Alla inlägg under maj 2016

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2016 21:57

Så var det onsdag och hemmadag för Alvin och mamma som vanligt. Vi stora barn fick sovmorgon, vilket alltid uppskattas. Kanske till och med lite för mycket sovmorgon, för vi hade bara sju minuter på oss att gå till skolan i morse. Det är i minsta laget!


Strax efter kl 15 var vi hemma igen. Vi fick gå hem utan mamma och Alvin i dag. Efter maten blev det ett enkelt namnsdagsfirande för Gustav. Det är ju Erik-dagen i dag. Han fick då fotbollskort med tillhörande album till sommarens fotbolls-EM i present av sina småsyskon. Det blir nog lite extra kul att pyssla med i sommar!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 maj 2016 21:56

Det var bara Filippa av oss barn som orkade se hela finalen av Eurovision Song Contest på TV igår, eller i natt rättare sagt! Alvin somnade tidigt och efter att Frans sjungit som nummer nio gav Gustav upp och somnade på soffan. Filippa var ganska nöjd med att Frans kom femma, men gillade inte segraren från Ukraina utan hade velat se Australien vinna.


I dag har det som vanligt varit tennisträning för oss stora barn. I övrigt blev dagen ganska lugn. Äppelträden har nu börjat att blomma, trots att det känns som höst ute. Det är kallt och blåsigt och snarare höststormar än försommarvärme i luften.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 maj 2016 20:35

I kväll är det äntligen finalen av Eurovision Song Contest på TV. Det har vi barn självklart laddat inför. Det har bl a inhandlats både godis och chips och som uppvärmning blev det tacos till middag, vilket Gustav har längtat länge efter. Därmed har vi tankat ordentligt för att kunna heja på Frans hela kvällen. Vi stora barn hoppas dock att lillbrorsan har somnat innan dess. Han har nämligen lite svårt att sitta stilla i soffan under den här typen av underhållning på TV!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 maj 2016 21:06

Så var det fredag igen. I eftermiddags mötte vi barn och pappa upp mamma på det stora köpcentrumet. Där började vi med att äta lite mat tillsammans. Sedan blev det en del shopping till Gustavs stora fasa. Vi var ute efter kepsar och skor till oss barn. Gustav ogillar verkligen att shoppa och följde med runt i affärerna under protest. Trots att han fick både en snygg keps och ett par "foppatofflor" var han inte alls nöjd med livet. Och ännu värre blev det av att vi inte fick tag på några sandaler till honom, vilket innebär att han snart måste följa med och shoppa igen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2016 21:00

Det blev inga fler kräkningar för Alvin så i dag var han tillbaka på dagis igen och mamma kunde jobba som vanligt. Tur det för det är mycket nu när betygstiderna börjar närma sig. Som vanligt på tisdagar blev det ganska stressigt med middagslagning, läxläsning och fotbollsträning för Gustav och pappa till kl 20. Sedan tittade vi lite på Eurovison Song Contest på TV, men det är ju först på lördag som det blir riktigt spännande när vi får se Frans i finalen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 maj 2016 22:00

I natt så kräktes Alvin i sängen, helt otippat, så därför fick han vara hemma med mamma i dag. Hon hade som tur var studiedag och skulle ändå sitta hemma och jobba. Några fler kräkningar blev det inte för Alvin, så mamma och pappa misstänker att han åt för mycket banan igår kväll!


Det fina vädret har fortsatt i dag, vilket var skönt för pappa när det var fotbollsträning för Filippa kl 17. Filippa gillar att spela forward, och satte följaktligen fyra mål när tjejerna spelade match i slutet av träningen. Kanske blev det för mycket kickande från hennes sida för när hon skulle lägga sig hade hon ordentligt ont i benen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2016 23:41

I dag har Gustav legat i hårdträning! Först körde han ett tufft träningspass i tennis kl 14-15. Sedan började seriespelet för Gustavs fotbollslag kl 15.30, så det var raka vägen från tennisträningen till fotbollsmatchen. Tyvärr så blev det en knackig premiär och storförlust med 1-7. Gustav var dock inte särskilt deppig för det, som tur var. Sedan blev det grillat till middag och i kväll har vi hejat på Foppa i finalen av Mästarnas mästare!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 maj 2016 23:05

Så var det fredag och ännu en ledig dag för hela familjen. Precis som igår har det varit strålande väder och mamma och pappa har bl a jobbat en del i trädgården. De har bl a rensat mynta i en pallkrage och planterat blandade kryddor i samma pallkrage. På eftermiddagen kom en klasskompis till Gustav på spontanbesök och sedan lekte grabbarna hela kvällen. När hans pappa kom för hämtning så var det vattenkrig för hela slanten, trots att värmen då försvunnit. Sedan väntade varma duschar för Filippa och Alvin och fredagsmys i form av chips.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards