Alla inlägg under januari 2013

Av Gustav & Filippa - 20 januari 2013 22:34

              

I dag var det äntligen dags för årets skridskopremiär. Hela familjen tog sig till närmaste skridskobana och sedan fick Filippa inviga sina första skridskor. Hon var riktigt duktig och hade betydligt bättre balans än Gustav i samma ålder. Hon provåkte lite redan förra året, men i dag var första gången som hon åkte "på riktigt". Efter att ha ramlat och slagit i rumpan ville hon dock inte åka mer, utan nöjde sig med att springa omkring på isen. Även Gustav har blivit riktigt duktig på att åka skridskor och åkte betydligt snabbare i år än förra året. Han ramlade några gånger såklart, men rörde inte en min utan ställde sig snabbt upp igen. Alvin satt i vagnen och tyckte att det var kul att titta på, men han får vänta några år tills det är hans tur att vara Bambi på hal is.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 januari 2013 22:08

I kväll har Gustav varit ensam hemma för första gången. Resten av familjen var iväg och handlade och Gustav ville absolut inte följa med. Med sitt TV-spel som sällskap klarade han sig bra på egen hand, trots jobbiga telefonsamtal från både pappa och mormor och morfar. Väl hemma igen kunde Filippa stolt visa upp sina nyinköpta skridskor för storebror. I år är det hennes tur att lära sig åka skridskor!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 januari 2013 20:22

Även i dag har det snöat en hel del, dock inte lika mycket som igår. Filippa blev därför besviken när hon kom till dagis i morse och insåg att hon var tvungen att vara ute i dag. Inte kul, tyckte hon! Men det blev nog ganska roligt ändå eftersom julgransplundring stod på agendan.


I kväll var det nypremiär för Filippa. Hennes gymnastik drog nämligen igång efter julledigheten. Gustav fick dock uppskov en vecka till, då simskolan börjar igen.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 januari 2013 22:36

Tisdagen har mest gått i snöns tecken. Det snöade så mycket att dagis tyckte att det var bäst att hålla sig inomhus för andra dagen i rad. Något sådant val hade dock inte vi, utan det var bara att bita ihop och ge sig ut i snöyran. För Gustav blev det fritids en stund på eftermiddagen. Han fick då vara med på en utflykt och så hann han även äta mellanmål innan det var dags för hämtning. Hittills har fritids varit en riktig "hit" och det känns som att Gustav har fått många nya kompisar den senaste veckan!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 januari 2013 23:05

I eftermiddags var vi på tvillingkalas. Det var Lisa och Jack som fyllde ett år och det måste naturligtvis firas med presenter och god fika. Vi hann också med en stunds utevistelse och en rafflande skattjakt. När vi kom hem blev det älgköttsgryta med ris till middag. Mamma tog också bort adventsstjärnan i vårt sovrum och ersatte den med vår gamla vanliga lampa. Än så länge har vi dock julgranen kvar. När granen kostar 640 kr så måste man ju få lite valuta för pengarna. Och än är den faktiskt riktigt fin!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 januari 2013 22:20

Så var det helg igen! En ganska lugn sådan, med bara en sak inplanerad; ett födelsedagskalas i morgon. Lördagen blev därför en ganska odramatisk historia. Vi har varit iväg och tittat på badrumsinredning, köpt duplolego till födelsedagsbarnen i morgon, fyndat julassietter på Indiska och handlat lite basvaror. När vi kom hem blev det stekt kycklingfilé med risotto till middag och sedan vild lek, tills mamma och pappa tröttnade och skickade oss i säng.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2013 21:51

I dag började skolan och dagis igen efter jullovet. Vi barn var ganska pigga i morse när vi gick upp, men desto tröttare när vi kom hem. En nyhet för vårterminen är att Gustav numera får gå på fritids. Sålunda kan mamma nu hämta Filippa först och sedan Gustav, istället för tvärtom som tidigare. Därmed besparas Gustav en lång och jobbig promenad fram och tillbaka till dagis och mamma slipper tjata så mycket. Alla nöjda och glada!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2013 22:35

  

Häromdagen skrev mamma att lillbrorsan inte hade tillräckligt starka ben för att på egen hand dra sig upp och stå vid möbler. Nu har han det...


I dag har han ställt sig upp vid TV-bänken säkert tio gånger. Dessutom har han ställt sig upp vid vardagsrumsbordet några gånger. Filippa började ta sig fram på golvet tidigare än Alvin, men vad gäller att ställa sig upp vid möbler slår han både storasyster och storebror tidsmässigt. Och kul tycker han att det är!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards