Alla inlägg under september 2010

Av Gustav & Filippa - 19 september 2010 21:37

  

  

  

Efter en ganska lugn dag tog mamma och pappa med oss på en promenad efter middagen. Kosan styrdes mot en skola i närheten, där mamma och pappa skulle göra sin medborgerliga plikt och rösta. Där fanns det massor av roliga lappar som Gustav genast slängde sig över. Bäst gillade han lapparna som det stod Miljöpartiet på, ett fullt godkänt val enligt både mamma och pappa. När våra föräldrar hade gjort sin plikt väntade en promenad hem. En promenad med många frestande vattenpölar för Filippa. Till sist tröttnade pappa och satte henne i vagnen, vilket inte var populärt. Väl hemma blev det ännu mera vatten. Denna gång i form av bad och dusch. Nu håller vi tummarna för att rätt sida vinner i kväll!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 september 2010 19:37

I dag har vi varit på födelsedagskalas hemma hos mormor och morfar. Det var Lillen, d v s mormors och morfars jycke, som uppnådde den aktningsvärda åldern av 14 år! Det måste naturligtvis firas med både tårta och presenter. Medan vi hade kalas passade mamma och pappa på att uträtta några ärenden. De har alltid så mycket att göra, de där två! Egentligen hade pappa tänkt ägna dagen åt trädgårdsarbete, men det satte det trista vädret stopp för. När vi kom hem igen i kväll så hade pappat lyckats att bygga in rören på gästtoaletten. Därmed kan man säga att gästtoaletten är helt klar, mer än ett år efter att vi började renovera den. Bättre sent än aldrig!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 september 2010 20:51

I dag var det dags för fotografering på dagis! Filippas bula i pannan var nästan borta och vi hade matchande tröjor med katten Jansson på oss. Först togs det en gruppbild på avdelningens alla barn. Sedan var det dags för syskonkort och till sist singelkort. Enligt fröknarna gick det bra, men Gustav vägrade att skratta så vi får väl se om fotografierna blev något att ha. Förra årets dagiskort blev jättedåliga och har legat orörda i bokhyllan i ett år. Men nu hoppas vi på bättre tur!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 september 2010 21:58

I dag blev vi barn hämtade på dagis av morfar precis som vanligt på onsdagar. Då var Gustav lite ynklig eftersom han ramlat och gjort illa sitt knä. Han kunde visa upp både ett plåster på knät och ett hål på jeansen.


Hos mormor och morfar hade vi barn det bra som vanligt. Vi pysslade och åt god mat. Kl 19 kom pappa och hämtade oss. När vi steg in i hallen hemma kände vi knappt igen oss. Då hängde nämligen en stor spegel i silver på väggen. Dessutom stod det en sprillans ny byrå i hallen. Byrån har fyra korgar och nu har vi barn fått en varsin korg att förvara mössor, vantar och liknande plagg i. Gustav talade flera gånger om vad fint han tyckte att det blivit med spegeln och byrån. Han har god smak den killen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 september 2010 20:47

På torsdag är det dags för fotografering på dagis. Detta laddade Filippa lite extra för i dag genom att göra en vurpa på vardagsrumsgolvet när mamma kom hem från jobbet. Nu gäller det bara att hitta några kläder som matchar hennes fina bula i pannan, lämpligen något i blått och rosa. Vi får väl se vad mamma kan rota fram ur byrålådan!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 september 2010 22:20

Igår kväll hade vi middagsbjudning här hemma. Det var Jonatan, Sebastian, Elsa, Alma, Oliver och Elias som kom på besök med sina föräldrar. Vi åt god mat och så lekte vi förstås. Lite filmtittande blev det också, men roligast av allt var nog när vi sprang ut i mörkret med ficklampor och plockade äpplen och plommon och jagade låtsasspöken.


Efter gårdagens urladdning blev söndagen en ganska lugn dag. Mamma och pappa snyggade till här hemma på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi till den stora gallerian och shoppade. Det blev både kläder till oss barn och en del mat. När vi kom hem gick vi till lekparken med grannbarnen och sedan väntade middagen, som bestod av rester från igår. Efter tvagning och kvällsfika så var veckan slut för den här gången!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 september 2010 21:04

  

  

  

  

I dag var mamma och vi barn lediga, precis som vanligt på fredagar. Förmiddagen var lugn och tillbringades hemma i all enkelhet. Efter lunch tog vi oss dock till en lekpark i närheten. Där åkte vi cykelkarusell (Gustav fick stå för trampandet), gungade och lekte i sandlådan. Filippa verkar ha kommit över sin gungskräck, som hon tidigare led av. På vägen hem träffade vi på våra grannar och fick med oss grannflickan hem för ännu mera lek. Det blev en bra dag med andra ord!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 september 2010 22:59

Dagarna går och det har redan blivit torsdag. Veckan har förflutit utan större överraskningar. Det har varit dagis för oss barn och jobb för mamma och pappa. Numera går lämningarna på dagis smärtfritt. Vi springer glatt in på dagis och vinkar sedan hej då till pappa genom fönstret. Minst lika glada är vi när pappa kommer och hämtar oss runt kl 16.30 på eftermiddagarna. Då kommer vi springande som två kalvar på grönbete och möter upp honom, förutom när vi sitter med kompisarna och berättar äckliga historier såklart! Fröknarna är nöjda med Filippa och hennes inskolning, som de tycker har gått alldeles utmärkt. Storebror är också nöjd och tycker att det är helt okej att ha syrran på dagis!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards