Alla inlägg under november 2012

Av Gustav & Filippa - 18 november 2012 22:18

  

I dag var det dags för årets tuffaste kamp: att få oss barn att sitta stilla samtidigt och dessutom se glada ut. Hur det gick får ni se när det närmar sig jul...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 november 2012 23:23

I dag har vi haft en ganska lugn lördag här hemma. I alla fall vi barn. Våra föräldrar har dock jobbat och slitit. Pappa har bl a rensat i gillestugan och mamma har bakat muffins i två omgångar. Apelsinmuffins och chokladmuffins blev det. Frysen var tydligen tom och behövde fyllas på inför kommande besök. Filippa hjälpte mamma att baka medan Gustav mest ägnade sig åt TV-spel och Alvin hängde på där det lämpade sig bäst. I kväll har badrumsskåpet åkt upp på gästtoaletten och nu börjar det nästan se färdigt ut där inne, även om några lister och målning av elementet återstår.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 november 2012 23:10

I eftermiddags var det dags för tandläkarbesök för Gustav. Allt gick bra och som vanligt satt han som ett litet ljus i tandläkarstolen och gapade stort. Denna gång tog de även röntgenbilder av hans tänder. Det var första gången som det hände, men Gustav lät sig inte skrämmas utan klarade även denna prövning galant. Nu dröjer det nästan två år till nästa tandläkarbesök och till dess har han nog bytt ut varenda tand i sin mun, om tänderna fortsätter att falla i samma takt som hittills...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 november 2012 20:13

Dagarna kommer och går, men det händer inte särskilt mycket. Vi går till skolan och dagis och sedan går vi hem igen. I dag tittade vi förbi lekparken på vägen hem, men ingen var särskilt upplagd för lek så vi blev inte där någon längre stund. Väl hemma blev det fruktstund med högläsning av Bamse. Den här gången handlade det om en meteorit som hotade jorden, så sedan ritade Gustav meteoriter resten av kvällen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 november 2012 22:47

I kväll har vi äntligen haft invigning av vår nya dusch här hemma. Vi hade hantverkare på besök förra veckan som satte upp en duschvägg och en dörr och i kväll kunde vi äntligen använda duschen för första gången (även om det återstår några detaljer att fixa - hantverkarna är rätt sega av sig). Det var Filippa som fick den stora äran att börja och sedan var det Gustavs tur. Duschen fick bra betyg och för en gångs skull ville vi aldrig sluta att duscha!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 november 2012 22:35

            

I dag har det varit Fars dag och det har vi naturligtvis firat här hemma. I morse fixade Filippa frukost till pappa. Hon tog fram mackor, valde té och skalade en satsumas till honom. Gustav i sin tur skrev ett gratulationskort. När frukosten var överstökad åkte vi till IKEA och shoppade ett nytt matrumsbord. Det blev ett stort och vitt Norden. Perfekt för kommande födelsedagskalas!


När vi kom hem monterade pappa ihop bordet, medan mamma lagade lövbiff med pommes strips till middag. Sedan invigde vi vårt nya matbord med att fika på en enkel blåbärstårta. Då fick pappa också öppna ett paket. I paketet låg en poster med två dalahästar som motiv. Det tyckte vi passade pappa perfekt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 november 2012 23:45

I dag har vi haft en riktigt fullspäckad lördag! Det började med födelsedagskalas i Stockholm för lilla Meja som fyllde 2 år. Det bjöds på hemmagjord prinsesstårta och annat gott. Lek blev det också såklart, både ute och inne. Kl 17 var vi tillbaka i stan igen. Då bar det av till Jonatan och Sebastian för en god middag och en hel del TV-spelande. När klockan var 22.30 tyckte mamma och pappa att det var dags att åka hem och lyckades till sist slita Gustav från Skylanders Giants. Innan dess hann dock mamma konstatera att Alvin fått sin tredje tand. Den sitter till höger om hans ännu obefintliga framtänder i överkäken. Och fler tänder i överkäken är på gång!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 november 2012 21:00

Stackars Gustav! I kväll tappade han ännu en tand i underkäken. Det var den sjunde totalt (tre i överkäken och fyra i underkäken). Om det fortsätter i den här takten så har han knappt några tänder kvar snart. Att äta ett vanligt äpple har plötsligt blivit en riktig utmaning för Gustav. Men Alvin delar nog gärna med sig av sina puréer som står i kylskåpet och väntar på att bli uppätna! Ibland är det extra bra att ha en lillebror som är sex år yngre än en själv...


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards