Alla inlägg under oktober 2012

Av Gustav & Filippa - 20 oktober 2012 23:37

I dag har vi haft ett riktigt långväga besök här hemma. Det var pappas moster Maud som kom ända från Schweiz för att hälsa på oss. Med sig hade hon även pappas moster Gerd. Vi bjöd dem på äppelkaka med vaniljsås och så fick de gå husesyn för att se hur vi har det. Som present fick vi stora barn en varsin påse med lördagsgodis. Det uppskattades! När gästerna hade gått åkte vi till stans enda food court och åt middag. Vi barn åt pizza respektive spaghetti med köttfärssås, medan mamma och pappa tog sushi. Efter att ha handlat lite mat for vi hem till vårt efterlängtade lördagsgodis!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 oktober 2012 23:03

Den här veckan har Filippa inte varit på dagis en enda dag. Hon är feberfri nu, men fick vara hemma även i dag och ta det lugnt för säkerhets skull. Lite jobb i trädgården med mamma orkade hon i alla fall med på eftermiddagen. Kratta löv och vattna redan dyngsura växter är ju kul! I morgon är Filippa ledig så då blir det att vara hemma igen. Förra veckan var hon bara på dagis en dag, så nu hoppas vi på nya friska tag nästa vecka!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 oktober 2012 21:42

  

Filippa är fortfarande krasslig och har haft feber hela dagen, som högst över 39 grader. Därför var det skönt att morfar lämnade och hämtade Gustav på skolan i dag. Vi får se om det överhuvudtaget blir något dagis för Filippa den här veckan. Aptiten har inte heller den varit på topp och när det var middagsdags ratade Filippa maten helt och stannade i soffan. Något fel på Alvins aptit är det dock inte. I dag fick han för första gången smaka majskrokar. Det var smaskens tyckte han och fick utan problem i sig två stycken.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 oktober 2012 22:22

I dag har vi varit på födelsedagskalas hos Jonatan, som fyllde 8 år. Där lekte vi med kompisar, åt en god tårta och var med på en klurig skattjakt. Vi kom först och åkte sist - så kul hade vi! Väl hemma igen blev det middag, men då var Filippa inte riktigt sig själv. Det visade sig att hon plötsligt fått feber, närmare 40 grader hade hon i temperatur. Så istället för att äta middag fick hon lägga sig i soffan och vila. Nu blir det inget dagis i morgon heller. Förra veckan var hon bara där en dag, så det har varit dåligt med dagis på sistone.


I kväll har mamma och pappa gjort något kul - nämligen bokat en resa för hela familjen till Teneriffa!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2012 23:46

    

Så var det jul igen - eller i alla fall dags för den årliga julmässan i Österbybruk. Innan lunch lämnade vi av lillebror hos mormor och morfar och styrde kosan norrut. Väl där blev det fika på julmust och saffranssemla. Sedan shoppades det bl a en handmålad sopkvast, en blåbärsmössa till lillebror, fudge och enbärsmust. När vi kom tillbaka till stan åt vi amerikansk pizza till middag på en restaurang. Sedan blev det lite shopping på det stora köpcentrumet innan vi hämtade upp lillbrorsan och begav oss hemåt för en lugn lördagkväll.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 oktober 2012 21:54

Oj, vad stressigt det blev i morse! I alla fall för mamma och pappa. De vaknade nämligen först strax innan kl 08... och pappa börjar ju redan kl 07! Vi stora barn var dock redan uppe. Vi satt och tittade på barnprogram i godan ro när mamma och pappa kom nerrusande från vinden och yrade om att väckarklockan inte hade ringt. Pappa hann i alla fall släppa av Gustav vid skolan innan han fortsatte till jobbet. Sedan blev det hämtning som vanligt kl 13.30 Dagens middag bestod av mammas hemmagjorda köttbullar med ris och tomatsallad. Sedan blev det handling på City Gross innan det var dags för fredagsmys i soffan.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 oktober 2012 21:56

  

Nu har Alvin börjat med en ny klassiker, nämligen att säga i tid och otid. I natt låg han och sa och i dag har det fortsatt i samma spår. Med maten går det bra. Katrinplommonpuré gillar han dock inte, men majs- och sötpotatispuré går ner i ett nafs. Nu äter han en halv liten burk utan problem och skulle nog kunna tänka sig mer, men mamma och pappa tycker att det är bäst att skynda långsamt.


/Gustav och FIlippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 oktober 2012 23:37

Så var det måndag igen! En måndag utan både skola och dagis för oss barn. Efter Gustavs kräkning igår kväll fick vi stanna hemma idag. Gustav har inte kräkts något mer, men för säkerhets skull höll vi oss hemma hela dagen. Vi har bl a tittat på en DVD-skiva om Sveriges historia som mamma lämpligt nog tog fram ur sina gömmor. Den var faktiskt riktigt intressant och handlade bl a om Vasaloppet och Vasaskeppet ur ett lite "barnsligare" perspektiv. Sedan blev det fisk- och räkgryta till middag, men Gustav rörde knappt maten. För en gångs skull ledde dock inte detta till något tjat från varken mamma eller pappa. Ibland är det tydligen mer okej än annars att inte äta upp maten.


/Gustav och FIlippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards