Alla inlägg under maj 2017

Av Gustav & Filippa - 17 maj 2017 21:23

     

Takkupan blir mindre och mindre! När snickarna började att bygga kändes allt så luftigt och stort, men sedan isoleringen kom upp igår och plyfan i dag så känns rummet mycket mindre, vilket såklart inte är så konstigt! Förutom att sätta upp plyfa har hantverkarna i dag bl a rivit bort innertaket i "hallen" på ovanvåningen och förberett för elen. Vi kommer nu att få högt i tak i "hallen" och det passar bättre till de övriga rummen, men helt plötsligt blev det en kostnad till!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2017 20:52

   

Så var det redan mitten av maj och mamma går fortfarande runt och fryser och undrar när den riktiga vårvärmen ska behaga infinna sig. En liten tröst i bedrövelsen är dock att snickarna i dag har isolerat vår takkupa, så nu är det varmare inomhus i alla fall!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 maj 2017 21:16

   

Den här veckan har Filippa fått en extra rolig läxa! Hon har nämligen fått ett papper där hon ska fylla i uppgifter om när hon var bebis. Med liv och lust tog hon tag i läxan efter maten. Allra roligast var nog att välja ut ett foto på sig själv som bebis. På fredag ska hon sedan presentera detta för resten av klassen.


I övrigt går bygget med takkupan vidare. I dag har snickarna lagt på takpapp och satt upp en vindskyddsväv, så nu slipper vi ha en blå presenning på taket och man börjar faktiskt se att det ska bli en takkupa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 maj 2017 20:45

         

Byggandet av vår takkupa fortskrider. I dag har hantverkarna jobbat vidare med stommen och så har de lagt isolering i taket. Nu blir det dock uppehåll över helgen och vi hoppas verkligen att det inte blir alltför kallt då. Vi har ju fortfarande ett stort hål i taket...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2017 21:01

     

Även i dag har det hänt mycket med vår utbyggnad. Hantverkarna har nu börjat med stommen, vilket gör att man i viss mån kan bilda sig en uppfattning om hur stor takkupan kommer att bli osv. Även i dag har det dock snöat. Stackars hantverkarna, de har verkligen inte haft tur med vädret!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 maj 2017 20:30

       

I dag när vi kom hem så hade vi ett stort hål i taket, dock täckt av en gigantisk blå presenning. Tur det, för det är riktigt kallt ute och även i dag har det snöat. Vad hände med våren?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2017 20:46

       

En bild är från igår och resten från i dag... Hantverkarna har alltså börjat att riva i dag, både invändigt och utvändigt, så nu saknar vi takpannor på delar av taket och övervåningen är kaos!


Som om inte detta vore nog snöade det dessutom i morse!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2017 20:15

             

Oj, vad mamma och pappa har jobbat hårt i helgen! De har tömt både sitt sovrum och Alvins lilla krypin. Pappa har också målat fönstret i vårt gamla lek- och arbetsrum vitt. Detta är numera pappas och mammas sovrum. De har alltså flyttat ner en våning. Alvin har dessutom hunnit ha avslutning på bollskolan inför mamma och pappa som äntligen fick vara med och titta!


I morgon kommer hantverkarna hit som ska bygga en takkupa åt oss. Den kommer sedan förmodligen att bli Filippas rum. Just nu har vi barn dock inget rum alls, utan ska nu få sova hos mamma och pappa en tid framöver. Alvin kommer att sova i mammas och pappas säng, medan vi stora barn får ligga på madrasser på golvet. Fem personer i samma sovrum med andra ord! Hoppas att mamma och pappa inte snarkar...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards