Alla inlägg under juni 2012

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2012 23:45

        

I dag blev vi tvungna att bryta en tradition som vi har. Vi brukar nämligen fira nationaldagen på Disagården, men när vi var på väg dit så började det att regna och vi åkte därför ner på stan för att ta en fika istället. Vi var dock inte ensamma om den tanken, så vi fick leta bra länge innan vi hittade ett café som hade plats för oss. En god cheesecake blev det i alla fall till sist för oss allihopa.


Väl hemma igen var vädret betydligt bättre så pappa grillade ryggbiff till middag. Till det åt vi kokt färskpotatis med gräddfil och gräslök. Sedan blev det namnsdagsfirande för Gustav. Han fick två badmintonracketar och superhjältelego i present. Därefter upptäckte mamma att Alvin nu klarar av att sitta i soffan alldeles själv tack vare ryggstödet. Då blev storebror och storasyster alldeles till sig av lycka och tyckte att lillebror blivit sååå stor!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juni 2012 23:59

      

I dag har Alvin varit på sin första studentavslutning. Efter att mamma lämnat av oss stora barn på dagis i morse tog hon nämligen med sig lillbrorsan till jobbet för att säga farväl till den klass som hon varit mentor för i nästan tre år. Lillbrorsan, som skötte sig exemplariskt igår, var tydligen inte alls lika samarbetsvillig i dag och vädrade sin stämma rejält vid ett flertal tillfällen. På bussen hem igen sov han dock som en stock efter en ansträngande avslutning.


Eftersom mamma var på vift blev vi barn hämtade av morfar på dagis kl 14. Sedan fick vi umgås med honom och mormor hela eftermiddagen. Som vanligt blev det mycket lek och en hel del god mat... mycket godare än hemma!


I dag fyller lillebror hela två månader! På det stora hela är han en väldigt snäll liten kille, som fortfarande sover bra på nätterna. Han har till och med börjat att ta napp, i alla fall ibland... Han är väldigt stark i nacken, men inte helt stabil ännu. En av hans favoritsysselsättningar är att stå med raka ben i knäet på mamma eller pappa. Då blir han stolt som en tupp och fyrar kanske av ett av sina stora leenden som gör att resten av familjen smälter som smör i solsken.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 juni 2012 22:45

I dag har vi barn haft en riktigt intensiv dag, särskilt Gustav. Först var det heldagsutflykt för 06:orna på dagis. Det bar av till Gamla Uppsala. Där lektes det i vikingaskepp och sprangs på högarna. Sedan blev det ett besök på Disagården, där det insöps kunskap om hur det var att leva förr i tiden. Mamma och Alvin var med på utflykten och hjälpte fröken att hålla koll på alla ystra barn. Alvin skötte sig exemplariskt och sov nästan sex timmar i sträck, med paus för lite lunch. Efter att ha hämtat upp Filippa på dagis bar det hemåt för middag. När maten var uppäten var det dags för fotbollsträning för Gustav och pappa. Den här gången fick även pappa lite motion då han fick praktisera som målvakt en stund. Hoppas att han inte tog ut sig helt för nästa vecka är det match mellan föräldrar och barn!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 juni 2012 23:29

Efter en helg som bl a innehållit massor av regn, bowlingkalas och shopping så somnade vi barn sött i våra sängar strax efter kl 20 i kväll. När vi sovit en stund så blev vi dock abrupt väckta av mamma. Kläder åkte på och vi tvingades ut i den kalla junikvällen. Det brann nämligen i ett garage hos en av våra grannar och på grund av gasflaskor var det lite kritiskt där ett tag. Redan efter några minuter fick vi dock gå in igen, men man hann bli lite skakig ändå...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 juni 2012 23:25

I dag var vi lediga från dagis och tur var väl det eftersom det har regnat nästan hela dagen. Det var rätt skönt att slippa ge sig ut i regnet och sitta hemma och kura istället. Vi har bl a ritat, byggt lego och tittat på DVD-filmen Draktränaren. Vi är inne i en riktig ritperiod just nu och sitter vid matbordet och ritar och skriver nästan varje dag. Sedan blev det hemmagjorda hamburgare till middag innan det var dags att städa upp alla leksaker vi dragit fram under dagen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards