Alla inlägg under april 2010

Av Gustav & Filippa - 5 april 2010 23:29

Här kommer en kort rapport från sjukstugan. Gustav sov ganska oroligt i natt. Han var törstig och drack mycket och på morgonkvisten fick han febernedsättande. Efter att ha tagit sovmorgon var han ändå relativt pigg på förmiddagen. På eftermiddagen visade dock den nyinköpta örontermometern för 605 kr på 39,7 grader i feber. Efter lite flytande alvedon blev dock Gustav pigg igen och orkade bygga tågbana med pappa. Nu hoppas vi på en lugn och feberfri natt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 april 2010 23:53

  

  

  

  

  

I dag har Gustav varit piggare än igår, men frisk är han inte. Vi åkte ut till farmor och farfar lagom till lunch. Gustav var dock inget vidare hungrig, utan drack mest. Han babblade dock på nästan som vanligt och farmor och farfar tyckte att det var skönt att Gustav var sig själv igen. Efter maten gick Gustav och Filippa ut för att mata fåglarna och sedan lekte de en liten stund med snö och vatten. När klockan slog 14 var det dock dags att styra kosan hemåt. Både Gustav och Filippa sov större delen av resan hem. Väl hemma gick Gustav genast till soffan för att vila. Där låg han sedan större delen av kvällen och tittade på film. När resten av familjen åt pizza till middag ville han inte ha, utan nöjde sig med att dricka. Till sist fick han dock i sig lite yoghurt. Emellanåt har han känts lite varm, men inte alls som igår och inga nya feberkramper som tur är. Filippa uppvisar inga sjukdomstecken, utan är pigg och full med energi som vanligt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 april 2010 23:07

  

  

  

  

  

  

  

Stackars Gustav! Han har gått och blivit sjuk lagom till påskafton! Dagen började annars ganska bra för honom med spelande på farmors och farfars dator samt lite shopping för mamma nere på stan. När det var dags att träffa farmor och farfar var det dock inte alls så bra längre. Plötsligt var Gustav jättedålig med feber och somnade snart i farfars säng. Lillasyster var dock full med energi och gick ut och lekte i solen med farmor, farfar och pappa, medan mamma stannade inne med Gustav. Efter att ha sovit ganska länge vaknade Gustav till en stund, men lade sig snart på kökssoffan för att vila lite till. Plötsligt började det dock att rycka i hans lilla kropp och han var okontaktbar. För första gången i sitt liv hade han drabbats av feberkramper. Efter att ha kommit ut i friska luften slutade han att krampa nästan på en gång, men gick inte att kommunicera med. Pappa sprang till grannen och fick en Panodil, som Gustav efter mycket om och men fick i sig, men resten av eftermiddagen var han väldigt spak och låg mest och sov på kökssoffan. Han orkade dock med att öppna paket och påskägg från farmor och farfar, som innehöll roligt lego, en liten skoter och bokstavskex. Filippa fick en fin bok om Snövit, en docka på en Bobbycar samt bokstavskex även hon.


Medan Gustav vilade åt vi andra påskmiddag och Filippa fick öppna sitt stora påskägg från mamma och pappa. Det innehöll en Spöket Laban-film, en häst, en hund, lego, en hund i en korg och bokstavskex. Dessutom fick hon en Barbapapabok som inte fick plats i påskägget. Sedan showade Filippa loss och både dansade och hoppade med allas fulla uppmärksamhet medan Gustav låg och sov på soffan.


Till sist åkte vi tillbaka till lägenheten. Då var Gustav piggare och kunde äntligen öppna sitt andra påskägg. Där fanns det många roliga saker, närmare bestämt DVD-filmen Dumbo, en Blixten McQueen-bil, ett ånglok med kolvagn, en späckhuggarpenna med tillhörande skrivbok och bokstavskex. Dessutom fick han en bok med Alfons Åberg, som inte platsade i påskägget. Efter en halv Panodil, som Gustav duktigt svalde, somnade han sött på soffan efter en annorlunda påskafton.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 april 2010 12:59

  

  

  

  

  

Långfredagen började med en skön sovmorgon. I 11-tiden satte vi oss till bords för att avnjuta en brunch med färskpressad juice, nybakade scones, kokta ägg och färska jordgubbar. Vi barn var lite småkräsna som vanligt, men mamma och pappa åt desto mer.


Snart ska vi sätta oss på våra kvastar och börja resan till Blåkulla. Vi vill därför passa på att önska alla en riktigt Glad Påsk!


/Småhäxorna Gustav och Filippa genom gammelhäxan mamma

Av Gustav & Filippa - 1 april 2010 23:30

I dag var det påsktema på dagis. Gustav fick klä ut sig till påskgubbe med målad mustasch och hatt. I alla fall enligt egen utsago. Påsktemat fortsatte hemma hos mormor och morfar, där årets första påskägg utdelades, med roliga saker för både Gustav och Filippa, bl a Rorry-saker. Tyvärr verkar Gustav ha drabbats av någon form av ögoninflammation. Hans vänstra öga är rött och irriterat och plötsligt förstår mamma och pappa varför Gustav klagade på att han inte kunde få upp ögonen i morse. Men det är nog inget som inte ett långt påsklov kan råda bot på!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards