Alla inlägg under april 2012

Av Gustav & Filippa - 10 april 2012 22:21

  

I förmiddags så åkte mamma och pappa iväg med lillebror för att göra ett återbesök på BB. Tyvärr var det syskonförbud där, så vi barn fick stanna hemma med barnvakt. Allt gick dock tydligen bra, även om lillebror har krympt en del. Han väger numera bara 3840 gr, men det var tydligen helt okej. Han klarade hörseltestet galant och likaså läkarundersökningen. När han hade gått igenom besiktningen tog mamma och pappa sig in till stan för att äta lunch och köpa kläder till oss barn.


Eftermiddagen blev lugn här hemma. Det regnade ute så vi höll oss inomhus. Pappa fixade pannkakor till middag och för en gångs skull åt vi med god aptit. Sedan blev det Bolibompawebben innan det var dags för kvällsfika och nattning.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 april 2012 22:41

          

Trots att lillebror var väldigt vaken av sig igår så sov han dåligt i natt. Han hade svårt att komma till ro och vaknade av minsta lilla. I dag har därför brorsan varit väldigt trött av sig och mest sovit hela dagen. Mamma och pappa har försökt att hålla honom vaken, men vill inte en bebis vara vaken så är han inte det! Undrar hur han kommer att sova i natt...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 april 2012 23:56

        

Det blev som vi trodde. Lillebror sov alldeles för mycket igår och var därför ganska kinkig under större delen av natten. Vi barn lät oss dock inte störas nämnvärt, utan det var mamma och pappa som tog smällen.


Efter en lugn förmiddag så tog vi med lillebror ut i stora vida världen på eftermiddagen. Ända till det stora köpcentret var vi. Där fick lillebror för första gången åka barnvagn. Han verkade trivas rätt bra och sov sig igenom större delen av besöket. Vi andra passade på att ta en fika och så köpte vi leksaker för pengarna som vi fick av farmor och farfar i påskpresent.


I dag har brorsan varit mycket vaknare än igår. I kväll har han dock visat upp klassiska symptom på den berömda kvällskinken. Han har också fått pröva napp för första gången. Han gillade den starkt i början, men blev lite mer skeptisk senare. Nu hoppas dock mamma och pappa att de faktiskt har fått en nappunge den här gången!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 april 2012 21:26

            

I dag har det varit påskafton! Det blev en ganska annorlunda påskafton för oss i år. Ovanligt lugn, men härlig ändå. På förmiddagen beundrade vi mest lillebror, men kl 14 fick vi besök av BB på väg. De kontrollerade om lillebror var gul, vilket kan tyda på gulsot, men det var ingen fara med honom. Sedan gjorde de PKU-testet på honom. Då fick han lämna lite blod ifrån sig. När tanten från BB hade åkt gav sig pappa och Filippa iväg för att handla och hämta ut medicin till mamma. Resten av familjen stannade hemma och tog det lugnt.


I kväll har vi ätit en god middag bestående av kycklingfilé med lufttorkad skinka och potatisgratäng. Sedan blev det äntligen dags för påskäggen! Vi stora barn fick bl a ett varsitt Wii-spel, en varsin DVD-film, såpbubblor och lite godis. Gustav fick också lego och Filippa en CD-skiva med Erik Saade och Pippi-tuschpennor. Stackars lillebror fick inget påskägg, men han fick trösta sig med nallen som han fick från mormor och morfar igår. Lillebror har förresten sovit nästan hela dagen, så nu är mamma och pappa lite oroliga för att han kommer att vara vaken hela natten!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 april 2012 15:35

                

Igår kväll kom mamma och pappa äntligen hem med lillebror efter en lång dag på sjukhuset. Det var ju långfredag, så det blev tydligen mycket väntan för mamma, pappa och lillebror. Lillebror hade lite låg temp (under 36,5 grader) och mamma hade för höga infektionsvärden, men till sist släppte sjukhuset iväg dem. Pappa var dock mycket nöjd med salen där de fick bo. Den hade nämligen en platt-TV hängande på väggen, vilket pappa tyckte var ett framsteg sedan vi föddes.


När vi barn kom hem från mormor och morfar ca kl 20 så låg han där i soffan, vår lillebror. Vi blev helt överlyckliga och tyckte att det var jätteroligt att få träffa honom för första gången. Vi kände försiktigt på honom och han bara tittade på oss med sina stora ögon. Det är verkligen en fin lillebror som vi har fått!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2012 23:45

        

Igår torsdagen den 5 april kl 13.20 så fick vi en lillebror! Mamma och pappa var helt övertygade om att det var en lillasyster, men som vanligt hade de helt fel! Lillebror var hela 56 cm lång när han föddes och vikten uppgick till 4080 gr. Därmed är han den av oss syskon som varit störst vid födseln. Inte undra på att mamma tyckte att det var lite knöligt att böja sig ner på slutet. Vi barn tycker att det är jätteroligt att vi har fått ett litet syskon och nu ser vi fram emot att han ska bli lite större så att vi kan lära honom allt vi kan.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 april 2012 21:25

Efter att ha varit hos mormor och morfar och blivit ompysslade sedan i måndags så fick vi återse våra kära föräldrar i eftermiddags. Sedan har de skämt bort oss hela kvällen. Vi fick tacos till middag och en varsin tablettask i kväll - fast det bara är onsdag! Snacka om att vi blev chockade! Kvällens duschning klarade vi dock oss inte undan, men det gjorde faktiskt inte så mycket. Det var rätt skönt att vara tillbaka i vardagen igen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 april 2012 23:33

Det märks att det har blivit april nu. Från att ha haft strålande väder och varmt ute tidigare i veckan så har det plötsligt blivit kallt och börjat snöa igen. Och mamma som har tvättat våra overaller och hängt undan dem för säsongen. Om det fortsätter så här, så får hon nog ta fram dem igen!


I dag har vi mest pysslat här hemma. Pappa har bl a städat bilen och flyttat om bland våra bilbarnstolar. Mamma har påskpyntat lite och vi barn har varit ute och surfat på Bolibompawebben, vår favoritsysselsättning just nu. I kväll fick vi vara uppe lite extra länge. I morgon börjar nämligen påsklovet, så vi slipper stressa iväg till dagis och kan därmed ta sovmorgon, vilket dock inte är Gustavs starka sida nuförtiden!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards