Alla inlägg under mars 2010

Av Gustav & Filippa - 18 mars 2010 22:17

Idag har vi fått tillbaka vår dator. Äntligen tycker mamma som nu slipper bära med sig sin jobbdator fram och tillbaka. Det var något fel på moderkortet som nu är åtgärdat till en kostnad av 0 kronor eftersom det gick som reklamation. Annars hade det kostat 5-6000 kronor att laga och då hade det varit bättre att köpa en helt ny dator istället.


Igår var det öppet hus på Gustavs dagis och mamma och pappa var där och kollade runt lite. De fick bl a se lite av det som Gustav gjort där. Gustav och Filippa fick vara hos mormor och morfar under tiden.


Filippa har varit lite krasslig nu igen. Igår hade hon feber och rinnsnuva men idag verkade det som om hon börjar bli lite bättre. Ingen feber men lite snuva sitter kvar än.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 16 mars 2010 22:15

I eftermiddags var det dags för 18-månaderskontroll för Filippa. Hela familjen slöt upp för att göra henne sällskap. Humöret var dock inte på topp för huvudpersonen. Hon hade nämligen sovit alldeles för lite hos mormor och morfar. Lägg tíll det en förkylning, så kan ni förstå varför hon blev ledsen när det var dags för vägning och mätning. Lillasyster väger numera 11 325 gr och är 82,5 cm lång. Hon ligger en aning under medelkurvan vad gäller vikten, men allt såg bra ut och den nya BVC-sköterskan verkade ge henne godkänt. Någon spruta blev det dock inte idag på grund av förkylningen, utan den får vänta till april.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 mars 2010 21:39

Måndagen blev en väldigt lång dag för alla i familjen. Vi gick upp tidigt som vanligt, men eftersom mamma alltid jobbar sent på måndagar och pappa var tvungen att jobba över så kom vi hem först kl 19 i kväll. Då åkte pyjamasarna på och sedan var det dags för välling. Det märktes att pappa var trött för när han skulle skaka Filippas vällingflaska så satt inte nappen på ordentligt och plötsligt hade vi välling i hela köket. Vi barn blev jätteledsna och började att gallskrika, medan mamma och pappa gjorde tvärtom och började att skratta istället. Pappa hade välling över hela sig, så sedan väntade både tvätt av kläder och storrengöring av kök för honom. Filippa tystnade först när hon fick en ny flaska välling. Hon gillade inte att se sin välling överallt utom i vällingflaskan!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 mars 2010 21:56

I natt så sov Gustav väldigt oroligt. Han var täppt i näsan och vaknade flera gånger på grund av detta. Filippa sov däremot som en stock hela natten. Hon vaknade först kl 08.30 - i sin egen säng! Det var ett tag sedan faktiskt.


Söndagen började väldigt lugnt. Vi barn lekte lite och mamma och pappa gjorde inte många knop. På eftermiddagen åkte vi till Gränby centrum. Matförrådet behövde fyllas på och mamma behövde ett nytt busskort för att kunna ta sig till jobbet i morgon bitti. Hela 1070 kr gick busskortet loss på, men nu kan mamma jobba i morgon, så vi får väl hoppas att det var värt pengarna.


Väl hemma igen satte vi barn oss och tittade på Madicken, medan pappa började med maten. Filippa älskar verkligen allt som har med Astrid Lindgren att göra. Hon är inte så förtjust i tecknat, utan det ska vara de gamla klassikerna som fanns redan på mammas och pappas tid.


När det var dags för mat så åt vi barn dåligt som vanligt. Filippa smakade knappt på maten, medan Gustav nöjde sig med tomater och ris. Köttet "dissade" han totalt. Det är tur att vi äter borta i morgon, så att vi får lite god mat för en gångs skull. Kockar är duktiga på mycket, men laga mat kan de inte!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 mars 2010 23:45

Äntligen lördag! Dagen började ganska lugnt. Vi var hemma på förmiddagen och gjorde egentligen inte något särskilt. På eftermiddagen blev det dock lite roligare. Först var vi på födelsedagskalas hos gammelmormor. Hon fyllde 87 år och det måste naturligtvis firas! Vi barn var ganska vilda av oss, men gammelmormor tog det hela med ro. Vi blev bjudna på tårta och Filippa tyckte att den var så god att hon glatt mumsade i sig tre bitar och hade nog siktet inställt på ännu fler, men då sa mamma att det räckte och tog bort den...


Efter kalaset var vi hem på en blixtvisit, men sedan var det dags att ge sig av igen. Vi var nämligen hembjudna till Stella och hennes föräldrar på middag. Det var kul att träffa lilla Stella igen. Vi skötte oss tydligen exemplariskt och var jättesnälla mot henne. Filippa klappade Stella på huvudet så fort hon fick chansen och Gustav lekte en del med henne. Stella verkade bli lite förtjust i Gustav och var emellanåt ganska närgången mot honom. Gustav lät henne hållas, även om han såg lite obekväm ut. Även Filippa fick ta emot en del ömhetsbetygelser.


Efter maten var det dags för melodifestivalen på TV. Till sist somnade både Gustav och Stella, men som traditionen bjuder höll Filippa ångan uppe ända till slutet. Som vanligt vann fel låt, i alla fall om ni frågar mamma... Nu behöver vi tydligen inte titta på Eurovision Song Contest i år. Sverige har nämligen ingen chans där. Kom ihåg var ni hörde det först...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 mars 2010 22:13

Ännu en helt vanlig dag går mot sitt slut. Mamma och pappa har jobbat, medan Gustav har varit på dagis och Filippa hos mormor och morfar. På eftermiddagen blev Gustav hämtad av morfar och sedan blev det middag. Mamma och pappa dröjde lite eftersom de skulle iväg och handla mat efter jobbet. Strax efter kl 17.30 blev vi hämtade av våra kära föräldrar och sedan väntade en lugn kväll hemma.


Snart är det äntligen helg igen! Det ska bli underbart att få sova ut och slippa bli väckt av pappa. På lördag gör vi nog tvärtom, då är det vår tur att väcka honom, och mamma såklart!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 mars 2010 22:16

  

Att borsta tänderna på Filippa är numera en riktig kamp. Hon verkligen hatar att borsta tänderna! Trots mycket trixande och busande så slutar det nästan alltid med att hon gallskriker under tandborstningen. Gustav brukar då krasst konstatera att när man skriker sådär högt som Filippa gör så får man nog ont i halsen...


Det är vid sådana tillfällen som det känns väldigt avlägset att Filippa bara för ett halvår sedan tyckte att det var jätteroligt att borsta tänderna och stod och gapade som en liten fågelunge när tandborsten kom fram.


Som tur är så sköter sig i alla fall storebror exemplariskt i detta avseende. Han gapar som aldrig förr när det är dags för tandborstning och frågar sedan om Karius och Baktus är borta nu. När svaret blir ja på denna fråga så ser han väldigt nöjd ut. Tandtrollen får bo någon annanstans!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 mars 2010 21:43

Det är inte ofta som Gustav och Filippa sover i sina sängar hela natten nu mer. Gustav brukar vakna först, kring en halv två. Filippa vaknar oftast strax därefter. Så det blir trångt i mammas och pappas säng eftersom vi inte vill gå och lägga oss i våra sängar igen. Annars funkar hämtning och lämning på dagis och hos morfar alldeles utmärkt. Det var bara i går morse som Gustav blev lite ledsen när pappa lämnade honom på dagis. Detta berodde mest på att han var ensamt barn då. Han som brukar vara där när Gustav kommer var nämligen sjuk. I morse gick det dock lika bra som förrut.


Efter att pappa hämtat oss från morfar så åkte vi hem för att äta mat. Pappa skulle ha tagit med mat från jobbet men glömde kvar den i kylen så vi fick äta det som fanns i kylskåpet hemma istället. Snart var det dags att ta på sig pyjamasen och gå till sängs. John Blund kommer ju tidigare nu än han gjorde förut.


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards