Alla inlägg under september 2011

Av Gustav & Filippa - 18 september 2011 19:35

   I dag har vi barn varit hem till mormor och morfar och firat Lillen, som fyllde 15 år. En aktningsvärd ålder på en hund! Under tiden passade våra kära föräldrar på att fortsätta jakten på overaller till oss. På Team Sportia hittade de vad de sökte, så nu är vi inte overallösa längre. Det blev en svart overall till Gustav och en röd till Filippa. Vi har provat overallerna i kväll och de fick tummen upp av oss, så nu kan snön komma när den vill! Fast vi hoppas nog att den dröjer ett tag till...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 september 2011 21:14

Lördagen har främst ägnats åt jakt på vinterkläder, vilket inte visade sig vara det lättaste. Tydligen är vi sent ute, trots att det bara är den 17 september. Följaktligen var det dåligt med overaller i de rätta storlekarna. Till sist hittade vi en lämplig overall i storlek 98 till Filippa, men den kommer nog att åka tillbaka till affären eftersom det inte var så mycket att växa i för henne. Till Gustav hittades ingen overall alls, hans storlek var helt slut, i alla fall om man inte har lust att betala mer än 1000 kr för en overall. Ett par vinterkängor av märket Viking fick han i alla fall. Där lyckades vi bättre än förra året, då vi inte hann köpa Viking innan de tog slut. Men jakten på overaller går vidare. Vi får nog börja leta redan i augusti nästa gång!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 september 2011 22:09

Dagarna bara rinner iväg utan att det händer något särskilt. Det är dagis för oss barn från tidig morgon till sen eftermiddag. Sedan bär det hemåt för lite lek och middag. Har vi otur blir det duschning, annars klarar vi oss med att tvätta av oss innan det är dags för kvällsfika. Lägger vi oss tidigt brukar det bli högläsning ur en bok, annars åker CD-spelaren på direkt. Ibland somnar Filippa först, ibland Gustav. Det brukar variera. Sedan är det plötsligt dags för en ny dag, med nya friska tag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 september 2011 21:07

I dag efter dagis fick vi besök av Jonatan, Sebastian och Anton, som ville gratulera Filippa på födelsedagen i efterskott. Hon fick jättefina Hello Kitty-saker av dem i present. Sedan bjöd vi dem på tacos till middag. Vi barn åt glatt, men sedan sprang vi ut i kylan och röjde järnet medan våra föräldrar fortsatte att äta. Kl 19.30 var samtliga barn trötta, så då vinkade gästerna adjö för den här gången och sedan väntade våra kära sängar på oss.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 september 2011 21:07

Igår och i dag har pappa ägnat sig en hel del åt altantaket. Igår lade han färdigt råsponten och sedan började han att lägga takpapp. Det avslutade han i dag. Han var lite orolig över att det skulle hinna börja regna, men han blev klar i god tid innan det utlovade regnet kom. Efter en tidig middag bestående av köttfärslimpa med ris åkte vi och handlade mat på Kvantum. När vi kom hem igen blev det duschning av oss barn och sedan kvällsfika framför vår älskade film Trassel. Då gick pappa ut i trädgården och plockade på sig äpplen, plommon och lite vinbär. Sedan ställde han sig och började göra vin. Han är påhittig, vår pappa!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 september 2011 23:51

I dag har det varit kulturnatt här i stan. Mamma och pappa tyckte att vi har för lite kultur i våra liv, så på eftermiddagen tog vi oss ner på stan för att vara kulturella. Där började vi med att gå på safari i domkyrkan. Vi fick leta både kända och okända djur på väggar och golv och pricka av dem på en karta. När alla djur var upphittade belönades vi med en varsin chokladpeng ur en skattkista. Därefter tog vi oss genom folkvimlet till en restaurang, där det blev asiatisk buffé till middag. Vi barn åt lite dåligt till en början, men efter att vi förstått att det fanns frukt och glass till efterrätt så fick vi i oss tillräckligt för att göra mamma och pappa nöjda.


Nästa anhalt var Evolutionsmuseet, där det väntade en dinosaurievisning med ficklampa. Tyvärr var det jättelång kö till museet, men vi ställde oss och väntade och kom in när det nästan hade gått en timme. Då blev det en kort och intensiv visning på grund av de långa köerna. Vi fick höra spännande fakta om de olika dinosaurierna och det var lite häftigt att hela museet var nedsläckt och att visningen skedde med hjälp av en ficklampa. Efter att ha stått i kö så länge var vi dock ganska möra och efter visningen styrde vi kosan hemåt för lite lördagsmys.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 september 2011 21:29

I morse fick vi lite sovmorgon av mamma och pappa och sedan blev det frukost hemma för omväxlingens skull. Vanligtvis äter vi ju frukost på dagis. Ca kl 08 blev vi avlämnade på dagis och en stund senare var det dags för årets fotografering. Det ska bli spännande att se om fotona blir lika dåliga som vanligt, eller om bytet av dagisfotograf har gett resultat...


Strax innan kl 17 kom pappa och hämtade oss på dagis. Sedan hämtade vi upp mamma och skjutsade ner henne på stan, där hon skulle ut och roa sig med några jobbarkompisar. Pappa och vi tog tillfället i akt och åkte till Max och åt hamburgare. Pappa var tydligen inte så sugen på att laga mat i dag. Vi passade också på att leka lite i deras lekhörna innan det bar det hemåt för en lugn kväll med pappa.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 september 2011 20:35

Trött, tröttare, tröttast... Så kan man beskriva oss barn och våra kära föräldrar just nu. En slutkörd mamma hann inte mer än komma hem från jobbet i kväll och slänga i sig lite mat, så ville Filippa gå och lägga sig. Gustav var inte sen att hänga på. Pappa suckade han också, men gick ändå ut och fortsatte med altantaket en stund. Vi barn lyckades trots allt oväsen han förde somna utan problem. Då är man trött!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards