Alla inlägg under november 2012

Av Gustav & Filippa - 8 november 2012 20:37

De senaste dagarna har mamma och pappa börjat att ställa den klassika Var är lampan?-frågan till Alvin. I början förstod han nog ingenting, men i dag har han faktiskt börjat att titta på lampan när mamma och pappa ställt denna fråga. Inte alltid såklart, ibland skakar han på huvudet istället och verkar mest tycka att mamma och pappa är tjatiga, men det är ändå kul att det går att kommunicera med lillbrorsan lite smått!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 november 2012 22:38

Vilken underbar start på dagen vi hade i morse! När vi skulle traska iväg till skolan strax innan kl 08.30 så satt det fast en gren från häcken i ena däcket. En vass tagg hade borrat sig in och när mamma tog bort den blev det naturligtvis punktering. Trots att vi hade ont om tid hann dock Gustav till skolan, men det var tack vare snälla grannar som också skulle dit. Efter byte av vagn kunde dock mamma lämna av Filippa på dagis kl 09 som vanligt. I dag var det maskerad på dagis med popcorn och disco. Filippa var utklädd till prinsessa och hade jättekul med sina kompisar, så det var tur att allt löste sig till det bästa.


/Gustav och FIlippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 november 2012 22:37

        

I dag var det vardag igen efter förra veckans höstlov. Efter att mamma lämnat av oss stora barn på skolan respektive dagis tog hon med Alvin till BVC för att väga honom. Han väger numera 8390 gr och har därmed mer än fördubblat sin vikt sedan födseln. Alvin kan numera sitta utan stöd på golvet, men helt pålitlig är han inte så mamma brukar gardera med kuddar bakom i fall att han skulle ramla. Han har blivit väldigt klåfingrig, så man får passa sig så att han inte norpar saker som han inte borde ha. I kväll försökte han t ex ta Filippas kvällsfika ifrån henne. Han brukar numera äta middag med oss andra, men han får självklart inte vår mat. Favoriten är banangröt (ofta med katrinplommonpuré i) eller puré av majs och sötpotatis. Serveras någonting annat är risken ganska stor att han nobbar maten. Han har också börjat att dricka vatten, vilket han verkar gilla. Numera sover han oftast två gånger om dagen, en gång runt lunch och en gång efter middagsmaten, även om det inte är skrivet i sten. Ganska länge somnade han i regel mellan kl 20 och 21 på kvällen, men det har förskjutits något den senaste tiden. Nu håller han ibland igång till kl 22, vilket mamma och pappa tycker är i senaste laget. Han sover fortfarande inte hela nätter, men får han ligga i mammas och pappas säng så går det ganska bra ändå!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 november 2012 22:44

Natten mot lördagen kom äntligen tandfen med Gustavs guldpeng, så allt ordnade sig till slut. Det var en glad Gustav som på morgonen kunde konstatera att tandfen varit här och hämtat hans tand. På eftermiddagen fick vi besök av Emilia och Meja med föräldrar. Vi bjöd dem på middag och vi barn härjade runt som vanligt. Det blev därför sent i säng igår kväll, men vi sov inte särskilt länge i morse för det. Kl 11.30 fick vi besök av Jonatan och Sebastian med far. Han och pappa skulle hjälpas åt att byta till vinterdäck på deras bilar, men vi barn slapp den biten och spelade spel och byggde pappersflygplan och lego istället. När de hade åkt tog vi det lugnt en stund innan det var dags för en tidig middag. Sedan bar det av till det stora köpcentrumet för lite shopping.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 november 2012 23:52

I tisdags tappade Gustav sin sjätte (!) tand och igår tog han med sig den upp i ett glas med vatten och ställde den bredvid sängen för att kunna få besök av tandfen. Men ingen tandfe kom och det var en besviken Gustav som i morse konstaterade att tanden låg kvar och ingen guldpeng syntes så långt ögat nådde. Nu gör vi ett nytt försök och hoppas att tandfen hittar fram i natt och att hon har en guldpeng med sig till Gustav!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards