite ordning på gästtoaletten. Som ni vet så är mosaiken på plats och toaletten är installerad. I dag så satte pappa upp handfatet, så nu kan vi tvätta händerna på gästtoaletten. I morgon så hoppas vi att pappa får upp pelaren till handfatet och spegeln med spotlights, så att vi får lite belysning också.


I kväll har vi haft besök av våra grannar. Vi började med en liten husvisning. Våra hus är i grunden lika, men ändå inte, så det är alltid kul att jämföra. Sedan åt vi grillspett med klyftpotatis till middag på altanen och Gustav och deras dotter härjade för fullt. När klockan var 22 så drog de sig hemåt och sedan väntade välling för oss barn och röjning för våra kära föräldrar.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 juli 2009 23:36

I går var vi hembjudna till ett par grannar. Vi blev bjudna på god mat och Gustav och deras dotter, som är lika gamla, lekte för fullt. Filippa tyckte dock att det var lite orättvist att hon var tvungen att sitta med de vuxna vid bordet medan de äldre barnen härjade runt.


I dag har vi ägnat oss åt hemmet, som vanligt. Pappa hann dock med två turer till... Bauhaus! Vi barn har haft ganska tråkigt, men pappa har i alla fall satt in toan på gästtoaletten. Tyvärr har det dock blivit en del problem med handfatet och pelaren, men det löser vi förhoppningsvis i morgon med ett nytt besök på... Bauhaus!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 juli 2009 22:57

Nu är pappa äntligen färdig med fogningen av mosaiken på gästtoaletten! Han fick dock åka till Bauhaus två gånger i dag för att köpa mer fog. Första gången följde Gustav med, men andra gången tyckte han att det blev för pinsamt att åka dit IGEN, så han stannade hemma istället...


I dag har vi haft riktigt fint väder här hemma, så efter lunch tog mamma en promenad med Filippa i vagnen för att få henne att somna. Hon lyckades till sist och Filippa sov riktigt länge för en gångs skull. Mamma passade då på att utföra lite trädgårdsarbete, medan Filippa låg och sov sött i skuggan under plommonträdet. Det har sina fördelar att bo i hus!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 juli 2009 23:59

I dag så stod det fogning av gästtoaletten på schemat. Innan dess hade dock Gustav hunnit åka Lennakatten med Foffa och Filippa hade hunnit handla handfat, tvättkorgar, mat och lite annat med mamma och pappa.


Pappa slet med fogningen så att svetten rann, men tyvärr tog fogmassan slut till sist, så det arbetet får avslutas först i morgon, efter ännu en shoppingtur till Bauhaus. Undrar om de börjar känna igen oss nu?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 juli 2009 22:12

I dag har vi varit hemma hela dagen. Mamma och pappa har haft fullt upp båda två. Pappa har delat mosaikbitar och satt upp dem en och en, vilket tydligen inte var särskilt kul enligt honom, men nu är all mosaik på plats som tur är! Filippa var väldigt intresserad av vad pappa höll på med, så till sist tröttnade han och spärrade av hallen med stolar. Då kunde Filippa stå och spana på sin far, men riskerade inte att komma i vägen. Fast det var ju inte alls lika kul såklart!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juli 2009 22:48

Mamma och pappa tycker att vi barn somnar alldeles för sent nuförtiden. Gustav somnar oftast runt kl 21 någonting, medan Filippa brukar hålla ut i minst en timme till. Som tur är så sover vi ganska länge på mornarna, men inte tillräckligt länge för att kompensera de sena kvällarna enligt mamma och pappa. Runt kl 09 brukar det vara uppstigning hos oss, men då har vi i regel legat och dragit oss i sängen ett tag.


Annars så har pappas renovering av gästtoaletten fortsatt i dag. Nu så sitter det mesta av mosaiken på väggarna. Pappa har dock haft lite otur med en del kanter, där han har varit tvungen att dela på mosaikbitarna och sätta upp dem en och en. Men fint blir det!


Medan pappa renoverade så tog mamma med Filippa in till stan för några inköp. Det blev bl a en griffeltavla till Gustavs rum. Filippa satt och mumsade smörgåsrån och majskrokar under tiden. Mamma var med andra ord tvungen att muta lilla fröken för att hon skulle hålla sig lugn. När smörgåsrånen var slut så hade mamma som tur var shoppat färdigt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juli 2009 23:07

Så var det ny vecka igen! Pappas andra semstervecka startade med full fart. Runt lunch tog vi en biltur till Kista utanför Stockholm för att spana in deras galleria. Vi hittade inte det vi sökte, men lite annat smått och gott blev det, inklusive en gigantisk lunch/middag på deras Food Court. Mamma och pappa fick mat för ett helt kompani och Gustavs barnportion med köttbullar och potatismos hade nog räckt till de flesta vuxna.


När vi kom hem så fortsatte pappa med gästtoaletten. I dag så började han att sätta upp mosaiken på väggarna. Förhoppningsvis blir han klar med det redan i morgon, om allt går som det ska vill säga.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juli 2009 22:18

Filippas stora hobby de senaste veckorna har varit att ställa sig upp. Det började med att hon ställde sig upp med stöd av trappan. Efter det så började hon att dra sig upp mot stolar, bord och liknande. I kväll så har hon tagit det hela ett steg längre och börjat att gå längs möbler! Hon har dock bara gjort det en gång hittills. Det var när hon ville till mamma som satt i soffan, men någonstans måste man ju börja!


Annars har dagen varit fullspäckad som vanligt. Pappa har fogat golvet på gästtoaletten och så har vi varit en vända till Bauhaus och bl a inköpt en toalett och en tvättställsblandare. I kväll så har pappa skruvat ihop Gustavs lilla skrivbord, som stått i ungefär två år och väntat på att få komma upp. Det har inte funnits plats för det tidigare när vi bodde i lägenheten. Men bättre sent än aldrig!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards