Alla inlägg under september 2010

Av Gustav & Filippa - 6 september 2010 21:43

Ny vecka, nya friska tag! I dag var vi på dagis som vanligt. Filippa ramlade och slog i näsan, så den är lite blåslagen nu. Filippa är ofta väldigt trött när hon kommer hem från dagis och i dag var inget undantag. Det har till och med gått så långt att hon numera somnar tidigare än Gustav på kvällarna. Det tog två år, men nu är vi där... Gustav tycker att det är rätt mysigt att få rå om mamma och pappa på egen hand en stund innan läggdags. I kväll fick han till och med somna på soffan, medan mamma tittade på politiker som debatterade skolan på TV.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 september 2010 20:00

  

  

  

  

  

  

  

Så var det äntligen dags för barnkalas igen! Det var Filippas 2-årsdag som skulle firas och kl 14 började gästerna anlända. Totalt blev vi tio barn, och några föräldrar såklart. Filippa fick massor av fina födelsedagspresenter från de andra barnen, bl a en kassaapparat, prinsessutstyrsel, en prinsessbok, en CD-skiva med Bamse samt två pussel (med Bamse och Nalle Puh).


När Filippa hade öppnat presenterna var det fikadags. Vi mumsade i oss kanelbullar, syltkakor, kokostoppar, vinbärsmuffins och chokladbollar. Efter en liten paus var det dags för pappas tårta. I år blev det en marsipantårta fylld med dumlefluff och hallongrädde. Efter all fika behövde vi lite frisk luft och sådan fick vi när det var dags för skattjakt i trädgården. Den gamle sjörövaren, som var med redan på Gustavs kalas, hade varit framme igen och gömt påsar med godsaker på olika ställen i trädgården. Till sist hade alla barn hittat en varsin påse och innan kalaset var slut hann vi med lite fri lek. Sedan var det slutkalasat för den här gången och alla åkte hem till sitt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 september 2010 23:45

  

I dag har vi haft fullt upp med kalasförberedelser här hemma. Mamma och pappa har städat och bakat. Pappa blev inte riktigt nöjd med gårdagens blåbärsbullar och ställde sig därför och bakade kanelbullar till ett helt kompani i dag. Mamma å sin sida har gjort chokladbollar och syltkakor. Dagen har dock också inneburit en hel del utevistelse. Vi barn var ute flera timmar på eftermiddagen och passade då på att inviga lekstugan "på riktigt". Vi har suttit vid vårt nya fina bord på våra nya fina stolar och låtsasfikat. Vi passade också på att dansa och möblera om lite. Efter maten åkte vi med mamma och pappa och handlade. Då köpte mamma en liten brevlåda som kommer att passa perfekt till vår lekstuga. Nu gäller det bara att få brevbäraren att förstå att vår post ska dit och ingen annanstans!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 september 2010 22:44

I kväll har förberedelserna inför Filippas födelsedagskalas på söndag börjat så smått. Mamma har bakat kokostoppar och pappa blåbärsbullar. Bullarna var inte färdiga när det var dags för nattning, men kokostopparna hann vi provsmaka och de fick fullt godkänt. Sedan tidigare har vi mammas muffins med röda vinbär i frysen. Det lär dock bakas en del i morgon också. Vi vill ju inte att våra kompisar ska behöva gå hungriga härifrån på söndag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 september 2010 21:25

  

I dag blev det en riktigt lång dag på dagis. Först ca kl 16.45 kom pappa och hämtade oss. Sedan hann vi inte vara hemma många minuter innan även mamma kom hem. Vi barn har tagit det ganska lugnt i kväll. Vi har lekt lite, ritat och tittat på barnprogram på TV. Pappa har dock varit desto effektivare. Först var han iväg och slängde massor av skräp och när han kom hem ställde han sig och gjorde äppelmos. Han är duktig han, vår pappa!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 september 2010 23:00

I dag har vi haft en helt vanlig onsdag. Pappa lämnade oss barn på dagis kl 07. Lämningen gick jättebra, vi sprang glatt in båda två och sedan vinkade vi lika glatt till pappa genom fönstret. Kl 14 kom morfar och hämtade oss. Sedan blev det lek och mat hemma hos mormor och morfar. I dag serverades pannkaka, vilket är mat helt i vår smak! Kl 19 kom pappa och hämtade oss. Han och mamma hade innan dess bl a varit på stan samt handlat mat på City Gross. På söndag är det nämligen kalas och de hade lite att fixa till dess. Sedan tittade vi på film från när Filippa var nyfödd samt tog en kvällsfika och därefter var det dags att sova!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards