Alla inlägg under november 2010

Av Gustav & Filippa - 5 november 2010 23:14

I förmiddags var vi hemma och tog det lugnt. I vår familj är vi ganska trögstartade och tycker att det är skönt att börja dagen utan stress och en massa måsten. Efter lunch kom morfar och hämtade oss barn. Vi gick då till en lekpark i närheten, där vi höll oss sysselsatta en stund. Sedan blev det ett besök på McDonals.


Väl hemma igen däckade Filippa i soffan. När pappa kom hem från jobbet blev det middag. Sedan åkte vi iväg på en shoppingtur. Äntligen fick vi tag på vinterkängor till Gustav. Vi brukar alltid köpa vinterkängor av märket Viking, men i år var de slut överallt, så till sist blev det ett par Kavat istället. Hoppas att de är lika bra som Viking! Gustav har nu kommit upp i storlek 30 på fötterna, trots att han bara är 4 år. Vart ska det här sluta, undrar mamma?  


När vi kom hem igen blev det fredagsmys i soffan. I kväll fick vi barn dela på en lussekatt och så fick vi vindruvor, Filippas favorit. Sedan var det dags att sova - igen!


/Gustav och Filippa genom mamma



Av Gustav & Filippa - 4 november 2010 21:42

Mamma och pappa tycker att det är viktigt att vi barn äter fisk. Fisk är väldigt nyttigt och så lär man ju bli smart av det! Det blir mest lax och torsk här hemma. Gustav tycker om båda varianterna och äter glatt när fisk står på menyn. I dag blev det torsk till middag och Gustav sa då helt spontant att han tyckte att fisken var god. Lillasyster är dock raka motsatsen! Hon äter ingen fisk överhuvudtaget och när hon ser att det ligger fisk på tallriken så vägrar hon överhuvudtaget att smaka. Så var det även i dag. Hon käkade lite ris, tomat och gräddfil, men när hon råkade få den minsta lilla torskbit på gaffeln så skrek hon rakt ut. Mamma och pappa tänker dock fortsätta att servera fisk. Trägen vinner!


I dag har vi förresten gått på minilov här hemma. Inget dagis på fyra dagar. Skönt med ett litet "break" i vardagen! Stackars pappa jobbar dock på som vanligt. Kockar verkar aldrig ha lov!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 november 2010 23:02

I dag hade dagis stängt, men som tur var kunde vi vara hos mormor och morfar istället. Mamma och pappa var ju tvungna att jobba, precis som vanligt på måndagar, och de tycker tydligen att vi är lite för unga för att lämnas ensamma än så länge, Konstigt, eller hur? Vi som är så mogna för vår ålder!


Som alltid hade vi det bra hos mormor och morfar. Vi åt som hästar (varför gör vi inte det hemma?) och var pigga och glada. Förutom när Filippa somnade mitt under ett blöjbyte, men det är smällar man får ta!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards