Alla inlägg under januari 2012

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2012 19:57

Visst var det vattkopporna som kom till Gustav igår - lagom till jullovets slut. Som vi har väntat... I dag har han haft en del feber och han har fått prickar på magen, ryggen och baksidan av benen. Tyvärr ser det ut som om han kommer att drabbas betydligt hårdare än Filippa. Han har redan många fler vattkoppor än vad hon hade totalt. Han har dock varit ganska pigg ändå i dag och än så länge kliar inte kopporna. Hoppas att det fortsätter så!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 januari 2012 21:29

           

I eftermiddags åkte vi till den stora idrottsarenan här i staden för att åka skridskor. Det var massor av folk, både stora och små, som var där för att göra samma sak som vi. Av fjolårets träning märktes inte mycket när det var dags för Gustav att inta isen. Han är väldigt försiktig av sig i de flesta avseenden, även när det gäller skridskoåkning. När pappa började locka med lördagsgodis blev han dock lite modigare och vågade åka lite försiktigt på egen hand. Sedan ville Filippa också åka skridskor, så då fick hon låna Gustavs. Hon var bokstavligen som Bambi på hal is - det var ju första gången på ett par skridskor för henne - men hon var lite modigare än Gustav och bättre på att röra fötterna. På slutet sa hon till och med uttryckligen att hon ville åka själv och lyckades ta några staplande steg på egen hand mellan mamma och pappa. Mitt i all skridskoåkning hann vi också ta en liten paus med varm choklad och bullar. Det hör tydligen till, säger pappa!


När vi hade åkt färdigt for vi till Willys och inhandlade det utlovade lördagsgodiset. Sedan bar det hemåt för att laga middag. I kväll har Gustav varit lite hängig med feber och dessutom har mamma spanat in några konstiga små prickar på hans kropp, så nu tror vi att vattkopporna är på gång!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 januari 2012 20:40

Vi går i väntans tider här hemma. I väntan på vattkoppor! Mamma och pappa hade hoppats på att Gustav skulle få vattkoppor innan jullovet var slut, men än så länge är han prickfri. Det betyder att antingen så har han klarat sig även denna gång, eller så blir det VAB för mamma och pappa nästa vecka och förlängt jullov för oss barn. Vi barn förlänger gärna jullovet lite, för än har vi inte börjat sakna dagis utan njuter av att få vara lediga!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 januari 2012 22:11

Vilket konstigt väder vi har för att vara mitt i vintern! Inte en snöflinga på marken och i dag har regnet bara öst ner. Vilken skillnad mot för ett år sedan! Då var vi ute och lekte i snön och hjälpte pappa att skotta den 2 januari. Nåja, på sätt och vis är det skönt att slippa snön, men lite snö hade inte gjort något. Fast pappa var nog lika glad för det när han cyklade till jobbet i morse. Nu är nämligen hans julledighet slut, men vi andra passar på att vara lediga i några dagar till.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 januari 2012 20:59

 

Igår lyckades vi allihopa hålla oss vakna till tolvslaget, även om det var på håret att Gustav somnade någon minut innan. Efter att ha skålat framför TV:n gick vi upp på vinden och beundrade fyrverkerierna från sovrumsfönstret. Sedan fick vi äntligen gå och lägga oss!


I dag har vi haft en lugn dag här hemma och försökt kurera oss från förkylningar och vattkoppor. På eftermiddagen vågade sig pappas kusin Johan hit på en snabb visit. Sedan blev det middag och en kväll som blev lika lugn som resten av nyårsdagen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards