Alla inlägg under januari 2018

Av Gustav & Filippa - 16 januari 2018 20:45

I kväll skippade vi fotbollsträningen för Gustav. Istället blev det skolbesök för hela familjen. Om lite drygt ett år så kommer Gustav att behöva byta skola och vi har börjat att fundera lite på skolvalet här hemma. Därför passade vi på att besöka en skola som är aktuell för Gustav när de hade öppet hus i kväll. Skolan var fin och fräsch, men väldigt stor, så vi gick nästan vilse. Kanske blir det den, kanske inte. Tur att vi har tid på oss!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 januari 2018 22:26

       

I dag var det dags för vinterns skridskopremiär. Vi tog oss ner på stan på eftermiddagen för att åka på den konstfrusna isen där. Det främsta målet var att lära Alvin att åka skridskor. Han har ju testat någon gång tidigare, men då gick det inte så bra. Nu gick det dock betydligt bättre! Han kämpade på och lärde sig både att ställa sig upp på skridskorna på egen hand samt att åka någon meter utan att någon höll i honom. Det blev en del fall på vägen, men på det stora hela gick det över förväntan!


Väl hemma igen fikade vi på varm choklad och krusbärsmuffins från i somras. Sedan började pappa klä av granen medan mamma ställde sig och lagade mat. Nu är granen ett minne blott, men fortfarande finns det lite julsaker kvar här och där. Men varför stressa?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 januari 2018 23:39

Första veckan i skolan och på dagis är nu avklarad. Det var en ganska tuff vecka, så det var skönt med sovmorgon i morse. Efter en lugn start på lördagen åkte vi iväg till Anton på eftermiddagen och gratulerade honom på 7-årsdagen. Där bjöds det på fika och fiskdamm och vi barn lekte såklart. När kalaset var slut och det var dags att åka hem var dock Alvin inte riktigt med på noterna, så det slutade med att pappa fick bära ut honom till bilen. Sedan bar det av till det stora köpcentrumet. Då hade Alvin som tur var lugnat ner sig och efter en snabb shoppingtur åkte vi hem och lagade hemmagjord pizza till middag. Efter allt fikande blev det dock rätt mycket mat kvar, så nu är morgondagens lunch redan fixad!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2018 20:02

Så var vardagen här igen, och det med besked. I dag började vi stora barn i skolan igen efter jullovet och Alvin började sin sista termin på dagis. Allt gick bra och även om vi gnällde lite igår så var det kul att vara tillbaka. Även Gustavs fotbollsträning drog igång igen i kväll. Nu har killarna dock fått träningstid i en inomhushall och slipper träna utomhus som de har gjort fram till nu. Det var extra skönt en kväll som denna, då det var rejält med minusgrader ute!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2018 19:50

I dag var det sista dagen på jullovet för oss barn. Både mamma och pappa jobbade dock, så vi fick tillbringa dagen hos morfar på landet. Där ägnade sig Gustav bl a en del åt sin läxa. Han hade ju hushållssysslor i läxa över jullovet, men har väl inte direkt jobbat ihjäl sig om vi säger så. Hos morfar fick han i alla fall lite gjort. På eftermiddagen åkte vi hem till stan igen och väntade på att pappa skulle komma hem. Sedan blev det en lugn kväll med våra kära föräldrar. Nu känner vi oss redo för skolan och dagis igen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 januari 2018 20:30

 

Efter några ganska lugna dagar på hemmaplan tog vi bussen ner på stan med mamma i eftermiddags. Där var vi på bio och såg filmen Tjuren Ferdinand. Den var lång, men väldigt bra, så till och med Alvin satt som ett litet ljus under hela filmen. Sedan blev det lite shopping på H&M innan vi tog bussen hem igen. Väl hemma stod pappa redo med middagen, som blev tacos. Det är ju trots allt fredag i dag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 januari 2018 23:15

I förmiddags var Gustav på bio med en klasskompis. De såg filmen Monky. Det var första gången som Gustav var på bio utan en vuxen. Tydligen hade det gått alldeles utmärkt för killarna, även om de fick skjuts både dit och hem. Sedan följde Gustavs kompis med in för lite TV-spel. Filmen fick 3 av 5 i betyg av killarna, så den var bra, men kom inte riktigt upp i Star Wars-klass!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 januari 2018 23:56

           

Igår hade vi en trevlig nyårsafton hemma hos Stella och Nova med föräldrar. Vi blev bjudna på en trerättersmiddag och för oss barn blev det som vanligt mycket lek och skoj. Strax innan tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerierna och då fick vi så mycket energi att vi orkade att hålla i gång några timmar till. Först strax efter kl 02 tackade vi för oss och traskade hemåt i natten.


I dag tog vi av naturliga skäl en lång sovmorgon. Värst var som vanligt Filippa som gick upp först efter kl 12. Sedan blev det en del lek med kompisar för oss stora barn, medan pappa pysslade lite nere i källaren och mamma lagade middag. I morgon börjar pappa jobba igen, men vi andra är lediga i en vecka till.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards