Alla inlägg under oktober 2011

Av Gustav & Filippa - 22 oktober 2011 16:09

   I dag har pappa jobbat hårt med altantaket. Han har spikat läkt hela dagen, så det kändes bra att vi fick byta till en roligare miljö när morfar kom och hämtade oss på eftermiddagen. Vi ska sova över hos mormor och morfar i natt eftersom mamma och pappa ska ut och roa sig utan oss. Hur nu det ska gå till?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 oktober 2011 19:49

I dag har inte Filippa haft någon bra dag. Hon har varit kinkig och grinig och dessutom har hon börjat att kissa på sig på dagis igen efter att ha skött sig exemplariskt hur länge som helst . Dessutom verkar hon inte bry sig om det utan säger att det är "kul" att kissa på sig. Vissa är tydligen mer lättroade än andra. Mamma och pappa tycker dock inte att det är riktig lika kul att tvätta jeans, långkalsonger och lekbyxor varje kväll...


/Gustav och Filippa genom mamma


Av Gustav & Filippa - 18 oktober 2011 22:21

I eftermiddags när pappa kom och hämtade oss på dagis var vi inte ute som vanligt. Det var nämligen riktigt dåligt väder med ösregn och blåst. Istället var vi inomhus och gjorde kullerbyttor. Pappa blev riktigt imponerad av Filippas kullerbyttor, som såg smått proffsiga ut. Hon verkar vara lite mjukare i lederna än sin två år äldre storebror, som är betydligt stelare. Kanske är det åldern som börjar ta ut sin rätt på Gustav?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 oktober 2011 20:01

Så har ännu en söndag passerat. Pappa och Filippa har jobbat i trädgården, medan mamma och Gustav har jobbat inomhus. Nu är alla grenar från äppelträden borta så det ser hyfsat ut på tomten igen. Efter en tidig middag blev det en cykelpromenad för Filippa och pappa, medan mamma städade köket och Gustav höll på med sitt. Gustav konstaterade senare att han inte varit ute någonting i dag, men i morgon då ska han minsann gå ut!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2011 19:08

I dag har mamma och vi haft en ledig dag. Härligt, härligt! Vi behövde alltså inte åka till dagis i morse, men vi tog inte direkt någon sovmorgon för det. Mamma fick dock ligga och dra sig till kl 09, medan vi roade oss på egen hand.


Förmiddagen blev lugn och ägnades mest åt lek. Vi byggde bl a med klossar och lekte med bilar. När Gustav var liten fick han massor av träklossar av farmor och farfar och mormor och morfar och de är fortfarande en populär leksak här hemma som används flera gånger i veckan. Det byggs Vasaskepp, slott och andra kreativa saker.


Efter lunch tog vi bussen ner på stan. Där var vi till stadsbibliotekets barnavdelning. Mamma fick läsa massor av böcker för oss och så blev det en del lek såklart. När vi hade tröttnat på alla böcker så blev det en fika på bibliotekets café. En varsin bulle med festis blev det för oss barn. Mamma drack tydligen en jättegod chai latte. Sedan bar det hemåt med bussen igen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 oktober 2011 22:35

I morse hade vi lite sovmorgon eftersom pappa skulle till Stockholm och jobba. Trots att vi alltså gick upp senare än vanligt var det frost på bilen när vi kom ut och pappa fick ställa sig och skrapa rutorna för första gången i år. Vintern närmar sig verkar det som...


På eftermiddagen kom mamma och hämtade oss på dagis. Gustav fick sedan cykla hem medan Filippa åkte vagn. Vi hade sällskap av två dagiskompisar och deras mamma på vägen hem, så det tog sin lilla tid innan vi var hemma. Då försvann Gustav nästan direkt upp på sitt rum, medan Filippa satte på sig sin prinsessklänning. Vi hann äta middag innan pappa kom hem runt kl 18. Sedan blev det en lugn kväll med en spännande ishockeymatch, som bl a innehöll Leksand, på TV. Gustav och mamma hejade dock på de röda...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 oktober 2011 22:29

Det blev ingen klippning av Gustav igår på grund av tidsbrist, men i dag kom han och pappa iväg till frisören. Pappa tyckte att det var lika bra att få det gjort eftersom Gustav tydligen går omkring på dagis och säger att det var pappa som klippte av honom luggen... Så korthårig som Gustav är nu har han nog aldrig varit, men mamma tycker att det blev okej ändå. Hon började i alla fall inte gråta över Gustavs förlorade hårsvall, vilket väl får ses som positivt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 oktober 2011 19:49

I dag har det varit klippt i dubbel bemärkelse här hemma. Först på förmiddagen när Gustav kom på den briljanta idén att klippa sitt eget hår. Det var delar av luggen som rök all världens väg, så nu blir det ett besök hos frisören i morgon för att rädda det som räddas kan. Gustav är dessutom belagd med saxförbud på obestämd tid. På eftermiddagen ägnade vi oss åt trädgårdsarbete. Pappa beskar våra äppelträd, medan mamma slängde sommarblommor och klippte ner en del växter. Till sist tröttnade dock Filippa på att släpa på grenar efter pappa och bygga Vasaskepp med Gustav och ville gå in. Efter lite övertalning fick hon med sig mamma och Gustav. Pappa stannade dock kvar ute tills alla äppelträd var klippta och klara. Så där behövs i alla fall ingen frisör!


/Gustav och Filippa genom mama

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards