Alla inlägg under april 2016

Av Gustav & Filippa - 15 april 2016 23:54

I kväll har Gustav och pappa varit iväg och roat sig på egen hand. Det var nämligen pizzakväll med fotbollslaget hemma hos en av tränarna. Nio spelare slöt upp och förutom pizzaätning blev det en del lek såklart, både ute och inne. Filippa och Alvin tyckte att det var konstigt att Gustav var borta så länge, men till sist gav de upp och gick och lade sig. När Gustav och pappa kom hem runt kl 22.30 var det bara mamma som var vaken. Sedan tog det inte många minuter innan Gustav somnade på soffan.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 april 2016 21:06

I morse hade vi sovmorgon, som vanligt på onsdagar. Då får vi sova ända till kl 07. Skönt, tycker Filippa. Smågrabbarna var dock uppe innan dess. Mamma kan inte förstå att de inte passar på att sova när de har möjligheten! Sedan traskade Gustav och Filippa iväg till skolan på egen hand strax efter kl 08, medan mamma och Alvin vinkade av dem. När det är dags att gå hem strax innan kl 15 brukar dock mamma och Alvin komma till skolan för att hämta upp Gustav och Filippa. Sedan bär det hemåt för att laga middag. I dag blev det torsk- och blomkålsgryta med ris och för en gångs skull åt alla upp maten. Även om Alvin som vanligt protesterade ljudligt i början. Kinkigare barn finns nog inte i hela världen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 april 2016 20:44

I dag var det fotbollspremiär för Filippa. Tjejlagets träning har legat nere under vintern, men i dag var det alltså dags igen. Träningen ägde rum på en konstgräsplan nära oss och Filippa var riktigt på hugget. Hon kämpade som bara den och gjorde både mål och var målvakt. Dock ej samtidigt. Hon blev dock lite besviken eftersom tränarna utlovat glass i säsongspremiären, men av den glassen syntes inte röken. Efter att Filippa påmint tränarna lovade de dock glass nästa gång. Tur att de har Filippa i laget som håller ordning på dem!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 april 2016 21:30

I dag är det tydligen tolv år sedan som mamma och pappa träffades för första gången. Det firade vi med tacomys till middag. Sedan blev det en lugn kväll med lite spelande och därefter snacks och Let's dance på TV. Hur många som verkligen tittade låter vi dock vara osagt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2016 22:30

I dag var mamma och Alvin lediga som vanligt på onsdagar. Då fick de besök av en elektriker som bytte ut vårt gamla proppskåp nere i hobbyrummet till ett nytt och modernt elskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Under tiden var mamma och Alvin utan el, men elektrikern var snäll och fixade så att de kunde titta på TV i alla fall med hjälp av en förlängningssladd från källaren.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2016 21:36

                               

I dag har familjens minsting fyllt 4 år! Oj, vad tiden går, tycker mamma och pappa. Födelsedagen började med uppvaktning i sängen strax efter kl 06 i morse. Alvin låg och sov sött då han blev väckt av skönsång från sina syskon och en present såklart. Presenten bestod av ett pussel med Alvins favoritfigurer Minioner. Sedan bar det av till dagis för Alvin och skola och jobb för resten av familjen. Även på dagis blev Alvin firad. Det sjöngs för honom, han fick en krona på huvudet och så fick han välja en lek.


Runt kl 16 blev Alvin hämtad av pappa och då bar det av hemåt för att fortsätta firandet. Det blev årets första grillning, i en sprillans ny grill dessutom. Barnen fick korv, medan de vuxna åt kyckling. Sedan blev det tårta med Minioner på. Alvin tyckte att tårtan var jättegod och åt två bitar. Efter det var det äntligen dags för presentöppning. Till skillnad från sina storasyskon tar Alvin det lugnt och försiktigt när han öppnar paket, så han höll på ett bra tag. Han fick bl a en hel del lego och böcker, men också figurer till Disney Infinity 3.0, en Bamse-väska, en såpbubblepistol, DVD-filmen Minioner och TV-spelet Marvel Avengers. Sedan blev det lite legobyggande innan födelsedagen avslutades runt kl 21.30 och födelsedagsbarnet gick till sängs.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 april 2016 22:33

I dag har vi haft fullt upp hela dagen, särskilt mamma och pappa. Förmiddagen började med att pappa vattnade väggarna nere i hobbyrummet som han fått instruktioner om av muraren. Efter att vi ätit frukost och gjort oss i ordning for mamma och pappa iväg till fotografen med Alvin. Det var nämligen en fotograf på Coop Forum som hade drop in och eftersom det inte sker någon fotografering på dagis längre så ville mamma och pappa passa på att föreviga Alvin. Sedan bar det vidare till City Gross och inhandling av en sprillans ny grill. Därefter följde en liten visit hemma innan det var dags för inhandling av födelsedagspresenter till Alvin. Där fick mamma och pappa några riktigt bra tips av Gustav, som nog både han och Alvin hoppas att de följde! På kvällen blev det sedan ännu mer handling. Denna gång av mat, så ni må tro att mamma och pappa har varit möra i kväll efter allt flängande hit och dit!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 april 2016 22:42

           

I dag blev vår murare äntligen klar med putsningen av vårt hobbyrum nere i källaren! Det blev fint, men nu har mamma och pappa att städa de kommande dagarna. Som om inte detta vore nog ska de dessutom vattna väggarna med jämna mellanrum. Detta för att undvika sprickor i putsen. Det är mycket att tänka på när man renoverar!


Som tur är så behöver vi barn dock inte bekymra oss över detta. Vi har haft fullt upp ändå i dag. På förmiddagen var vi stora barn till det nya äventyrslandet Turbo och lekte. Där fick vi sällskap av Jonatan, Sebastian och Anton. Vi var där i drygt tre timmar och åt bl a lunch tillsammans. Väl hemma igen var det bara för Gustav att slänga sig in i duschen. Han skulle nämligen på en kombination av kalas och grabbkväll hos en klasskompis kl 15. Där åt de hamburgare till middag och så blev det film. Först kl 19.30 var grabbkvällen slut. Under tiden hade vi passat på att äta pizza till middag här hemma och hunnit vinka av muraren som styrde kosan hemåt kl 19 efter en lång arbetsvecka hos oss.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards