Alla inlägg under april 2018

Av Gustav & Filippa - 14 april 2018 21:44

Äntligen är våren här! I dag har vi haft riktigt finväder här i stan och vi stora barn har varit ute och lekt med kompisar större delen av dagen. Även Alvin har varit ute en del. Han och pappa har bl a tränat på att cykla utan stödhjul. Det gick dock sådär, men det var ju första cykelturen för i år så då måste man ju få vara lite ringrostig. Sedan tog pappa ut solstolarna och satt och njöt av solen en stund innan fotboll lockade på TV.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 april 2018 22:00

I morse försov vi oss här hemma. Alla utom pappa vill säga, han åkte tidigt till jobbet som vanligt på onsdagar, men vi andra vaknade först kl 07.40 när Gustavs klasskompis Viktor knackade på dörren. Men då blev det fart på oss stora barn minsann och vi hann både äta frukost och göra oss i ordning till kl 08 då det var dags att traska iväg till skolan. Vi skyller dock helt på mamma. Hon ska ju väcka oss kl 07 men somnade tydligen om efter att väckarklockan hade ringt...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 april 2018 23:00

I dag var Alvin tillbaka på dagis efter påsklovet. Då passade man på att fira att han har fyllt år. Inte med pompa och ståt, men inte långtifrån! Barnen och fröknarna sjöng för Alvin och det tändes sex ljus för honom. Sedan fick Alvin en bild av en dinosaurie och så fick han välja en lek. Det var sista födelsedagsfirandet för Alvin på dagis. Nästa år går han ju i skolan!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 april 2018 22:59

Precis som igår när Alvin fyllde år var pappa ledig från jobbet i dag. Då passade vi barn på att åka iväg och bowla med pappa. Det var jättekul och vi uppförde oss riktigt bra, så nu kanske pappa vågar bowla med oss fler gånger. För säkerhets skull lät vi honom också vinna, så att han blev på riktigt bra humör! 


Medan vi var borta passade mamma på att plantera om paprikor och förbereda maten. Det blev stekt kyckling med ugnsstekt potatis, broccoli och tzatziki till middag när vi kom hem. Sedan blev det TV-spel för oss barn resten av kvällen. Till och med Filippa var med och spelade!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 april 2018 22:15

                                             

Liten blir stor - i dag fyller Alvin hela 6 år! Firandet började redan i morse med presentöppning. I paketet låg Lego City som Alvin sedan direkt började att bygga. Efter att ha gjort oss i ordning styrde vi kosan mot IKEA för att äta brunch. När vi var mätta och belåtna blev det en del shopping innan vi åkte hemåt så att Alvin kunde fortsätta med sitt legobyggande.


Runt kl 15.30 fick vi besök av morfar. En stund senare var det dags för middag. Det blev grillade hamburgare med bröd, grönsaker, pommes och tzatziki. Det var första grillningen för i år och pappa hade sällskap av både snön och vår gamla julgran när han tillagade hamburgarna. Sedan blev det blåbärsprinsesstårta med Ninjago-motiv till fika.


När mamma och pappa hade röjt i köket var det äntligen dags för presentöppning! Alvin måste ha varit extra snäll det senaste året för han fick en hel del presenter, bl a en sparkcykel, två stora Ninjago-lego, böcker, två TV-spel, flera Bamse-pysselböcker och en stor Nerf-pistol. Sedan blev det legobygge resten av kvällen för en mycket lycklig och nöjd 6-åring!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 april 2018 21:12

I eftermiddags kom Gustav och Alvin hem igen efter att ha varit hos morfar i två dagar. Där har de bl a jobbat och byggt en lång bilbana till sina radiostyrda bilar. Sedan blev det en ganska lugn eftermiddag och kväll för småkillarna. Filippa var dock iväg med pappa för en timmes fotbollsträning. Hennes lag tränar ju även fast det är påsklov. Det var några veckor sedan hon spelade sist, så hon hade en del spring i benen. I kväll har Alvin mest laddat inför sin stora dag i morgon. Som han har längtat!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 april 2018 21:30

I dag åkte vi ut på landet för att önska morfar en glad påsk. Han bjöd på fika och vi barn fick ett varsitt påskägg med både godis och lite småsaker i. När det var dags att åka hem var det dock bara Filippa som följde med mamma och pappa till bilen. Småkillarna stannade kvar för att umgås med morfar i några dagar. De kan behöva lite lantluft. Men bäst av allt är nog att morfar inte har internet, vilket tydligen uppskattas av mamma och pappa...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards