Alla inlägg under november 2009

Av Gustav & Filippa - 7 november 2009 23:52

  


  


I dag har det bara varit vi tjejer här hemma! Pappa och Gustav åkte nämligen till Mora tidigt i morse. Pappa för att gå på ishockey och Gustav för att träffa farmor och farfar. Efter att ha vinkat av killarna gick vi in och tog det lugnt en stund. Runt lunch gick vi iväg till mormor. Hon skulle nämligen vara barnvakt åt mig medan mamma åkte ner på stan för att shoppa. Jag busade med Lillen och hade fri tillgång till alla leksaker, inklusive storebrors. När katten är borta dansar råttorna på bordet... Alltför snart dök mamma upp igen och efter lite mat i magen styrde vi kosan hemåt. Där roade jag mig ett bra tag med att slita plastkassar ur en av kökslådorna. Mamma tyckte att det var skönt att jag höll mig nöjd och glad, så hon lät mig hållas. När det var dags för nattning så var jag ganska grinig och vägrade vällingflaskan, men när klockan slog 21.30 så orkade jag inte kämpa emot John Blund längre.



/Filippa genom mamma 


PS! Ryktet (d v s pappa) säger visst att Mora fick storstryk av Leksand i kväll. Det är nog första gången som pappa varit på en match som Leksand faktiskt vunnit! Grattis pappa!

Av Gustav & Filippa - 6 november 2009 21:21

Det var åter dags för veckans sista vardag. Som vanligt var det dagis för Gustav. Filippa och pappa tog en promenad ned på stan för att köpa lite saker som farfar hade beställt. Gustav och pappa åker ju upp till Mora i morgon. Vi hämtade också fotoalbumet med kort på Filippa, så nu har både Gustav och Filippa ett album på sig själva vid lika ålder. Därefter gick Filippa och pappa hem för att ta bilen till KappAhl. Mamma hade sett en jacka som hon ville ha med den var inte bra så pappa fick i uppdrag att hitta en lika dan i en annan affär. Men se det gick inte. Ingen jacka alls fanns där så pappa och Filippa gick till ett bageri istället och köpte några Gustav Adolf-bakelser.


När Gustav skulle hämtas från dagis var han inte alls på humör och ville inte gå hem. Men duschningen på kvällen gick bra. Nu är det bara att hoppas att han är på bättre humör imorgon när vi åker till Mora!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 5 november 2009 23:39

Idag var det dags för utvecklingssamtal för Gustav på dagiset. Pappa och Filippa fick följa med en av fröknarna för ett litet samtal om hur Gustav fungerar på dagis. Fröken hade intervjuat Gustav innan och det utgick de ifrån. Gustav verkar trivas på dagis och enligt honom själv så blev han alldeles varm inombords när han kom dit. (Men när pappa frågade honom på kvällen så svarade han att han kände sig sjuk!!!) Han är glad och leksugen och lekarna består av att sopa bort löv, cykla, leka på båten och i sandlådan utomhus även leka med tågbanan, bilar, lego, mjuka klossar inne och han gillar även att rita och klippa. Han deltar gärna i de olika aktiviteter som de har gemensamt och han tycker att han är bra på att bygga lego och järnvägar. Gustav är den som håller i gång samtalet under lunchen och har mycket fantasi. Är kunskapsugen, intresserad och fixar mycket själv. Han leker mycket och är duktig men i bland kan han bli lite tjurig och låter bli att svara på tilltal. Det är det allmänna intrycket som de har på Gustav.


Efter samtalet åkte Filippa och pappa till Jula för att köpa lite grejer och när de kom hem var Filippa så trött att hon sov i två och en halv timme!!!! Lugnt och skönt för pappa med andra ord. Efter middagen åkte mamma,  pappa och Filippa till Gränby och handlade. Gustav ville inte följa med utan fick åka till mormor och morfar.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 4 november 2009 21:25

Det har varit väldigt gråkallt i dag. Snön hängde i luften men det kom inte mer än ett par fjun. Vi hade inte någon lust att bege oss ut så vi tog en dag inomhus. Pappa passade på att sätta in en ny dörr och karm till gästtoaletten medan Filippa sov och Gustav lekte uppe i sitt rum. När Filippa vaknade fick även hon vara med Gustav och leka. Då passade pappa på att laga mat tills mamma skulle komma hem.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 2 november 2009 23:52

Så var det måndag igen! Vi vaknade ovanligt tidigt för att vara en dag som vi inte behövde gå upp tidigt på. Redan klockan 7.40 var det full fart. Pappa ville dock sova vidare men det fick han inte för oss barn. Förmiddagen gick i lugnets tecken. Pappa satte upp några lister annars var allt lugnt och stilla. På eftermiddagen tog vi oss i kragen och gick till Gränby. Här blev det ett sedvanligt besök i leksaksaffären och lite provianthandling på ICA. Sedan bar det av hemåt i motvinden. Kallt! Men väl hemma så värmde det skönt. Gustav satte sig och tittade på spöket Laban på TV medan pappa bakade bröd. Efter dusch och bad så var det dags att gå och lägga sig.


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards