Alla inlägg under juni 2011

Av Gustav & Filippa - 19 juni 2011 21:16

               Så var det äntligen dags för födelsedagskalas för Gustav! Som han har längtat efter att få bjuda sina kompisar på kalas! Kl 14 började gästerna att anlända, elva barn med föräldrar. Lite senare kom ytterligare ett barn. Kalaset började med presentöppning. Gustav fick massor av fina presenter, bl a en hel del lego, en grävskopa, en cool pirataffish och ett bocciaspel. Så småningom blev det dags för fika med piratskepp som tema. Följaktligen var det dukat med papperstallrikar och servetter med piratskepp som motiv. Som vanligt blev chokladbollarna populärast. Sedan vankades det blåbärsprinsesstårta med ett piratskepp på. Gott, även om födelsedagsbarnet knappt åt någonting alls. Det hade han inte tid med! När det var slutfikat följde fri lek, närmare bestämt vild sjörövarlek! Tyvärr regnade det under kalaset, men i slutet lättade regnet så det hanns med lite lek utomhus till alla föräldrars stora glädje. Kl 16 var det dags för den årliga skattjakten. Den var ovanligt klurig i år, men efter några ledtrådar lokaliserades skatten som innehöll gottepåsar till alla barn. Strax därfter började gästerna bege sig hemåt, men en tjej blev kvar. Hon hade nämligen inte hunnit fika! I kväll har Gustav ägnat sig helt åt sina fina presenter, även om han tyckte att det blev trist och tråkigt när gästerna gick.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 juni 2011 23:59

Igår kväll ordnade Gustav så att han skulle få vara hos mormor och morfar i dag och bygga skepp med morfar. Sagt och gjort så kom morfar och hämtade Gustav i förmiddags. Resten av familjen åkte istället till Plantagen i Märsta för att köpa ett bord till den nya altanen. Bordet var nämligen slut här i stan, så då fick det bli en liten utflykt. Sedan blev det en tur till den stora gallerian för glassätning och mathandling.


I kväll har mamma och pappa planterat buskar, städat och bakat. Vi barn har mest "softat" och tittat på medan våra föräldrar har jobbat hårt.


I morgon är det äntligen dags för kalas!


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 17 juni 2011 23:47

I dag var Gustavs sista dag på samma avdelning som Filippa på dagis. Nu är det äntligen sommarlov och i höst byter Gustav avdelning till en där det bara kommer att gå 06:or. Som tur är får han med sig tre jämnåriga grabbar från den gamla avdelningen, så det kommer nog inte att gå någon nöd på honom. Men mamma tycker ändå att det är lite vemodigt. Hon tycker ju att det var nyss som hon skolade in Gustav!


Nu är förberedelserna för Gustavs kalas igång för fullt! Det bakas och fejas och pappa har varit iväg och slängt massor av skräp från bygget av altanen. Vädret ser dock inte ut att bli något vidare på söndag, men förhoppningsvis hinner det ändra sig!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 juni 2011 23:59

I dag kom mamma och pappa och hämtade oss allra sist på dagis. Vi åkte dock inte hem direkt, utan istället gick vi in allihopa tillsammans med vår fröken. Det var nämligen dags för utvecklingssamtal! Våra kära föräldrar trodde att det bara var för Gustav, men så var inte fallet utan det samtalades även om Filippa. Enligt fröken så är vi sociala av oss båda två. Gustav gillar att styra och ställa och se till så att alla sköter sig. Rätt och fel är väldigt viktigt för honom. Han månar om sina kompisar, särskilt en av dem, och sin lillasyster. Han pratar mest om Vasaskeppet och Titanic, men gillar också att rita och leka vilda lekar. Filippa är glad för det mesta, men gillar inte om någon puttar eller knuffar på henne. Då blir hon jätteledsen. Hon är öppen av sig och tyr sig till både vuxna och barn. Hon gillar att skoja och skämta, vilket är lite ovanligt i hennes ålder. Gustav brukar trösta Filippa om hon blir ledsen och Filippa brukar sitta i Gustavs knä när det är sångsamling. Allt fungerar med andra ord alldeles utmärkt och det verkar som om vi får gå kvar på dagis även i höst!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juni 2011 21:55

I dag blev Gustav firad på dagis. Det är ju ett tag kvar tills han fyller år, men eftersom han har sommarlov då så passade de på i dag. Det sjöngs och sedan fick Gustav med sig en papperselefant med fem myror krypande på hem. De fem myrorna symboliserar såklart att han fyller just 5 år!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2011 22:08

I fredags var det dagisavslutning, men sommarlovet har inte börjat för oss riktigt än. I dag var vi på dagis precis som vanligt, men vi är inne på sista veckan nu. Efter att vi kommit hem och ätit middag så fortsatte pappa att snickra på altanräcket i garaget. Under tiden så ställde sig mamma och bakade kokostoppar med lime. Därmed har kalasförberedelserna nu officiellt dragit igång. På söndag har nämligen Gustav födelsedagskalas för kompisarna. Vi barn fick provsmaka kokostopparna och de fick fullt godkänt av oss!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2011 22:49

I morse var Filippa jättetrött, så medan vi andra åt frukost runt kl 09 låg hon kvar och sov i mammas och pappas säng. När klockan började närma sig 10.30 tyckte dock pappa att det fick räcka med sömn för den lilla sjusovaren. Vi skulle nämligen på födelsedagskalas hos Elsa kl 11. Något försenade anlände vi till sist till kalaset. Där var det full fart. Vi blev bjudna på grillad korv och glass och sedan blev det fri lek för oss barn. Kalaset avslutades med en skattjakt, där vi erövrade påsar med godsaker i. Filippa blev överlycklig när hon hittade en klubba i sin påse. Den andra klubban på bara några dagar! Var ska det här sluta?


Efter kalaset blev det lite shopping innan vi åkte hem för att laga middag. I kväll har pappa börjat att sätta upp räcket på altanen. Det blir nog fint när det är klart, även om det är mycket kvar än!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 juni 2011 23:48

Oj, vilket värmebölja vi har just nu! Solen gassar hela dagarna och det vägrar att regna. Det verkar som att Gustav har tröttnat på värmen, för han håller sig helst inomhus just nu. Filippa har dock hunnit med att både cykla och bada i dag. Under tiden började pappa att bygga på räcket till altanen. Pappa bygger räcket från noll, så det kommer att ta sin lilla tid!


Kl 16 var vi bjudna på middag hos grannarna, så hela kvällen har tillbringats där med god mat och trevligt sällskap. Vi barn har lekt för fullt, så våra föräldrar har faktiskt kunnat sitta och prata i lugn och ro. Det är skönt med sommar, för då är det ljust länge så man kan vara ute och leka och så slipper man ytterkläder. Först ca kl 23 började vi den korta promenaden hem, där det blev nattning direkt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards