Alla inlägg under september 2014

Av Gustav & Filippa - 17 september 2014 21:28

Dagarna går och det har redan blivit onsdag. Hela familjen kom hem samtidigt i dag, strax efter kl 16. Det är inte så ofta som det händer. Sedan hade vi den första lediga kvällen på evigheter. Då passade Filippa på att springa till en granntjej, medan Gustav gjorde läxorna. Pappa i sin tur fortsatte att lägga in parkettgolvet på övervåningen. Sedan var klockan helt plötsligt 20 och det var dags att gå och lägga sig!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 september 2014 23:59

                       

I dag har Filippa haft födelsedagskalas för några av sina kompisar i klassen och i kvarteret. Kl 14 tog tolv glada barn vårt hus i besittning, elva tjejer och en kille. Totalt var vi då alltså femton barn i vårt lilla hus!


När alla gästerna hade kommit blev det presentöppning på altanen. Filippa fick massor av fina presenter, bl a mycket pyssel och saker att ha i håret. Sedan var det dags för fika. Efter önskemål från Filippa gick dukningen i temat Frost. Pappa hade bakat kanelbullar och mamma hade gjort minicupcakes, chokladkakor, syltkakor med siffran 6 på och chokladbollar. Till det drack vi hallonsoda. Sedan serverades pappas frukttårta med lemon curd-grädde. När han skulle lägga en tårtbit på Filippas tallrik och missade blev det skratt och jubel vid bordet. Efter det var det fri lek som gällde fram till dess att skattjakten gick av stapeln. Kl 16 var det hemgång för de flesta barnen, men några blev kvar till kl 17.30 Efter det orkade inte mamma och pappa laga mat, utan beställde pizza till middag istället.


I kväll har vi varit till skolan och röstat. Gustav vill att Socialdemokraterna vinner och att Sverigedemokraterna förlorar!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 september 2014 23:58

I dag har vi haft fullt upp här hemma. Det har bakats och städats och vi stora barn har fått en ny dörrkarm och en fin vit dörr till vårt rum. Någon lek med kompisar har det dock inte blivit, vilket är väldigt ovanligt för att vara lördag. Gustav tyckte dock att det blev en väldigt bra dag ändå - han fick ju spela så mycket han ville på sin surfplatta!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 september 2014 23:45

I dag är det fredag och då har mamma och Alvin varit lediga som vanligt. Vi stora barn fick lite sovmorgon i morse, men sedan var det bara att traska iväg till skolan. Där hade Filippa bl a idrott i dag, medan Gustav och hans kompisar fick leta gömda lärare. Kl 14.30 bar det hemåt igen.


I kväll har pappa varit ute och roat sig, medan vi barn har varit hemma med mamma. Kl 20 blev det fredagsmys inför slutdebatten mellan partiledarna på TV. Ibland är det jobbigt att ha en mamma som är samhällskunskapslärare!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 september 2014 22:08

Dagarna går och det är fullt upp från tidig morgon till sen kväll! I kväll har det t ex varit föräldramöte x 2 för mamma och pappa. Mamma gick på Filippas föräldramöte medan pappa gick på Gustavs. Pappa tog på sig uppdraget som klassförälder i Gustavs klass, så nu ska han hålla i insamlingar och sammankomster för klassen. Det är verkligen rätt man på rätt plats! Medan mamma och pappa var i skolan fick vi barn vara hemma hos mormor. Där skötte vi oss helt perfekt och mormor förstod inte alls varför mamma och pappa klagar på att vi är så bråkiga ibland!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 september 2014 23:07

              

I dag kl 15 fick vi besök av 15 glada barn och 9 vuxna, som kom hit för att fira Filippas födelsedag i efterskott. Filippa fick massor av fina presenter av sina kompisar, bl a lego, mjukisdjur och pyssel. Det var fullt ös från första stund, men vi hann i alla fall äta grillade hamburgare med bröd, grönsaker, pommes strips och guacemole mitt i allt stojande. Därefter blev det en rosa Operatårta till efterrätt. Filippa lyckades efter mycket om och men blåsa ut samtliga sex ljus. Sedan blev det ännu mer vild lek innan kalaset avslutades med att Filippa delade ut en varsin godispåse till alla barn (utom Alvin, han fick nöja sig med några skorpor stackarn...). Kl 18.20 vinkade de sista gästerna adjö och då var det tre trötta barn och två trötta vuxna som hade en del röjning att göra!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 september 2014 23:45

I dag har vi barn haft en riktig kalasdag, i dubbel bemärkelse! Kl 13-16 var Gustav på kalas hos en klasskompis och kl 14-16 var Filippa på kalas hos en granntjej. Mamma, pappa och Alvin tog under tiden tillfället i akt och åkte iväg och storhandlade hamburgare och annat inför morgondagens festligheter. Sedan hade Gustav med sig en kompis hem efter kalaset och då blev det TV-spel för hela slanten. Pappa fick dock inte vara med, utan han fick istället ägna kvällen åt målning.


Alvin har som tur var varit riktigt pigg i dag! Kanske är det hans medicin, Amimox, som redan har börjat att verka. Den ska han nu ta tre gånger om dagen i totalt fem dagar. Som vanligt är det inga problem med att ge honom medicinen, utan han surplar glatt i sig den!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 september 2014 22:33

Igår strax innan midnatt drabbades Alvin av feberkramper när han låg och sov. Efter att pappa burit ut honom på altanen så avtog feberkramperna, men medan mamma pratade med sjukvårdsupplysningen i telefonen kom de tillbaka. Tydligen kan barn få feberkramper om de på kort tid får hög feber, vilket Alvin alltså fått medan han låg och sov. Pappa fick därför åka med Alvin till barnakuten där de kollade upp honom. Han hade runt 39 graders feber när han kom in (trots att han fått Ipren) och dessutom var syresättningen lite låg. När doktorn hade undersökt honom kunde hon konstatera att en öroninflammation var på gång och därför ska han nu äta antibiotika. När febern var borta fick Alvin och pappa äntligen åka hem igen. Strax efter kl 04 kom de hem och sedan blev natten lugn.


I förmiddags var både Alvin och pappa dåliga. Alvin hade runt 39 grader i temp och pappa var förkyld, så därför blev det inget jobb för honom i dag. Han fick istället vara hemma med mamma och Alvin och vila upp sig. Vi stora barn fick dock gå till skolan som vanligt.


På eftermiddagen var Alvin mycket piggare och lekte bl a en del med Gustav och Filippa. I kväll har mamma ägnat sig åt målning av Alvins blivande krypin på övervåningen. Nu börjar det bli riktigt vitt däruppe!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards