Alla inlägg under december 2014

Av Gustav & Filippa - 21 december 2014 23:55

Här kommer en liten rapport från skogen! Vi stora barn har det bra med morfar. Vi har andats in massor av frisk luft och ätit massor av nyttig mat som bl a pizza. Vi har dock fått jobba en del också, bl a med att hjälpa morfar att bära in ved. I dag tappade Filippa sin första tand! Det var hennes högra framtand i underkäken som rök först! Den har varit lös i några veckor nu efter att Filippa försökte ta bort en legobit med tänderna. Nu hoppas vi att Filippa kommer ihåg att ta med sig tanden till stan i morgon, för tandfen visste nog inte att hon var bortrest!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 december 2014 22:11

                  

Äntligen klart, med alla lister på plats. Ja, till och med en gardinstång har vi fått upp. Nu ska det bara monteras sängar, vilket nog kommer att ta lika lång tid som renoveringen eftersom det är IKEA!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 december 2014 23:24

I dag var det julavslutning för Gustav och Filippa på skolan. Avslutningen firades traditionsenligt utomhus. Där stod ett gäng glada barn på en scen och sjöng julsånger. Ett av dessa barn var Gustav. Han och en tjej i klassen hade nämligen blivit valda av musikläraren att representera klass 2B. Gustav hade räckt upp handen när fröken frågade vilka som ville vara med och sjunga och hade turen, eller oturen, att bli vald av fröken. Han ville tydligen egentligen inte vara med, men trodde inte att fröken skulle välja honom eftersom nästan alla räckte upp handen. Så kan det gå! Gustav fick till och med sjunga lite solo, men nu kommer han nog passa sig för att räcka upp handen i fortsättningen!


Sedan gick Gustav och Filippa till sina respektive klassrum. Mamma och Alvin följde med Gustav eftersom de hade presenter med sig till fröken från klassen. När även det var klart tog vi bussen ner på stan och tog en avslutningsfika på Landings. Lite shopping hanns också med.


Väl hemma igen kom morfar och hämtade Gustav och Filippa. De ska nämligen spendera helgen på landet med morfar! Alvin fick dock nöja sig med mammas och pappas sällskap och lika bra var nog det för han har haft lite feber och nässelutslag i dag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 december 2014 23:22

Den här veckan har Alvin kunnat gå på dagis som vanligt igen. Nu har han ätit färdigt sin medicin för den här gången och det har gått jättebra, precis som det brukar. Han verkar gilla mediciner och de senaste dagarna har han tagit den helt på egen hand. Mamma eller pappa har bara hällt upp den åt honom och sedan har han gjort resten själv. Han är ganska cool, vår Alvin!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 december 2014 22:40

Oj, vad pappa har jobbat med Gustavs och Filippas rum i helgen! Han har lagt om golvet för ungefär sjuttiofjärde gången. Han har också satt upp dörrfoder, golvlister och taklister. Han har några taklister kvar och så måste han byta ut tapeten på ett ställe, men sedan är rummet färdigt för inflyttning. Först måste det dock inhandlas lite nya möbler, bl a sängar. Vi får se om det hinns med innan jul...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 december 2014 21:14

Stackars Alvin! Han har varit krasslig hela veckan. Igår tog pappa med honom till vårdcentralen för att kolla öronen, men där hade de svårt att se, så de skickade honom vidare till sjukhuset. Där konstaterade man att Alvin har öroninflammation på båda öronen, så nu ska han äta Amimox i fem dagar. Dessutom blev han ordinerad örondroppar. Därför missade Alvin dagens luciatåg på dagis, vilket såklart var en liten besvikelse. Det är ju trots allt rätt mysigt att se småttingar stå och sjunga Tomtarnas julnatt och andra julsånger.


Igår var elektrikern hit och fixade elen på övervåningen och idag var målaren här och åtgärdade sin tapetsering. Det blev dock inte riktigt bra den här gången heller, bl a missade han att mönsterpassa i hörnet. Men nu ger mamma och pappa upp och hoppas att det dröjer ett bra tag innan de behöver träffa en hantverkare igen! Nu är det bara resten kvar, som pappa brukar säga...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 december 2014 22:17

I morse när Alvin vaknade hade han lätt feber samt rosiga kinder och glansiga ögon. Därför blev det inte något dagis för honom i dag. Istället fick han vara hemma med pappa och mysa. Febern steg under eftermiddagen och i kväll har det börjat rinna ur hans öron, så nu är det nog öroninflammation på gång igen. Stackars Alvin! Hans humör har det dock inte varit något fel på, utan han har varit ungefär som vanligt.


I kväll har vi firat Anna-dagen här hemma. Filippa gillar skor och blev därför extra glad när hon fick ett par svarta "boots" i present. Även mamma blev glad för den mandellikör som hon fick. Gustav tyckte dock att tjejerna i familjen har haft namnsdag lite väl ofta på sistone!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 december 2014 21:24

              

I dag fyller pappa år! Det har vi firat med att äta middag på Pizza Hut hela familjen. Sedan for vi hemåt och fikade på blåbärsprinsesstårta och uppvaktade pappa med presenter. Han fick en 16-årig whisky samt parfym och en deo av märket Hugo Boss av oss. Pappa verkade glad över presenterna och man kan nästan tro att han fortfarande är 41!


På renoveringsfronten står det stilla just nu. Hantverkarna har inte varit här sedan i onsdags och nu börjar vi snart tro att renoveringen aldrig kommer att bli färdig!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards