Alla inlägg under december 2009

Av Gustav & Filippa - 8 december 2009 23:10

  

  

  

Idag har pappa blivit ett år äldre än i går. Det var nämligen hans födelsedag idag och det firades med tårta. Men först var Gustav på dagis tills farmor och pappa kom och hämtade honom. Farfar, farmor, Filippa och pappa hade dessförinnan varit runt i olika affärer och handlat lite julklappar till oss barn. Efter det att Gustav kommit hem började farfar och pappa att sätta upp gips i hallen, det lider ju mot tapetsering i helgen och då måste det vara klart. När mamma kom hem gick vi alla till en närliggande restaurang för att äta lite mat. Det var jättegott och kvällen avslutades med att vi gick hem och åt tårta. Då fick pappa en present av oss. Han fick en mojäng som man tydligen kunde göra kaffe i. När allt var klart var det bara för oss barn att gå i säng. Klockan var nu rätt sent, det är tur att det inte är dagis imorgon.


PS! Krya på dig, gammelfaster!!! DS!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 7 december 2009 21:33

När vi vaknade upp idag hade klockan nästan sprungit fram till nio. Filippa vaknade en halvtimme senare, inte konstigt när hon somnade vid midnatt igår. Idag var dagen då farmor och farfar skulle komma, och mycket riktigt de kom kring klockan halv tolv. Efter en snabb inackordering så packade vi in oss i bilarna och åkte till Max för att äta. För så som Gustav säger, Max har hamburgare, inte McDonalds!!! Mätta och belåtna gick vi sedan in på Biltema där pappa lämnade tillbaka några prylar som han köpt tidigare varpå vi åkte hem igen. Nu blev det en massa bus med farfar och farmor medan pappa fixade middagen. Morot- och löksoppa med jordnötspesto till de vuxna och korv och potatismos till oss barn.


Senare på kvällen var det dags för dusch och bad. Man måste ju lukta gott när man ska till dagis imorgon. Farmor var den som fick läsa för Gustav i kväll, medan pappa och Filippa gick och läste på sitt håll. Mamma och pappa ska försöka få in nya rutiner när det gäller Filippas sovande. Efter mycket grin och skrik somnade till slut Filippa och nu får vi väl se om hon sover för natten eller inte.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 5 december 2009 13:34

I dag har mamma och pappa haft årets kamp med oss barn. De satte på oss röda kläder och ville att vi skulle sitta stilla och se glada ut. Vi tyckte dock inte att det var någon särskilt bra idé. Varför sitta stilla när man kan springa omkring och busa? De mutade oss med lussekatter och pepparkakor och fick oss lugna en liten stund i alla fall, men sedan var myrorna i våra byxor tillbaka. Om vi vann eller mamma och pappa vann förtäljer dock inte historien...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 december 2009 23:58

Idag har det varit en vanlig fredag. Gustav lämnades på dagis och sedan hade pappa och Filippa en dag hemma. Det har inte varit lika kallt idag som tidigare dagar och all den fina rimfrosten är borta. Filippa är lite rolig hon, om pappa säger till henne att gå och kittla Gustav springer hon i väg och sedan hör man ett tjut från Gustav. Numer så vet Gustav vad som kommer att hända så han springer och gömmer sig.


Efter att middagen var avslutad åkte vi alla till Lindex och köpte Filippa en overall att ha i vinter. Jackan hon har är lite för kall när det kryper ned mot tio grader minus. Men nu ska hon inte behöva frysa. Kvällen avslutades med lite fredagsmys bestående av bokstavskex och satsumas. Filippa var tillbaka till sitt vanliga jag och somnade inte förrän klockan halv elva!!!!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 3 december 2009 23:15

Efter att pappa och Filippa lämnat Gustav på dagis tog de en promenad till tapetaffären och beställde tapeter. Mamma och pappa har ju äntligen bestämt sig för vilka tapeter som de vill ha i hallen. Sedan fortsatte promenaden ned till stan. Här köpte pappa lite grejor på Clas Ohlson och kikade i några andra affärer innan det var dags att gå hem igen. Hela promenaden tog cirka tre timmar och Filippa sov ungefär 45 minuter av dem. Detta gjorde att hon var jättetrött på eftermiddagen och somnade i pappa famn. Men hon fick inte sova för länge för då skulle hon inte somna på kvällen. En halvtimme fick räcka. Men efter middagen så var hon fortfarande trött och lite smågrinig så efter välling och tandborstning så gick Gustav och mamma upp och läste medan pappa tog hand om Filippa. Undrar inte om det här var första gången som Filippa somnade för Gustav??? Redan tjugo över åtta!!!! somnade hon. Mamma och pappa tänkte att hon nog skulle vakna snart och inte vilja somna om. Men tiden gick och Filippa vaknade inte en enda gång. Sov sedan hela natten igenom... Mamma och pappa tycker att alla kvällar borde vara som denna!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 1 december 2009 23:46

Det verkar som om vintern är i antågande. Det var nämligen minusgrader i morse när vi vaknade. Så kallt var det länge sedan som det var. Nu i skrivandets stund är det 5 minusgrader och alldeles frostigt ute.


Det var annars dagisdags för Gustav. Morfar kom och så efter Filippa medan Gustav och pappa åkte till dagis. När pappa kom tillbaka tog han och Filippa en liten tupplur för att sedan äta mat och åka ut och titta på fler tapeter. Det är svårt att bestämma sig för vilken tapet som man vill ha tydligen.


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards