Alla inlägg under september 2015

Av Gustav & Filippa - 13 september 2015 20:43

                

I dag var det dags för födelsedagskalas för Filippa - igen! Den här gången var det grannbarnens tur att komma på kalas. Kl 15 var det dags. Innan dess hade vi stora barn bl a hunnit spela tennis och mamma och pappa hade både städat och bakat. Totalt var vi tretton barn på kalaset, av vilka tio var gäster.


Mamma hade dukat på temat Barbie, vilket Filippa leker väldigt mycket med just nu. Vi bjöd på kanelbullar, minichokladcupcakes, syltkakor med siffran 7 på och havrebollar. Till det drack vi läsk. Sedan blev det marängtårta garnerad med sommarbär. När vi hade fikat färdigt blev det fri lek både ute och inne. Kalaset avslutades med skattjakt på mynt, som sedan kunde bytas in mot en godispåse. Kalaset var officiellt slut kl 17, men några av grannbarnen dröjde sig kvar för mer lek.


Nu behöver mamma och pappa vila upp sig till Alvins födelsedag i april ungefär. Det är tydligen jobbigt att hålla i barnkalas!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 september 2015 22:07

Våra fullspäckade dagar fortsätter. I morse stod det löpning på schemat för oss stora barn. Gustav sprang 14 varv runt en bana på skolan medan Filippa sprang nio varv runt samma bana. Jobbigt, men kul! I kväll var det simskola för Filippa igen. Det var tredje gången för den här terminen. Under tiden hade Gustav massor av läxor att göra. Så går det när man skjuter upp allt till sista dagen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 september 2015 21:32

I morse kl 07.10 hade Filippa tid hos tandläkaren. Det var pappa som följde med henne dit. Filippa gapade glatt och allt såg bra ut förutom en ny tand som börjar komma upp och som tydligen är skadad i emaljen. Detta kan kräva viss behandling i framtiden. Sedan skjutsade pappa Gustav och Filippa till skolan.


I kväll har det varit föräldramöte på skolan. Vi barn fick då vara hos mormor medan mamma och pappa fick lyssna på vikten av att läsa med och för sina barn. Sedan blev det samling med respektive klass. Tydligen var det ganska få föräldrar med, men mamma och pappa lyckades klara sig från att bli klassföräldrar i år.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma



Av Gustav & Filippa - 6 september 2015 21:34

                 

Oj, vilken intensiv helg vi har haft! Vi har haft farmor och farfar på besök, Filippa har varit på kalas hos granntjejen, mamma och pappa har varit på 40-årsfest, Gustav har spelat tre fotbollsmatcher och Filippa har haft tennisträning. Som om inte detta vore nog har dessutom Filippa haft födelsedagskalas för tjejerna i klassen.


Strax innan kl 17 i dag började gästerna anlända, nio glada tjejer från Filippas klass. Mamma hade dukat på temat fjärilar och brorsorna hade flytt fältet för att låta tjejerna härja i fred. Kalset började med presentöppning. Filippa snurrade en flaska och den som flaskan pekade på gav henne en present. Det blev många glada tjut och miner från Filippas sida!


Sedan bjöd vi tjejerna på en enkel middag bestående av stekt grillkorv med pommes frites och sallad med tomat, melon och gurka. Till det dracks det läsk av olika sorter. Till fika blev det en variant av marängsviss med massor av chokladsås och kinapuffar. Kalaset avslutades med att tjejerna fick leta guldmynt, som de sedan kunde byta in mot en godispåse. Det var väldigt hög ljudvolym under hela kalaset, så mamma och pappa tyckte att det var ganska skönt när kalaset gick mot sitt slut kl 19 och barnen blev hämtade av sina föräldrar. Till nästa kalas blir det nog öronproppar för mamma och pappa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 september 2015 22:49

Dagarna går och det har redan blivit september. Nu är vi verkligen inne i vardagens ekorrhjul. Det är fullt upp från morgon till kväll med skola, jobb, fotbollsträning, läxläsning, simskola och andra viktiga saker. Vi längtar redan efter att vara lediga igen, inte minst mamma och pappa, som knappt tycker att de hinner jobba för allt annat som måste göras!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards