Alla inlägg under februari 2014

Av Gustav & Filippa - 10 februari 2014 20:30

I kväll var det äntligen dags för den sista dosen av Alvins medicin mot hans öroninflammationer. Han har varit jätteduktig på att ta den, men nu är det slutslurpat! Framöver får han nöja sig med vällingen på kvällarna och vi håller tummarna för att öroninflammationerna inte kommer tillbaka den här gången, för det gjorde de ju sist...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 februari 2014 23:56

Så var ännu en helg snart slut! I dag har vi stora barn bl a spelat en del på surfplattorna (vår favoritsysselsättning för tillfället) samt varit över till några kompisar och lekt. Mamma och pappa har tittat en del på vinter-OS på TV, men det är vi inte ett dugg intresserade av. Det spelar ingen roll hur hur många medaljer Charlotte Kalla och Marcus Hellner vinner, vi byter kanal så fort vi får chansen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 februari 2014 23:58

I eftermiddags var det utvecklingssamtal för Gustav. Pappa fick den stora äran att under en halvtimme prata med Gustav och fröken om hur det går för Gustav i skolan. Gustav pratade på som bara den, och fröken och pappa fick knappt en syl i vädret! Det verkar dock som att det går bra för Gustav i skolan. Han är duktig på matte och har fått en extrabok att räkna i. Läsningen går också bra och han får läxor i den svåraste läseboken. Däremot behöver han träna på att skriva med små bokstäver. Han blandar gärna stora och små bokstäver friskt, vilket ju inte är helt optimalt såklart. Efter utvecklingssamtalet följde Gustav med en kompis hem. Där blev han bjuden på hamburgare till middag.


Även Filippa har haft en spännande dag. I dag åkte nämligen hennes avdelning på dagis iväg och åkte skridskor. Det var såklart jättekul, men det var nog tur att vi var iväg och tränade lite för några helger sedan!


Snön är för övrigt på väg bort här i stan. Nu har vi knappt någon kvar, och inte blev det bättre av kvällens regnande!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 februari 2014 23:33

Lämningarna av Alvin på dagis på mornarna går oförskämt bra så här långt! Inte ett enda psykbryt hittills, utan bara glada miner när mamma och pappa vinkar adjö för att bege sig till jobbet. Mycket av detta beror nog på storasyster, som trots lite hårda nypor ibland är en trygghet för lillebror. Men någon gång måste ju det första "psykbrytet" komma. Frågan är bara när...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 februari 2014 21:39

Så var det måndag igen. I morse gick vi upp med tuppen som vanligt och sedan blev vi hämtade av pappa runt kl 15. En timme senare skulle Alvin på kontroll av öronen på vårdcentralen. Hans trumhinnor har nu börjat läka ihop och medicinen verkar fungera som den ska. Han är jätteduktig på att ta medicinen och det underlättar att den verkar smaka mycket bättre än hans förra medicin. Alvin är också väldigt duktig på att ta örondropparna. Han brukar ligga blixtstilla i pappas knä när han ska få dem. I stort verkar Alvin må precis som vanligt och det är full fart på honom både på dagis och hemma!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 februari 2014 21:25

Igår kväll kom vi i säng först runt midnatt. Vi var nämligen hembjudna till Stella och Nova på middag och melodifestivalmys och kom hem strax efter kl 23.30 Alla barn utom Gustav höll igång hela kvällen. Gustav somnade dock på soffan runt kl 22, medan småttingarna fortfarande lekte för fullt...


I morse sov alla utom Gustav extra länge. Efter en lugn förmiddag var Gustav och Filippa hos kompisar på eftermiddagen. Efter maten blev det läxläsning för Gustav. Han har ju en läsläxa varje vecka, som han ska läsa högt för någon. Den här gången blev det mamma och Filippa som fick äran att lyssna. Sedan ville Filippa också ha en läsläxa. Hon är på gång att lära sig läsa, men har inte alltid tålamodet som behövs.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards