Alla inlägg under februari 2015

Av Gustav & Filippa - 13 februari 2015 22:15

I dag har vi stora barn haft friluftsdag i skolan. För Gustavs del innebar det skridskoåkning med klassen inomhus. Kul, tyckte Gustav! Filippa och hennes klass fick istället gå iväg till en lekpark i närheten av skolan och så fick de åka stjärtlapp. Kul det också, såklart! Efter allt sportande i dag känns det faktiskt lite bra att vi har sportlov nu!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 februari 2015 22:15

I eftermiddags var det dags för utvecklingssamtal för Gustav i skolan. Både mamma och pappa var på plats, och även Gustav och fröken såklart. Allt går bra för Gustav i skolan, särskilt i matte och svenska. Fröken tyckte dock att han kan skriva om lite annat än TV-spel i sin dagbok i skolan. Mamma och pappa höll med! Gustav trivs i skolan och hans klass är väldigt lugn och har fått mycket beröm bl a vid besök på biblioteket. Efter utvecklingssamtalet följde en klasskompis med Gustav hem. Här blev det en del spelande för killarna - såklart - och tacogratäng till middag.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 februari 2015 20:33

I eftermiddags när vi kom hem så hade vi fått celebert besök! Farmor och farfar var nämligen här! Vi åt middag tillsammans och sedan blev det fika på semmelwraps. De passade också på att beundra våra nya rum, men till sist var de tvungna att styra kosan hemåt. Då blev det pyjamas och TV för oss barn.


I dag har förresten Filippa tappat sin andra tand! Det skedde på lunchen i skolan. Det var den andra framtanden i underkäken och det var bra att hon tappade den för tanden under hade redan börjat att titta fram!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 februari 2015 20:47

Helgens sista dag ägnades för vår del mest åt sport. Vi stora barn hade tennisträning kl 12.15-13, vilket var lika kul som vanligt. När vi kom hem från den åkte vinterkläderna på. Sedan tog vi bilen till närmaste isbana för lite skridskoåkning. Alvin fick dock nöja sig med att åka pulka och mamma med att glida omkring på isen i sina stövlar. Några av grannbarnen var också där, vilket gjorde det lite extra kul såklart. Inte minst Alvin tyckte nog det, för han blev omkringskjutsad i sin pulka av granntjejen. Sedan hamnade vi stora barn hos grannarna en stund innan det var dags att gå hem och käka middag. Efter att ha duschat fick vi krypa ner i rena sängkläder och lyssna på högläsning av mamma.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 februari 2015 19:44

                

I dag har vi varit på födelsedagskalas på en 4H-gård. Det var Nova som hade fyllt 4 år och det ville vi naturligtvis fira! Kalaset började med lek i snön och rundtur bland djuren. Sedan blev det fika i värmen inomhus. Kalaset avslutades med ponnyridning och skattjakt. Både Filippa och Alvin ville rida, men Gustav avstod. Efter kalaset åkte vi in till stan och åt asiatisk buffé till middag på en restaurang. När maten låg i våra magar öppnade vi våra godispåsar som vi fått på kalaset. Även Alvin fick faktiskt för en gångs skull äta sin godispåse. Mamma och pappa har ju hittills försökt hålla honom borta från godis, men nu verkar det som att de har gett upp den kampen.


Snart ska vi titta på melodifestivalen på TV. Vi hejar på Erik Saade, trots att vi inte ens har hört hans låt än!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 februari 2015 20:36

I dag var det utflyktsdags för Alvin på dagis. Först blev det ett besök på det lokala biblioteket. Sedan blev det pulkaåkning för hela slanten. Det tyckte Alvin var jättekul och ville inte alls gå tillbaka till dagis. Det var nog första gången som Alvin var iväg på utflykt med dagis. Det brukar bli mer och mer av den varan ju äldre barnen blir.


Även Filippa har ägnat sig åt vinteraktiviteter i dag. De var iväg med skolan och åkte stjärtlapp. För Gustav blir det förhoppningsvis vinteraktiviteter i morgon när idrott står på schemat. Det gäller att passa på nu när det finns så mycket snö!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 februari 2015 19:53

Det blev en lugn natt för Alvin trots incidenten igår kväll, så därför vågade mamma och pappa skicka iväg Alvin till dagis i dag trots allt. Det var nog mammas tandbortstning det var fel på och inte Alvin! Av säkerhetsskäl fick därför pappa borsta tänderna på Alvin i kväll...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 februari 2015 20:02

Efter en dag som bl a innehållit tennisträning för Gustav och Filippa och lek med en kompis för Filippa så blev det en god middag bestående av baconinlindad kycklingfilé med ris och körsbärstomater. Lite senare när det var dags för tandborstning av oss barn skedde dock en liten incident. När mamma borstade tänderna på Alvin så kräktes han plötsligt. Det återstår att se om det berodde på mammas tandborstning eller på någon annat, mindre trevligt...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards