Alla inlägg under juni 2013

Av Gustav & Filippa - 17 juni 2013 22:55

I torsdags hade Gustav skolavslutning, så nu är det officiellt sommarlov för hans del. Så mycket lov blev det dock inte i dag, utan istället var han på en annan typ av skola kl 09-15, nämligen fotbollsskola. Gustav tyckte att det var riktigt kul, mycket beroende på att två klasskompisar till honom var med. Men han var trött efteråt och tyckte nog att det var i längsta laget med sex timmars fotbollsskola. Som belöning fick han dock spela TV-spel när han kom hem och då blev han helt plötsligt pigg igen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 juni 2013 23:40

Oj, vilken fullspäckad helg vi har haft! Igår var Filippa på födelsedagskalas kl 10. Sedan var hela familjen på dop kl 14. Det var lilla Jolin som döptes. Dagen avslutades med middag hos Jonatan och Sebastian med föräldrar. Vi var hemma först efter kl 23 och då var vi trötta må ni tro.


Även i dag har det varit ganska fullt upp. Först var vi stora barn i väg till några kompisar och lekte. Kl 15 var Gustav bjuden på födelsedagskalas för en klasskompis på Leos lekland. Hela familjen åkte dit så att även Filippa och Alvin skulle få leka av sig. Först kl 17.30 var vi hemma igen och då blev det duschning och en sen middag. Nu måste vi nog vila upp oss nästa vecka!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 juni 2013 22:56

            

I dag har vi haft en händelserik dag! Som tur var började den lugnt med att vi barn var hemma med pappa och gjorde mest ingenting. Kl 14 var det dock dags för avslutning på dagis. Då sjöng Filippa och hennes dagiskompisar somriga sånger för alla föräldrar och syskon som var där. Sedan blev det fika i gröngräset, presentöverlämning till fröknarna och lek för barnen. Gustav tyckte att det var kul att träffa gamla kompisar från förr och Alvin passade på att rymma när han fick chansen.


På vägen hem blev Filippa och Alvin avlämnade hos mormor, medan resten av familjen åkte hem för att förbereda Gustavs födelsedagskalas för hans bästa killkompisar. Det dukades med Angry Birds Space-tema och kl 17.30 - medan regnet öste ner - började gästerna att droppa in. Sex glada killar intog snart huset och ljudnivån höjdes betänkligt. Gustav fick många fina presenter, bl a Skylanders-figurer och Star Wars-lego. Efter ca en halvtimme serverade vi lite mat till gästerna. Det blev stekt korv med pommes frites och melonsallad. Sedan blev det sång för Gustav och vaniljglass med jordgubbar, maränger och chokladsås till efterrätt. Efter vild lek utomhus avslutades kalaset med en spännande skattjakt som pappa satt ihop. Det blev jakt på bokstäver och flera klurigheter innan skatten kunde bärgas, en låda med gottepåsar, som låg gömd i TV-bänken. Kalaset avslutades som det började, med regn, och kl 19.40 hade lugnet åter intagit vårt hem.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2013 23:13

      

I dag var det dags för Gustavs första skolavslutning! Hela familjen, inklusive farmor och farfar, var med och njöt av avslutningen, som ägde rum utomhus i det fina vädret. Filippa träffade på en kompis från dagis och passade på att leka med henne. Sedan blev det samling i klassrummet, lite mer sång, kramkalas och avtackning av "fröknarna" innan Gustav officiellt blev utskriven från förskoleklassen. Nu väntar ettan i höst!


Efter avslutningen var mamma tvungen att åka till jobbet och en stund därefter vinkade farmor och farfar adjö för den här gången och styrde kosan mot Dalarna. Dagen innehöll sedan bland annat en del lek med kompisar, lite TV-spelande och en spännande fotbollsmatch mot pappa, som vi barn vann med 4-3!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 juni 2013 21:42

 

I dag när vi stora barn kom hem från dagis respektive skolan så var skjutdörrarna i arbetsrummet på plats! Fint som snus blev det. Lite smolk i glädjebägaren blev det dock när pappa upptäckte en liten spricka i glaset på en av dörrarna. Så nu måste vi dessvärre reklamera den. Inte kul, tycker mamma och pappa!


I kväll så har vi, inklusive farmor och farfar, varit och sett Gustavs fotbollslag träna. Det var dessutom säsongsavslutning för fotbollsträningen, så i slutet av träningen blev det match mellan barnen och föräldrarna, som barnen vann med 1-0. Pappa fick dock ett mål bortdömt, så egentligen borde matchen ha slutat 1-1 tycker pappa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2013 21:41

    

I dag fick vi besök av farmor och farfar, som kom ända från Mora för att hälsa på oss. När Gustav och Filippa kom hem från skolan respektive dagis så var farmor och farfar redan här. Efter lite social samvaro började pappa och farfar att jobba. Vi ska nämligen bygga en gardeob med skjutdörrar i arbetsrummet och det är en hel del pyssel kring det. I dag satte pappa och farfar upp reglar så att vi har något att fästa skjutdörrarna i. Nu får vi se hur långt de kommer i morgon!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2013 21:23

I dag har det - hör och häpna - regnat ute! Det var ett tag sedan sist så det behövdes verkligen. Tyvärr kom det lite olämpligt mitt i pappas häckklippning, men efter en liten tupplur med Alvin kunde han fortsätta klippa häcken. Under tiden passade Filippa och mamma på att baka rabarbermuffins. I morgon får vi ju långväga besök och då måste vi ha någonting att bjuda på!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2013 23:45

                        

I dag åkte vi som traditionen bjuder till Gamla Uppsala och firade nationaldagen. Där hade vi picknick i gröngräset och så tittade vi på folkdans. Det kändes nästan som att vara i Dalarna! Solen sken och Alvin rymde så fort han fick chansen. Som tur var höll Gustav ett extra öga på lillebror och hämtade in honom när han kom för långt bort.


Efter att ha handlat lite på det stora köpcentrumet åkte vi hem och firade Gustavs namnsdag. Han fick ett s k Adventure pack till sitt älskade Skylanders. Sedan blev det TV-spel för hela slanten innan det var dags för middag. I dag blev det grillspett med ingefärsmarinerad fläskytterfilé, klyftpotatis, gula körsbärstomater och citron- och timjancreme. Gott! Lite senare blev det jordgubbar med vaniljglass och limesocker till efterrätt, vilket verkade falla lillebror helt i smaken, även om han fick klara sig utan limesockret. Sedan städade mamma och pappa övervåningen medan vi barn fortsatte spela.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards