Alla inlägg under april 2015

Av Gustav & Filippa - 18 april 2015 21:15

Filippa har haft en framtand som har hängt löst på henne i flera veckor nu. Varje morgon har mamma och pappa varit helt övertygade om att hon ska tappa den under dagen, men tanden har envist hängt kvar - tills i kväll! Efter lördagsgodis och tandborstning släppte den äntligen greppet. Det är den tredje tanden som Filippa har tappat, så nu har hon en stor glugg där hennes vänstra framtand tidigare suttit.


Annars har dagen bl a innehållit ett besök hos våra sysslingar Alexander och Felix. Där blev det både fika och lek. Sedan drog vi vidare till det stora köpcentrumet för middag och storhandling. Stackars Gustav, han gillar verkligen inte att handla, men den här gången var han tvungen att följa med om han ville ha någon middag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 april 2015 22:45

Vi barn har en solklar favoritdag i veckan, fredag såklart! Vi formligen älskar fredagar! På fredagar har vi sovmorgon och så blir vi hämtade tidigt från skolan. Alvin har det lite extra bra eftersom han till och med är helt ledig. Sedan brukar vi få spela eller leka med kompisar hur mycket vi vill. När det blir kväll får vi vara uppe lite extra länge och så brukar vi få något gott till fredagsmys. Dessutom är tanken att vi har en ledig helg framför oss mycket trevlig. Denna fredag var inget undantag från dessa oskrivna regler. Det enda tråkiga är att det är en hel vecka kvar till nästa fredag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 april 2015 21:41

Dagarna går och det är fullt upp för jämnan. I dag blev vi stora barn hämtade av mamma på skolan, medan pappa hämtade lillbrorsan som vanligt. Sedan blev det läxläsning och middag när vi kom hem. Gustav hann också leka med en grannkille en stund. Efter maten var mamma och pappa jättetrötta och gick och lade sig och sov båda två. Vi barn roade dock oss på egen hand med surfplattorna, så det gick ingen nöd på oss. Mamma och pappa får nog börja att lägga sig samtidigt som oss på kvällarna, så att de inte är så trötta hela tiden!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 april 2015 21:55

                        

I dag har vi haft födelsedagskalas för Alvin här hemma. Strax efter kl 15 anlände tio glada barn för att fira Alvin. Deras föräldrar var också med såklart. Alvin fick en Spindelmannen-figur, Spindelmannen-lego och ett Blixten McQueen-pussel i present. Mamma hade dukat med tallrikar, muggar och servetter med motiv av Blixten McQueen och sedan var det bara att ta för sig av kanelbullar, syltkakor med siffran tre på, minicupcakes och chokladbollar. Pappa hade gjort en fin tårta med lemon curd-fyllning och hallonfyllning. Tre ljus var det på tårtan såklart. När alla barn var mätta och belåtna så var det dags för fri lek för barnen och fika och prat för de vuxna.


Det blev ingen skattjakt den här gången, utan istället kom pappa på den briljanta idéen att hänga upp godispåsarna i ett av våra äppelträd och sedan gällde det att på valfritt sätt få tag på en påse. Strax efter kl 17 började gästerna att bege sig hemåt och då blev det städning för mamma, pappa och Gustav. Vad gör man inte för att få spela lite TV-spel på kvällskvisten?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 april 2015 22:30

De senaste dagarna har vi haft riktig vårvärme här i stan. Vinterjackorna har bytts ut mot vårjackor och på eftermiddagarna har det räckt med tröja när vi stora barn varit ute på skolgården och lekt. I dag höll mamma knappt på att hitta Filippa när det var dags för hämtning på skolan. Hon letade efter en liten tjej iklädd en blå jacka med vita hjärtan. Till sist hittade hon ett blont och lockigt yrväder i aprikosfärgad tröja som hängde knäveck i en klätterställning. Då är det verkligen vår!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 april 2015 21:00

I dag var vi tillbaka på dagis och skolan igen efter påsklovet. På dagis firade man Alvins födelsedag med skönsång och en liten stickad fågel som han fick i present. Det tyckte Alvin var kul såklart! I kväll har det varit fotbollsträning för Gustav och pappa. Pappa är numera en av tränarna för Gustavs lag. Enligt Gustav skötte han sig bra på första träningen så nu får vi hoppas att det fortsätter så!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2015 21:48

Påsklovets sista dag blev nog också lovets lugnaste. På förmiddagen passade pappa på att byta däck på bilen, medan vi barn var ute och blåste såpbubblor och snickrade. På eftermiddagen blev det sedan lek med några grannbarn för oss stora barn medan Alvin fick spela TV-spel. Efter en god middag bestående av baconinlindad kycklingfilé med risotto och tårta till efterrätt blev det duschning innan hela familjen bänkade sig framför TV:n för att titta på Mästarnas mästare. I morgon är det vardag igen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2015 21:45

                                            

I dag har Alvin fyllt hela tre år! Dagen började med sovmorgon och frukost. Sedan fick Alvin dagens första födelsedagspresent, som han öppnade med stor förväntan. I paketet låg ett pussel med motiv från filmen Flygplan. Det märktes att han hade bra koll på att han fyllde år och han kunde stolt visa upp tre fingrar när man frågade hur mycket han fyllde. Därefter blev det naturligtvis pusselbyggande för hela slanten.


Eftermiddagen blev ganska lugn med lite TV-spelande och blåsande av såpbubblor, trots att det var riktigt kallt ute. Runt kl 16 dök morfar upp och sedan blev det middag bestående av grillade hamburgare med bröd, klyftpotatis, tzatziki och diverse andra tillbehör. Därefter blev det en liten paus innan det var dags för tårta. Tårtan var inte vilken tårta som helst utan en Blixten McQueen-tårta, vilket för övrigt även Gustav fick när han fyllde tre år.


När klockan började närma sig sju på kvällen var det äntligen dags att öppna de övriga presenterna. Alvin fick bl a duplolego i form av en riddarborg, en springcykel, spelfigurer till TV-spelet Disney Infinity 2.0, ett Spöket Laban-memory, såpbubblor, massor av böcker och lite annat smått och gott. Sedan hjälpte Gustav och Filippa Alvin att bygga lego, men Alvin roade sig mest med att skjuta med sin legokanon. Lite cykling i hallen blev det också, innan det var dags att krypa till sängs strax efter kl 21.30 efter en lång och händelserik dag.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards