Alla inlägg under maj 2008

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2008 21:58

Namnsdagar är nästan lika roliga som födelsedagar. Man får ju presenter, fast inte lika många. Men man blir utan tårta vilket är synd. I alla fall fick jag en fin LEGO-helikopter av farmor och farfar i fredags, en bolibompa-bok av mormor och morfar och en elefant och en häst av mamma och pappa i dag. Övrigt som hänt idag är att vi först var och tittade på en ny lägenhet, men den tyckte mamma och pappa hade för små rum för att vara riktigt bra. Efter det åkte vi och hälsade på Gerd och Stefan. Här fick jag kakor och mjölk. Gott! När vi kom hem blev det fläskfilé med tzatziki och pommes frites. Sen lekte jag med min elefant och häst i badet och plaskade så pappa blev alldeles blöt. Vad beträffar min ögoninflammation så har den nu även kommit till mitt vänstra öga. Inte bra!


Till sist vill jag även gratta farfar, som också har namnsdag i dag.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 17 maj 2008 21:42

Så var de äntligen här. Farmor och farfar kom hit till oss i går från Mora. Jag var lite tillbakadragen i början men efter ett tag så kom jag i gång. Lika var det i morse. När jag vaknade hörde jag konstiga ljud från köket trots att både mamma och pappa var kvar i sängen. Sedan låg det en konstig gubbe i mitt rum. Det tog ett tag att inse att det var farmor som skrammlade i köket och farfar som låg i mitt rum. Men när jag mjuknat lite så är det inga problem. Vi har i dag varit till Barnens hus och inhandlat en baddräkt med UV-skydd som jag ska ha i sommar när jag badar. Det är dock en födelsedagspresent, så jag vet egentligen inte om att den finns. Farfar och jag lekte med två studsbollar, som jag också fick, här på kvällskvisten. Det tog ett tag innan jag kom på att bollarna studsar väldigt, men när jag kom på det var det ju det roligaste som fanns, ända tills studsarna blev för höga och pappa tyckte att det fick vara nog.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 15 maj 2008 22:42

Svaret på frågan om jag kommer att få ett eget rum ser ni i rubriken. Lägenheten blev alldeles för dyr för mina kära föräldrar. Så nu får vi leta vidare. Som om inte detta vore nog har jag dessutom drabbats av någon form av ögoninfektion. Det kommer en massa gult klegg ur ögonvrån. Några barn på dagis har haft det och det är ju väldigt smittsamt tyvärr.


På dagis härmade vi för övrigt djur i dag, bl a grisar och får. Vi kröp runt och grymtade och bäade. På kvällskvisten fick jag vara hemma hos mormor och morfar medan mamma och pappa var och handlade. I morgon blir det dock inget dagis för mig. Ögoninfektionen tvingar mig att vara hemma. Men det gör inte så mycket, för farmor och farfar ska ju komma hit!


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 14 maj 2008 22:22

Inte än i alla fall. Budgivningen fortsätter i morgon och jag får vänta en hel dag till om jag ska få något eget eller inte. I dag har jag och några till på dagis lekt i en stor lövhög. Det prasslade mysigt om löven. På eftermiddagen, efter det att pappa hämtat mig hände inte mycket utan alla, speciellt pappa, verkade vara trötta.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 maj 2008 22:39

Kanske kommer det att ske nu under den närmaste tiden, kanske inte. Det hela beror på hur det går i budgivningen. Mamma och pappa har nämligen hittat en lägenhet som kan var något att ha. Så om allt går väl har jag kanske ett eget rum i sommar.


Både mamma och pappa hämtade mig i dag från dagis. Jag och mina dagisvänner var ut och sprang i gröngräset. Upp och ned för en kulle sprang vi. Så när det var dags att gå hem blev jag jätteledsen. Jag var ju inte klar med mitt springande. Men som med allt annat så går det ganska fort över. Morfar hämtade mig senare på eftermiddagen så jag skulle få leka med vovven och mormor. När jag kom tillbaka var jag jättetrött och somnade ganska raskt.


/Gustav genom pappa

Av Gustav & Filippa - 12 maj 2008 21:57

I morse när jag vaknade hade pappa redan gått till jobbet. Detta berättade jag för mamma, men sedan var jag ändå tvungen att ropa "pappa" en gång för säkerhets skull. Han kan ju vara lite busig ibland och gömma sig för mig.


Kl 08.30 lämnade mamma mig på dagis. Jag sprang glatt in i lekrummet och direkt fram till kojan, utan att bry mig om mamma det minsta. Annars brukar jag alltid vara lite skeptisk och avvaktande på mornarna, men jag hade ju tjatat om kojan hela helgen och äntligen fick jag leka i den igen!


På eftermiddagen blev jag hämtad av pappa. Då var det ganska kallt och blåsigt ute, så vi gick raka vägen hem. Eller vi och vi förresten, det var pappa som gick medan jag blev buren. Efter en hel dag på dagis så brukar jag inte vilja gå själv, utan då vill jag mysa i pappas famn istället. Pappa tycker dock att jag är tung, så det är knappt att han orkar bära mig hela vägen hem, men det är bra träning för hans armmuskler så han biter ihop. Snart kommer han nog att se ut som Mike Tyson - eller Pippi Långstrump kanske?


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 maj 2008 22:14

Det vackra vädret har fortsatt i dag. Mina kära föräldrar har dock varit tråkiga, så vi har mest varit inomhus. På eftermiddagen var vi iväg på en lägenhetsvisning av en fyra i samma förening som vi bor. Det var en trevlig lägenhet, men det finns en del att göra, så vi får väl se hur det blir. Mamma och pappa skrev i alla fall upp sig som intresserade.


När vi kom hem igen började mamma och pappa laga middag, som vi sedan förtärde på balkongen. Jag var dock inte särskilt hungrig, men lite fick jag i mig i alla fall. Sedan ville jag titta på Pippi på DVD och efter en del tjat från min sida gav mamma och pappa med sig. Pippi är min favorit just nu och jag kan titta på henne nästan hur länge som helst. Hoppas att jag blir lika stark som hon om några år!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2008 20:55

Varmt, varmt, varmt har det varit idag. Jag vaknade ovanligt tidigt i morse. Redan tjugo i sju slog jag upp mina blå. Pappa och mamma var mindre glada över det men till slut lyckades jag få upp pappa ur sängen så jag kunde få lite välling. Vid elva-tiden var vi alla trötta igen och jag och pappa sov i tre och en halv timme, mamma något kortare. Men efter det var vi alla riktigt utsövda så vi tog en promenad och satte oss på en uteservering för att äta lite mat. Jag fick bara vanlig burkmat, men jag var jättehungrig och slukade maten i ett nafs, som ni kan se på bilden ovan. Sedan tog vi en promenad till en närliggande lekpark och jag fick gunga lite. Det kittlas skönt i magen när pappa skjuter på och jag skriker "Mer fart!". Därefter gick vi till Mc Donald's och köpte en varsin mjukglass. Det var gott! Väl hemma igen så busade jag runt på balkongen och ropade på mamma så att hela grannskapet kunde höra.


Jag pratar mer och mer för varje dag som går. Jag har ju alltid varit ganska pratglad av mig, men nu kommer det en och annan treordsmening och jag kan färgerna blå, röd, gul, grön och vit. Men det här med att räkna är lite svårare. Det blir mest, 1, 2, 3, 5 och 8. Det går ju fortare att räkna om man hoppar över en del siffror!


/Gustav genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards