Alla inlägg under december 2014

Av Gustav & Filippa - 7 december 2014 21:30

I dag har vi stora barn mest lekt med kompisar, både här hemma och borta. Pappa har fortsatt att jobba med vårt rum. På förmiddagen lade han om golvet ännu en gång, men det sviktar ändå! Nu har nog pappa gett upp kampen mot golvet! Han har också målat en del, bl a väggen ovanför trappan. Hoppas verkligen att rummet blir klart här i veckan som kommer, så att vi får flytta in någon gång!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 december 2014 22:16

  

I dag har pappa mest jobbat med Gustavs och Filippas rum. Han har bl a lagt om parketten och försökt få den att inte svikta så mycket. Det blev mycket underarbete, men helt bra blev ändå inte, så i morgon kommer nog pappa att göra ett sista försök med parketten. I övrigt har han målat bl a fönstret och elementet.


För oss barn blev det en ganska lugn dag. Vi killar har varit hemma och bl a spelat TV-spel, medan Filippa var iväg till en granntjej på eftermiddagen. Sedan blev det tacogratäng till middag och till och med Alvin åt! Dock först efter att ha blivit mutad med en pepparkaka och en skumtomte. Det går utför med mammas och pappas barnuppfostran kan man lugnt säga!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 december 2014 22:26

        

I onsdags fick vi äntligen tapeter på väggarna i Gustavs och Filippas rum. Tapeterna blev fina, men arbetet kan man säga både det ena och det andra om. Under en tapetvåd ser det ut som att man har glömt att slipa och tyvärr är det på ett väldigt dåligt ställe - direkt till höger om dörren - så den våden måste nog göras om dessvärre. Dessutom är golvet fortfarande svajigt trots att hantverkarna har lagt om det en gång redan, så i morgon tänker pappa lägga om det en gång till! Det är nog bäst att vi gör allting själva i fortsättningen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 december 2014 21:31

I kväll var det avslutning på simskolan för både Gustav och Filippa. För Gustav var det förmodligen sista gången på simskolan någonsin. Nu har han tagit alla simmärken i deras broschyr och som längst har han simmat 350 meter, så nu nöjer vi oss nog med det. Han kan fortsätta med simträning om han vill, men han är inte så intresserad just nu, så det får bli senare i så fall.


För Filippas del blir det dock fortsättning i vår. Hon har dock kämpat på jättebra hela hösten och i dag simmade hon 100 meter, även om pappa höll i henne i ungefär tio sekunder när hon fick vatten i munnen, så lite fusk var det inblandat. Hon kan också simma 25 meter ryggsim, hoppa från kanten och flyta som en kork, så det har gått mycket fortare framåt för Filippa än för Gustav på simskolan.


Det var således två glada och stolta barn som kom hem från simskolan i kväll och visade upp sina nya simmärken för mamma!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 december 2014 23:00

I kväll bänkade vi oss framför TV:n för att titta på första avsnittet av årets julkalender, som heter Piratskattens hemlighet. Den fick klart godkänt av både oss barn och mamma och pappa. Den enda invändningen vi egentligen hade var att den är väääldigt somrig - och så var den alldeles för kort!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards