Alla inlägg under december 2010

Av Gustav & Filippa - 22 december 2010 23:55

Jullovet började med isande vinterkyla! Vi har haft runt -20 grader här hemma i dag. Lite i kallaste laget för oss, så vi har mest pysslat hemma. Efter kvällsmaten var vi dock tvungna att ge oss iväg för att uträtta några ärenden. Först skulle vi till kyrkogården och tända ett ljus. När vi skulle åka därifrån fick dock pappa inte igång bilen! Batteriet hade lagt av i kylan. Pappa försökte om och om igen och mamma fick knuffa på, men inget hjälpte! Till sist fick vi ringa efter morfar. Han kom så fort han kunde och hade startkablar med sig, så sedan fick vi äntligen igång bilen. Då åkte vi raka vägen hem. Vi barn fick nu stanna hemma med morfar, medan mamma och pappa lånade morfars bil och åkte iväg för att handla julmat och några julklappar. Så det hela slutade bra med andra ord, i alla fall för oss barn!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 december 2010 23:56

I dag var det sista dagen på dagis för den här terminen! Nu har både mamma och vi jullov, men pappa får kämpa på i några dagar till innan han blir långledig.


När vi kom hem från dagis i eftermiddags så låg det ett paket i brevlådan och väntade på oss. När vi öppnade det hittade vi två julklappar från farmor och farfar. I paketen låg det strumpor som farmor stickat till oss. De var jättefina! Tack farmor!


Efter att vi ätit middag så började pappa städa medan vi underhöll oss själva. När mamma kom hem så satt vi i pyjamas och tog en kvällsfika. Sedan blev det bums i säng medan mamma försökte få lite mat i magen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 december 2010 21:29

I dag var det näst sista dagen på dagis för i år. Allt gick bra som vanligt. Pappa kom och hämtade oss sent, så då var det bara vi och en kille till kvar. Väl hemma så blev det pannkaka till middag. Efter maten hände det dock en liten olycka när Gustav skulle blåsa ut datumljuset. Han blåste så nära och häftigt att han fick stearin i ansiktet. Efter ett avgrundsvrål och lite kallt vatten kunde dock konstateras att allt gått bra. Men ont gjorde det!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 december 2010 22:35

I dag har vi haft morfar som barnvakt här hemma. Under tiden passade mamma och pappa på att uträtta några ärenden, bl a så inköptes en gran på Plantagen. Det var tydligen ganska svårt att hitta en snygg gran i år, så vi får väl se hur den ser ut när den kommer in om några dagar. Det är faktiskt inte alls långt kvar till julafton nu! Undrar om tomten är klar med våra julklappar än? Granen är i alla fall inköpt, och julskinkan!


/Gustav och FIlippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 december 2010 23:35

I dag har vi haft julbord på dagis. Det innebar julmat och julmust. Lyxigt värre! Efter att pappa hämtat oss åkte vi till den stora gallerian i närheten, där mamma mötte upp oss. Sedan blev det en del shopping. Det inhandlades bl a julpapper, juletiketter och mat. När vi kom hem var huset nästan insnöat. Det har nämligen snöat jättemycket i dag, så sedan fick pappa det riktigt jobbigt när all snö skulle bort!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 december 2010 23:33

I dag efter maten började Gustav plötsligt ställa frågor om Gustav Vasa. När levde han och vem var han egentligen? Mamma "högg" direkt och började genast berätta om honom. Hon gick också och hämtade en bok om svenska regenter och visade några bilder på Gustav Vasa. Gustav ville sedan titta i boken på egen hand och verkade fascinerad av kungen som levde för så länge sedan och som hade varit i Mora hos farmor och farfar. Kanske har vi en blivande historiker här hemma?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 december 2010 21:03

  

  

  

I morse var det dags för luciatåg på dagis. Glada i hågen steg vi upp och det glada humöret höll i sig när vi fick tomtekläder på oss. Kl 07.30 var det dags. Vi klev då ut genom dörren på dagis och möttes av massor av föräldrar som stod och tittade. Vi hade en imponerande repertoar och leverade den ena julsången efter den andra. Gustav tog i för kung och fosterland, medan Filippa höll en lägre profil och mest stod och tittade. Hon hade avsagt sig både tomtemössa och lykta, och verkade ganska skeptisk till allt ståhej. När uppträdandet var över fick vi leta reda på våra kära föräldrar och sedan var det dags för fika inne i värmen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 december 2010 21:54

Filippa har varit lite krasslig i helgen. Igår var hon inte alls i form och på eftermiddagen somnade hon på vardagsrumsmattan. I dag har hon varit piggare, men snoret har runnit hela tiden. Gustav och hon har lekt och haft kul, medan pappa har julstökat. Han har bl a bakat lussekatter och gjort tre sorters fudge. Han har dessutom byggt en tröskel som vi ska ha för att skydda rören vid våra dubbeldörrar i matrummet.


I morgon blir det tidig uppgång för luciatåg på dagis!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards