Alla inlägg under maj 2018

Av Gustav & Filippa - 13 maj 2018 21:30

I dag har Gustav haft en riktig sportsöndag. Först var det tennisträning som vanligt kl 14. Några timmar senare hade han och pappa match med fotbollslaget. Tyvärr blev det förlust, men laget spelade bra och Gustav kämpade och sprang för kung och fosterland, så t o m pappa blev imponerad. När killarna kom hem stod middagen på bordet och sedan var det helt plötsligt kväll igen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 maj 2018 20:32

I dag har sommarvärmen fortsatt. Vi stora barn har mest lekt med kompisar, medan lillbrorsan har hjälpt mamma och pappa en del i trädgården och bl a åkt skottkärra. I kväll har hela familjen varit till det stora köpcentrumet och handlat, men nu laddar vi inför finalen av Eurovision i kväll. Heja Sverige och Benjamin!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2018 23:30

I dag har vi varit lediga hela familjen. Vi har njutit av det fina vädret och mamma och pappa har jobbat en del. De har bl a gjort rent altanen på baksidan. På eftermiddagen tog de dock en paus och vi gjorde en utflykt till Örsundsbro, där vi stannade och tog en fika i fina omgivningar. Sedan var vi förbi Salnecke slott också. Efter en snabb handling åkte vi hemåt för att grilla och äta middag på altanen. I kväll har vi fikat på rabarberpaj och tittat på Eurovision på TV. Tur att vi är lediga i morgon också!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2018 21:07

Igår var det avslutning på Alvins bollskola, som han har gått på i tre terminer. I kväll så var det nya tag. Då började nämligen knattefotbollsskolan istället! Kl 18.30 drog träningen i gång på en gräsplan här i närheten och hela familjen var på plats för att heja på "knattarna" när de spelade. En hel timme höll de på och träningen avslutades med matchspel, vilket såklart var roligast av allt. Men det var en trött Alvin som sedan promenerade hem med resten av familjen i den ljumma vårkvällen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 maj 2018 21:15

I dag har det fina vårvädret fortsatt så vi barn har varit ute och lekt en hel del och bl a spelat fotboll. Filippa har också sått dill, rädisor och sockerärtor i våra pallkragar, med lite hjälp av mamma såklart. Kl 14 var det tennisträning för Gustav och kl 15.05 var det avslutning för Alvin på bollskolan. Då var hela familjen där för att se vad Alvin och resten av gänget lärt sig under den gångna terminen. På slutet fick Alvin och de andra barnen en varsin medalj under applåder från publiken. Sedan gick vi och köpte en varsin glass innan vi styrde kosan hemåt.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 maj 2018 22:28

Igår var Gustav och hans klass iväg på roligheter tillsammans. De åkte nämligen till ett stort aktivitetscenter här i stan. De åt tacobuffé till middag och lekte och stojade. Som om inte detta vore nog så sov de även över där i natt. Naturligtvis var det några vuxna med, däribland pappa, som fick äran att hålla koll på Gustav och resten av gänget. Natten blev förhållandevis lugn, men det var två trötta killar som kom hem ca kl 11 i förmiddags. Ganska snart somnade pappa på soffan medan Gustav slöade en stund innan han gick in och duschade.


Senare på eftermiddagen blev det en del trädgårdsarbete för mamma och pappa. Mamma planterade kryddor och blommor och sådde sallad, medan pappa ägnade sig åt att vertikalskära gräsmattan. För första gången i år åt vi middag ute på altanen. Det blev grillade fläskfiléspett med bl a ugnsstekt potatis och grillad spetspaprika och halloumi. Därefter försvann småkillarna snabbt in igen, medan Filippa hjälpte mamma och pappa och dessutom hann spela lite fotboll.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma



Av Gustav & Filippa - 2 maj 2018 22:06

     

I dag var det dags för skola och jobb igen efter några dagars ledighet. Ja, för alla utom Alvin och mamma såklart. De kunde njuta av en dags ledighet till eftersom det är onsdag. Som vanligt var de hemma och pysslade med diverse saker. När resten av familjen kom hem blev det en tidig middag. Sedan blev det lite fika för att fira Filippa-dagen. Filippa fick också ett paket av resten av familjen. I paketet låg filmen Monky, som Filippa velat se jättelänge. Dessutom fick hon en påse popcorn och 100 kr i paketet. Sedan bar det av på fotbollsträning för Filippa, men i kväll har vi tittat på filmen Monky tillsammans och vi barn har käkat popcorn. Det blev en bra namnsdag, tyckte Filippa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 maj 2018 22:49

I förmiddags spelade Filippa och hennes lag första matchen för säsongen. Till en början var tjejerna rätt tillbakapressade, men lyckades så småningom vända på steken och vinna med 6-2. Filippa kämpade och sprang för kung och fosterland i regnet. När hon kom hem var hon både hungrig och frusen, så efter att ha ätit lite var det skönt med en lång, varm dusch.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards