Alla inlägg under december 2009

Av Gustav & Filippa - 22 december 2009 23:30

Idag var det sista dagen på dagis för det här decenniet. Gustav och pappa fick leta lite efter de andra barnen eftersom de inte var ute som vanligt. De satt och kurade i ett rum på en annan avdelning. Medan Gustav var på dagis passade de andra i familjen på att åka och inhandla några julklappar innan pappa och Filippa lämnade av mamma på stan. Hon skulle nämligen göra sig fin i håret inför julen. Filippa och pappa åkte hem och åt lite lunch. Pappa har börjat göra lite julgodis. Det har hittills blivit whiskyfudge och Mozartkulor. Julskinkan är tillredd och provsmakad samt laxen ligger på gravning med ingefära. Det har även blivit färdigtapetserat i hallen och nya strömbrytare uppsatta. Resten av kvällen har mamma och pappa städat. Det sak ju vara fint till jul, och det lär antagligen fortsätta i morgon.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 20 december 2009 23:30

Så har tiden runnit fram till den fjärde advent. Det känns som igår som man tände det första ljuset i staken och nu är det bara fyra dagar kvar tills tomten kommer.


Pappa började dagen med att skotta bort den snö som kom ned i natt. Det kom ungefär en 7 centimeter och det fortsatte att snöa under dagen. Så vi kan nog räkna med en vit jul även här nere. Gustav ville ringa till morfar och komma dit och leka med tåget. Morfar kom sedan och hämtade Gustav och farandes med bobben åkte dem hem dit. Då passade Filippa, mamma och pappa på att åka först till Bauhaus och sedan till IKEA. Det blev en ny hatthylla och en skohylla till hallen.


På kvällen var det dags att hämta hem Gustav igen och sedan var det bara för oss barn att lägga oss.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 17 december 2009 23:30

I morse åkte vi och lämnade Gustav på dagis för att därefter åka direkt till Apoteket för att hämta ut den sista sprutan med Prevenar som Filippa skulle få. På BVC för det som vanligt mycket barn, men denna gång var det för att det var svininfluensa vaccinering. Pappa tog med Filippa in i ett rum för att mäta och väga henne. Hennes nya mått är: längd 79 cm och vikt 10,465 kg. Sedan var det dags för sprutan och Filippa grät en skvätt med det gick över på bara några sekunder.


På eftermiddagen åkte pappa och Filippa till pappas jobb för att äta lite julmat. Prinskorvar och potatis åkte ned i rask takt innan det var dags för att åka och hämta Gustav på dagis.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 16 december 2009 21:09

I natt hade Gustav feber, Filippa kändes varm hon också. Gustav har varit och är lite snorig i näsan men febern var borta i morse. Efter frukost och andra bestyr så gick vi ut i det härliga vintervädret. Gustav slängde sig i snön och grävde. Filippa dock såg allmänt skeptisk ut och det tog minst fem minuter innan hon tog sitt första steg. Men sedan gick hon runt, dock med små steg. Pappa tog fram pulkan och bobben och drog oss barn runt i snön. Detta tyckte vi var jättekul!


Några farbröder skulle komma och hämta lite möbler hos oss idag efter att de till slut kom och sedan åkte gick vi och fikade med morfar. Väl hemma igen gick vi in och värmde oss lite, då hade vi varit ute i tre timmar och var lite frusna. Mamma kom hem lite tidigare idag och efter middagen så åkte vi till Mio och tittade på köksbord. Det blev inget köp eftersom leveranstiden var på tre veckor och vi ville helst ha bordet innan jul. Sedan bar det av till IKEA och där köptes det något som vi barn tror är en julklapp till oss. Tungt var det i alla fall så pappa fick lov att hämta en vagn. Nu är det bara en vecka kvar till jul!!!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 15 december 2009 23:10

Ja, se det snöar, det var väl roligt! Hurra! I alla fall för de som inte behöver skotta. Pappa var ute i ottan och skottade bort en decimeter snö som fallit under natten. Han skottade bort ytterligare en decimeter innan han hämtade Gustav på dagis och efter det har det kommit ned några centimeter till. Gustav var alldeles överlycklig och trodde att det var julafton och att tomten skulle komma idag. Detta var tydligen något som flera av barnen på dagis trodde. Mamma tog en senare buss imorse på grund av snön och pappa skjutsade henne till bussen. Innan dess lämnade Filippa av hos morfar och till sist dumpades Gustav på dagis. Pappa skulle alltså få en barnfri dag. Han skulle nämligen slipa väggarna och tapetsera. Gustav hämtades som vanligt vid två-tiden och strax därefter hämtade vi Filippa. Mamma behövde också hämtas så hon slapp pulsa i snön hem. Nu är det bara att hoppas att snön ligger kvar så vi får en vit jul. Det ser lovande ut!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 december 2009 23:13

Så var helgen över för denna gång. Pappa har mest renoverat i hallen och nu är det klart för tapetsering. Gustav har hjälpt pappa och var förste skruvgivare när pappa satte upp gips på väggarna. Filippa har mest sprungit runt med sin dockvagn och är allmänt glad. Mamma bakade en glöggkaka som vi smaskade på medan vi tittade på Lucia-tåg på tv. Den var jättegod, men Gustav ville inte ha lingonen som kakan var garnerad med. Filippa har återigen vägrat att somna för kvällen. Hon är ju i alla fall inte grinig utan är glad och lite småbusig. Men mamma och pappa skulle tycka att det var bättre om hon somnade tidigare så att de får slappna av lite grann.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 11 december 2009 23:36

  

  

I morse fick vi lov att gå upp väldigt tidigt. Redan klockan 6 väckte pappa oss barn. Filippa var den som, ovanligt nog, var lättast att väcka. Gustav däremot ville inte alls vakna. Tills slut kom dock bägge upp och vi gjorde oss i ordning. Det var ju nämligen dags för årets luciafirande på dagis. Gustav och alla andra barnen sjöng så det stod härliga till och allt skedde utomhus i kylan. Efteråt var det fikadags inne i värmen, mamma och pappa hade tagit med sig några mackor och lussebullar. Sedan var det dags för mamma att åka till jobbet och pappa och Filippa att åka hem.


Efter dagis så åkte vi till Gränby för att träffa mamma och äta lite mat. Det blev också några julklappar inköpta, som pappa trodde var till honom. Men Gustav sa att dessa var nog till Gustav. Efter några timmar så tog vi bilen och åkte hem. Mamma och pappa tyckte att det var nog lika bra att sätta på oss pyjamasen och få oss i säng. Då hade klockan inte ens passerat halv sju. Tidigt! Gustav somnade utan att pappa hann läsa färdigt sagan och Filippa sov när pappa kom ned. Säkert helt utmattade efter dagens bravader.


/Gustav och Filippa genom pappa







Av Gustav & Filippa - 9 december 2009 23:38

Så var det återigen dags för Anna-dagen. Filippa och mamma firades med tårta och presenter. Filippa fick en ljudleksak med en ko, get, tupp, häst, traktor, ett får på. Mamma fick en CD-skiva. Detta var också dagen som farmor och farfar åkte norrut igen. Vi kommer nu inte se dem förrän nästa år! Efter det att vi blivit ensamma hemma så tog vi det väldigt lugnt. Medan Filippa sov lekte Gustav och pappa med tågbanan.


Filippa har börjat utveckla sitt språk lite grann. Ibland säger hon faktiskt "pappa" istället som förut "mamma" till pappa. Gustav går fortfarande under "mamma". Alla djur heter dock fortfarande "ovve". Andra ord som hon säger är "gen" som kanske betyder "igen" och något som låter som "ta den". Det finns hopp även för Filippa alltså.


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards