Alla inlägg under april 2014

Av Gustav & Filippa - 9 april 2014 20:13

I dag tog pappa med Alvin på ett läkarbesök på vårdcentralen. Där fick doktorn titta i Alvins öron. Han visste dock inte riktigt vad han såg och tillkallade därför ytterligare en doktor. Tidigare var det problem med Alvins vänstra öra, men nu är det höger öra som rinner och har sig. Det hade dock inte gått hål på trumhinnan, men den buktade sig. Det togs lite prover på Alvin och när svaret kommer på de proverna så vet vi vilken behandling det blir.


När pappa ändå var på vårdcentralen så passade han på att väga och mäta Alvin också. Alvin väger numera 13,8 kg och är 89,2 cm lång.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 8 april 2014 19:57

    

I dag var det mammas tur att vara hemma och ta hand om Alvin. Alvins feber har gått ner, men däremot har det börjat rinna ur hans öra igen... Inte bra, så nu måste det bli ett nytt läkarbesök för honom. När det var dags att sova efter lunch ville Alvin inte alls vara med på noterna. Till sist somnade han dock, men i en väldigt annorlunda position. Han stod upp, men huvudet och överkroppen låg i Gustavs säng. Så går det när man är envis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 april 2014 21:04

I dag har pappa varit hemma och "vabbat" för första gången med Alvin. Alvins feber sitter fortfarande i och har legat runt 39 grader större delen av dagen. När Alvin får Ipren blir han piggare för en stund, men annars vill han helst bara sitta i pappas knä och titta på TV. Filippa har dock varit på dagis som vanligt och Gustav har såklart varit i skolan. I morgon är det mammas tur att vara hemma och ta hand om Alvin. Då får också Filippa ledigt från dagis.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2014 21:11

                                      

I dag har familjens minsting fyllt två år! Födelsedagen började med en lugn och skön sovmorgon. Det behövdes nog eftersom Alvin fick feber igår kväll. Efter att ha ätit frukost fick Alvin öppna sitt första paket. I det låg ett pussel med Bamse, som är Alvins favorit just nu. Efter att ha fått lite hjälp med att bygga pusslet blev resten av förmiddagen ganska lugn. Alvin hade fortfarande feber, runt 39 grader, och satt mest och tog det lugnt.


På eftermiddagen var vi iväg en liten sväng och fixade några saker, men väl hemma igen var det dags att förbereda middagen. Det blev grillade hamburgare med bröd, klyftpotatis och tomat- och mozzarellasallad till middag. Det var årets första grillning, vilket ju alltid brukar smaka lite extra gott. Födelsedagsbarnet själv åt dock inte särskilt mycket, men när det var dags för bullar och tårta så var aptiten tillbaka som tur var. Tårtan hade Bamse-motiv, vilket Alvin såklart gillade. Han kämpade tappert med att blåsa ut de två ljusen och lyckades till sist, efter lite hjälp av sina storasyskon. Tårtan hade blåbärsprinsessfyllning och var väldigt god.


När vi hade fikat färdigt var det äntligen dags för presentöppning. Alvin fick ganska många paket så det tog sin lilla tid för honom att öppna allihopa. Som tur var fick han lite hjälp av Gustav och Filippa att klippa bort alla snören. I paketen låg bl a en hel del duplolego (picknicklego, tåglego och en brandbil), en Bamse-bok, en gräsklippare, tillbehör till tågbanan, kritor, ett pennskrin, ett ritblock, två småbilar (bl a Blixten McQueen), två DVD-filmer (Flygplan och Alvin och gänget), ett Nemo-pussel och en Blixten-tröja. Sedan blev det lek för hela slanten, bl a med legotågbanan. Till sist tog dock febern ut sin rätt och kvällen avslutades med filmen Flygplan på DVD. Då var det ett trött födelsedagsbarn som ganska snart hamnade i sängen istället.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 april 2014 20:10

Filippa har fått tofsmani sedan vi kom hem från Lanzarote. I början nöjde hon sig med att ha en tofs i håret. I dag skulle hon prompt ha tre. Till i morgon har hon dock beställt hela fem tofsar! Hur det ska gå till vet vi dock inte riktigt. Hon har ju aldrig haft särskilt mycket hår och har än i dag aldrig blivit klippt, trots att hon fyller sex år i höst...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 april 2014 20:30

I kväll var det dags för innebandyträning igen för Gustav, för första gången på tre veckor. Formen på Gustav var god trots det långa uppehållet. Det blev dock en riktig brakförlust för hans lag, så det var en sur Gustav som kom hem efter innebandyträningen. Att förlora är inte kul tycker Gustav, särskilt inte när förlusten blev större än den egentligen var eftersom vissa inte klarade av att räkna ordentligt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards