Alla inlägg under juni 2012

Av Gustav & Filippa - 19 juni 2012 23:20

Efter en rolig dag på dagis så fick vi besök av Elsa och Alma i kväll. Deras föräldrar och småsyskon var också med såklart. De ville spana in lillebror lite närmare. Lillebror verkade tycka att det var kul att få besök av några som är nästan jämngamla med honom. Vi bjöd på fryst citronmoussetårta med passionsfrukt till fika. Alla barn utom Gustav var dock skeptiska till den, men som tur var fanns det jordgubbar också. Av någon konstig anledning så gick dock moussetårtan åt ändå. Undrar var den tog vägen? När vi hade fikat färdigt blev det fri lek ända till dess att gästerna styrde kosan hemåt.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 juni 2012 21:38

Så var det måndag igen och dags för sista veckan på dagis innan sommarlovet. En del barn har dock redan gått på lov så i dag fick vi vara på samma avdelning på dagis, nämligen Gustavs. Efter att mamma lämnat av oss gick hon och Alvin till BVC för vägning och mätning. Lillebror väger numera 5505 gr, är 62,2 cm lång och har ett huvudmått på 41,2 cm. Han är alltså fortfarande lång och smal med stort huvud. När mamma kom och hämtade oss barn på dagis kl 14 så byggde vi lego tillsammans och under promenaden hem var vi på ett strålande humör och jättesnälla mot varandra. Vi kanske borde gå på samma avdelning lite oftare?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 juni 2012 21:52

    

I dag så var det äntligen dags för Gustav att ha kalas för sina dagiskompisar! Kl 14 - medan regnet öste ner - så anlände tio killar från Gustavs avdelning på dagis. Med sig hade de fina presenter, bl a massor av lego, badmintonracketar och en jättestor vattenpistol. När alla hade anlänt blev det fika på kakor och bullar. Dukningen hade Bilar 2 som tema och gjorde succé bland killarna. När kakorna och bullarna låg i deras magar så blev det allsång för Gustav och glass med sex tända ljus. Födelsedagsbarnet och flera andra orkade dock inte äta någon glass, utan längtade nog mest efter att få leka igen. Efter fri lek både inne och ute blev det en spännande skattjakt utomhus, där Filippa var den som hittade skattkistan. Någon skvallrade dock om att hon fick hjälp av pappa... I skattkistan - som utgjordes av en vanlig kartong - låg 12 påsar med godis, som mottogs med jubel av kalasdeltagarna. Kl 16.15 åkte den sista gästen hem och därefter började mamma och pappa att röja i köket. Sedan åkte vi och hämtade Alvin hos mormor. Han har nämligen haft barnvakt i dag för första gången! Mamma och pappa trodde att det var bäst för alla inblandade, särskilt för Alvin. Det hade gått hur bra som helst och Alvin hade skött sig exemplariskt hela tiden.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 juni 2012 23:45

        

Dagen har gått i avslutningens tecken. På förmiddagen hade Gustav högtidlig avslutningslunch med sin avdelning på dagis. Det blev bordsplacering, lite extra god mat (som barnen fått välja själva) och utdelning av både presenter och diplom. Vi fick dock reda på avslutningslunchen lite drygt en timmme innan den gick av stapeln, så det blev minst sagt stressigt att hinna dit i tid!


Kl 14 var det så dags för den officiella avslutningsceremonin på dagis. Vi barn sjöng några sånger för föräldrarna. Mamma tyckte dock att årets uppträdande var ovanligt kort. Det tyckte dock inte Filippa, som fick rampfeber, övergav sina dagiskompisar och gick och satte sig hos mamma och pappa istället. Efter uppträdandet blev det fika i gröngräset på dagisgården och överlämnande av presenter till fröknarna.


Till sist begav vi oss hemåt för att vila lite. När det började att kurra i våra magar tog vi en promenad till en restaurang i närheten för att äta middag. Vi barn valde att äta pizza och till det fick vi Coca Cola. Mamma och pappa måste ha vaknat på den snälla sidan i morse! På vägen hem stannade vi till hos grannarna för lite lek och sedan blev det en stund i soffan innan det var dags att gå och lägga sig.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2012 23:09

  

I kväll har pappa målat färdigt altanen. Nu är det bara resten kvar, typ hängrännor, inoljning av golvet och säkert något mer... Men fint blev det!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2012 21:47

  

Mamma och pappa tycker att lillebror blir mer och mer lik storebror för varje dag som går. Eller så kanske det är storebror som blir mer och mer lik lillebror? Vem vet...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 juni 2012 23:37

I kväll var det säsongsavslutning på fotbollen för Gustav. Efter en hård träningsperiod avslutades vårsäsongen med ett riktigt prestigemöte mellan föräldrar och barn. Barnen drog det längsta strået och vann matchen med 3-1 efter ett mål av pappa. Tyvärr fick dock matchen avslutas i förtid p g a intensivt regnande, så det var två blöta fotbollsspelare som kom hem tidigare än beräknat.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2012 22:51

Så var ännu en helg slut och vi går mot en ny vecka. Igår var mamma och pappa iväg på 40-årskalas. De tog lillebror med sig, men vi stora barn fick sova över hos mormor och morfar i natt. Där hade vi det bra som vanligt. Vi spelade Fia med knuff, åt god mat och träffade på en nioveckors hundvalp när vi var ute och promenerade. Den var lika gammal som lillebror och nästan lika söt! Det är nog lillebror som vi har saknat mest när vi varit hemifrån, så det var ett kärt återseende när vi fick träffa honom i kväll igen. Han var sig lik, men det var inte vår häck, som pappa har klippt ner rejält i dag. Nu kan man faktiskt se ut igen på trafiken när man sitter på altanen på framsidan. Det kanske inte låter så bra, men det tycker vi nog att det är!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards