Alla inlägg under mars 2015

Av Gustav & Filippa - 22 mars 2015 21:16

            

I dag så gjorde mamma och pappa verklighet av sina hot och lät Alvins långa hår falla för saxen. Alvin var inte helt förtjust i situationen, men lät sig mutas med tre godisnappar. Det var första gången någonsin som han blev klippt, så det var ju lite ovant för honom. Det var pappa som höll i saxen och håret blev kortare än vad det var tänkt, vilket storasyskonen INTE gillade. De tyckte att Alvin var mycket gulligare med långt hår!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 mars 2015 23:45

Alvins treårsdag börjar närma sig så smått. Innan dess funderar mamma och pappa på att klippa Alvin. Han har ju snart längst hår i familjen! Än så länge leder mamma, men storasyster passerade han för länge sedan. Detta trots att hon ALDRIG har klippt sig. Frågan är dock bara om han har tålamod att sitta stilla så länge som behövs. Korthårig kommer han dock inte bli, men man kan nog lätt ta av en decimeter och han kommer att räknas som långhårig ändå!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 mars 2015 21:15

Vi är trötta och krassliga här hemma just nu. Det är mest skola, dagis och jobb som gäller. Däremellan klämmer vi in lite träningar och simskola också. I dag orkade vi inte ens laga mat utan for till Max och käkade hamburgare istället. Det gjorde dock inte oss barn något. Då fick vi leka lite och så blev det glass till efterrätt. När vi kom hem gjorde Gustav läxan under mycket suck och stön innan vi hamnade i koma framför TV:n.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 mars 2015 21:24

Igår kväll blev vi barn ompysslade av farmor och farfar medan mamma och pappa var ute på galej. Vi tittade bl a på melodifestivalen på TV. Det var dock bara Gustav som lyckades hålla sig vaken under hela programmet. Han tyckte att Erik Saade var bäst, men blev ganska nöjd ändå när Måns Zelmerlöw vann.


I dag kom mamma och pappa hem ca kl 11.30 och de hann nästan bara vända i dörren innan de skulle i väg med oss barn. Mamma följde med Filippa på tennisträningen medan pappa skjutsade Gustav till ett spökkalas, som några tjejer i hans klass hade. Under tiden passade farmor och farfar på att styra kosan hemåt.


På eftermiddagen lekte Filippa med en granntjej och lite senare drog pappa igång grillen för första gången i år. Grillad kycklingfilé med råkostsallad blev det. Det var härligt att känna doften av grillat sprida sig i kvarteret. Nu är det verkligen vår!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 mars 2015 22:18

I morse hade vi sovmorgon som vanligt på fredagar. Ca kl 08.10 sprang vi hemifrån för att hinna till skolan till kl 08.15, då Gustav börjar. Det var på håret kan man säga! Sedan gick mamma och Alvin hem för att städa lite.


Kl 15 blev Gustav och Filippa hämtade på skolan. När vi kom hem hade farmor och farfar kommit. De ska tillbringa helgen hos oss. I morgon ska mamma och pappa ut på galej, så då får de ta hand om oss helt på egen hand. Vi ska försöka vara så snälla som vi bara kan, och Alvin har lovat att ligga lågt med sina attacker!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 mars 2015 21:46

Alvin är en riktig pratkvarn nuförtiden. Han älskar att snacka och upprepa det som resten av familjen säger. Han är en härmapa av stora mått! Ett av hans favoritord är attackera. Hans syskon får absolut inte attackera honom, men själv attackerar han dem gärna så fort han får chansen. Särskilt Gustav brukar ligga illa till när han sitter i soffan. När Gustav anar det som minst attackerar Alvin och brottar ner sin storebror. Gustav verkar dock inte lida särskilt mycket, utan tycker nog mest att det är kul, men mamma och pappa är inte helt förtjusta i Alvins överfall...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 mars 2015 21:18

I dag har vi haft riktigt vårväder här i stan. Det har varit en bit över 10 grader varmt på termometern och emellanåt har till och med solen varit framme. Härligt! Efter tennisträningen tog vi därför en eftermiddagspromenad. Ska vi vara riktigt petnoga så var det dock mamma och pappa som stod för promenerandet medan vi stora barn cyklade och Alvin åkte vagn. Vi tyckte dock att mamma och pappa gick lite långsamt så vi fick säga åt dem att raska på med jämna mellanrum. När vi kom hem igen så började Gustav och Alvin spela TV-spel medan Filippa fortsatte att cykla med några granntjejer.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 mars 2015 22:44

Igår kväll var både Gustav och Filippa på födelsedagskalas hos en grannkille. I dag var det kalasdags igen, men den här gången bara för Filippa. Hon var bjuden på två granntjejers kalas på ett danscenter nere på stan. Där blev det både dansträning och födelsedagsfika. Vad som mer hände vet inte mamma riktigt. Filippa skickade nämligen iväg henne ganska raskt när kalaset inleddes. När kalaset var slut blev det bussen hem. Väl hemma så hann vi bara träffa pappa i dörren innan han åkte iväg för att gå på konsert med kompisarna. Här hemma har vi också ägnat oss åt musik i kväll, nämligen melodifestivalen. Stackars pappa som missade den och fick lyssna på Thåström istället!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards