Alla inlägg under juni 2016

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2016 23:45

Skolan är slut, men än så länge har vi barn inte sommarlov. I dag har vi stora barn varit på fritids och lillebror på dagis ca kl 07-16. Efter att vi blivit hämtade av pappa bar det av hemåt för att ladda för kvällens viktiga fotbollsmatch. Då menar vi inte fotbollsträningen för Filippa, som hon på egen begäran stod över, utan matchen på TV mellan Sverige och Irland i fotbolls-EM. Vi var riktigt engagerade i första halvlek, särskilt Filippa, men ärligt talat var den inte särskilt bra, så när andra halvlek drog igång ägnade vi oss åt annat istället. Matchen slutade 1-1 till sist, vilket kanske inte riktigt var vad vi hade hoppats på tyvärr.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2016 23:12

Den här helgen har det varit full fart från början till slut! Vi barn har bl a hunnit med tre födelsedagskalas, en fotbollsmatch samt tennisträning. Utöver det så har det varit hårt arbete som gällt för mamma och pappa. De har bl a ställt ut vårt lilla växthus, klippt häcken och gjort rent samt oljat in altanen på framsidan. Det har också köpts in blommor, såtts lite nya frön i pallkragarna samt inhandlats krukor på IKEA. Det är tur att det är vardag igen i morgon så att vi får vila upp oss lite!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2016 23:16

       

I dag har vi barn varit hemma med mamma. Fritids var nämligen stängt, så mamma fick snällt ta ledigt för att vara hemma med oss istället. Kl 14 var det så dags för avslutning igen, den här gången på dagis. Som vanligt sjöng barnen ett gäng sommarlåtar. Alvin var riktigt engagerad, särskilt när det skulle göras rörelser till sångerna. Sedan blev det fika i gröngräset. Tyvärr var vädret mindre bra och det kom några regndroppar då och då, men det var bara att gilla läget!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2016 23:00

                 

I dag var det så äntligen dags för skolavslutning! Både mamma och pappa var med, och så Alvin såklart! Först var det som vanligt skönsång och tal vid utescenen. Filippa sjöng några sommarlåtar på scenen tillsammans med de andra ettorna och i slutet så fick treorna, alltså Gustav och hans kamrater, gå upp på scenen och ge en varsin ros till sexorna, som slutar på skolan nu. Därefter var det samling i klassrummet. För Gustav och hans klass var det lite extra känsloladdat eftersom de nu efter tre år byter både fröken och klassrum. Fröken sa att det här var den bästa klassen som hon någonsin haft och sedan flödade tårarna. Innan dess hade dock klassen haft premiär av en film om Uppsala som de gjort tillsammans.


När alla hade kramats och tagit farväl åkte pappa till jobbet medan vi andra for hemåt. Efter en stunds vila tog vi bussen ner på stan och gick till ett mysigt café och fikade. Därefter hann vi också med ett besök i domkyrkan och några skoinköp innan det bar av hemåt igen.


I kväll har vi varit iväg till en restaurang och ätit avslutningsmiddag. Då fick vi barn också en varsin present och ett kort för att vi har kämpat på så bra under det gångna året. Presenterna bestod av en varsin bok. Gustav fick en bok om fotbolls-EM, Filippa en om fotbollsspelaren Kosovare Asllani och Alvin en om dinosaurier. Nöjda och glada begav vi oss sedan hemåt i blåsten.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 juni 2016 23:27

I dag var Alvin inte ledig från dagis som vanligt på onsdagar. Han ska nämligen byta avdelning i höst och i dag skulle alla barn på den nya avdelningen iväg på en gemensam utflykt, och då ville fröknarna såklart att även Alvin följde med. Utflykten gick till en skog i närheten, där de spanade på naturen och åt matsäck. Alvin såg också några hästar. Sedan blev det en lång promenad tillbaka till dagis igen.


I kväll har vi varit på träff med Gustavs klass i en lekpark. Det blev såväl fika som brännboll och sedan ville vi barn absolut inte gå hem, men som vanligt hade vi inget val!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2016 22:15

                       

I dag har vi firat dubbelt här hemma, dels nationaldagen och dels Gustav-dagen. Efter en lång och skön sovmorgon begav vi oss till Gamla Uppsala för att ha picknick i gröngräset och lyssna på dragspel. Det blev såväl mackor som melonsallad, vaniljmunkar, kakor och festis. Gott, tyckte vi barn. Det var en lunch helt i vår smak. Filippa och Alvin fick också vara med och dra vinsterna i ett lotteri på scenen, där Alvin lite senare passade på att dansa loss ordentligt. Gustav låg mest och vilade på filten, medan Filippa tränade att gå på styltor.


I kväll har vi grillat och sedan blev det namnsdagsfirande för Gustav. Han fick fotbollskort och ett spelkort att använda på internet av oss. Det var exakt vad han ville ha!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juni 2016 22:15

I dag har vi stora barn haft en riktigt sportig dag! Gustav har haft tennisträning som vanligt på söndagar och så även Filippa. När Filippa var klar med tennisen så bar det vidare till en stor fotbollscup. Där spelade hon två matcher med sitt lag. Tyvärr blev det förlust i båda, men det verkade som tur var inte bekomma tjejerna nämnvärt. En fin medalj fick de ändå!


När Filippa och pappa kom hem från fotbollen var resten av familjen på 40-årsmingel hos grannarna. Efter en snabb dusch var även Filippa redo för lite mingel, men mest blev det lek för henne och resten av barnen på festen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 juni 2016 23:08

Det här helgen är det fotbollscup för hela slanten. I dag för Gustav och i morgon för Filippa. Dagens resultat för Gustav och hans lag blev en seger och två förluster. Segern blev minst sagt en storseger, hela 15-1 slutade den matchen och äntligen fick Gustav göra sitt första mål i en tävlingsmatch. Han blev såklart jätteglad och jättestolt och ringde genast hem för att berätta om sitt snygga mål.


I kväll har Filippa varit på tjejparty hos en granntjej. Tjejerna var bl a ute och lekte, men det blev också en hel del godisätande och filmvisning. När Filippa kom hem runt kl 21.30 hade hon jätteont i magen efter allt ätande. Inte kul alls...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards