Alla inlägg under mars 2018

Av Gustav & Filippa - 17 mars 2018 20:50

                             

I dag har det varit strålande sol ute, så vi passade på att ge oss ut i vintervädret och åka skridskor. Tyvärr var isen inte vidare bra och den täcktes dessutom av snö, men det hindrade inte oss. Alvin har blivit jätteduktig på att åka, även om han i dag snarare sprang än tog skridskoskär på isen, men det funkade ju det också. Vi barn "rejsade" mot varandra och försökte slå våra egna tider. Till sist blev det så varmt att både Gustav och Filippa tog av sig sina jackor. Sedan åkte vi och handlade lite lördagsgodis och när vi kom hem blev det varm choklad med minimarshmallows till fika. Det blev med andra ord en mycket lyckad eftermiddag, men nu känner vi att vi är klara med vintern för den här gången och längtar efter våren!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 mars 2018 23:15

Det har som bekant varit lite si och så med Filippas fotbollsträning i vinter. Hon har inte tyckt att det varit så kul att spela inomhus. I eftermiddags drog dock utomhusträningen igång för säsongen. Detta trots att det fortfarande är riktig vinter ute, men det stoppade inte Filippa och hennes lagkamrater. Från och med i år är det dessutom slut med 5-mannalag. Istället är det 7-mannalag på en lite större plan som gäller, vilket gör att det blir mer likt "riktig" fotboll än tidigare, vilket nog passar Filippa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 mars 2018 21:00

I dag har Filippa och hennes klass börjat med de nationella proven i svenska, som kommer att pågå hela våren. Dessutom ska de ha nationella prov i matematik. Filippa tar det hela med ro och tycker mest att det ska bli kul, som tur är. Hoppas att den inställningen håller i sig. Mamma vet ju att när man kommer upp i gymnasiet så är det ganska få elever som gillar nationella prov, men då är det ju också mer på allvar än i tredje klass. Nu är det mest en kontroll av att eleverna kan det de ska kunna, och inte avgörande för hela ens framtid...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 mars 2018 22:50

I dag har vi haft en helt vanlig söndag här hemma. Det har bl a inneburit tennisträning för Gustav och bollskola för Alvin. Filippa har lekt med sin bästa kompis nästan hela dagen och pappa har snickrat en del nere i källaren. Lägg till det att mamma mest har ägnat sig åt tvättning och matlagning, så blev det verkligen en helt vanlig söndag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 mars 2018 23:15

I kväll har Gustav och pappa varit iväg på grabbkväll med fotbollslaget. Det blev pizza till mat och sedan lek både inne och ute. Lagom till mellofinalen var killarna hemma igen och sjönk ner i soffan med övriga familjen. Gustav och pappa gillade dock inte vinnarlåten, som blev Dance you off med Benjamin Ingrosso, men Filippa blev i alla fall glad, även om hon själv röstade på Shuffla med Samir & Viktor. Så var mellon slut för den här gången och vi måste hitta på andra saker att göra på lördagkvällarna!

 

/Gustav, Filippa och Alvin genom mammma

Av Gustav & Filippa - 7 mars 2018 20:38

I dag har mamma och Alvin varit lediga som vanligt på onsdagar. Det blev en ganska lugn dag för dem. Alvin lade bl a ett Bamse-pussel på 100 bitar helt på egen hand, vilket imponerade på mamma såklart. Så småningom kom syskonen hem och då blev det genast mer liv i luckan. Efter maten begav sig dock Filippa iväg till en kompis, där det blev gympa för hela slanten. Bra det, tyckte mamma. Det har ju varit lite si och så med träningsaktiviteter för Filippa på sistone. I kväll var dock pappa på föräldramöte för hennes fotbollslag och snart kommer de att börja träna ute igen och då vill Filippa vara med. Det borde betyda att våren är på väg, även om snön och kylan säger annat!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 mars 2018 22:41

Så var den här helgen över. Som vanligt gick den alldeles för fort. Helgen blev en ganska lugn historia för oss barn med tennisträning respektive bollskola för Gustav och Alvin som de mest ansträngande aktiviteterna. Pappa har jobbat en del nere i källaren med utrymmet under trappan. Där ska vi nämligen ha ett litet förråd med plats för julsaker och annat. Nu håller pappa på och bygger dörrar till detta förråd. Och som vanligt är allt lite bökigare och tar lite längre tid än vad det är tänkt...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 mars 2018 22:30

         

Så var det äntligen mars, men våren är ännu långt borta. I dag har det varit isande kyla och riktigt vinterväder. Vi lät oss dock inte nedslås av detta utan passade på att fira Alvins och Gustavs namnsdagar i kväll innan Gustavs fysträning. Vi barn gillar ju presenter och Alvin blev superglad över det Ninjago-lego som låg i hans paket. Gustav fick ett paket med skruvar, men som tur var låg det också ett PlayStation-kort i hans paket, så pappa fick tillbaka skruvarna och det var nog lika bra det. Man vet ju aldrig, kanske finns det en skruv lös någonstans!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards