Alla inlägg den 15 augusti 2009

Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2009 23:59

Vi tog en bilfärd norröver idag för att ta oss till Furuvik. Gustav ville gärna träffa sin gode vän kamelen, men först kollade vi till schimpanserna. Dessa låg dock mest och vilade i solskenet, men det fanns en liten schimpans som var nästan lika gammal som Filippa som det var lite fart på. Sedan gick vi in och tittade på jättestora ormar, spindlar och en och annan sköldpadda. Lemurerna var nästa stopp. När vi kom dit kom alla lemurerna ut ur sin koja och gick omkring bland oss. Filippa protesterade högljutt när vi gick därifrån och ville inte gå. Det gick över när hon fick se några getter som sprang omkring.


Ponnyridning var nästa sak på agendan. Gustav satt ståligt på den lilla hästen. Den här gången sa han knappt ett ord att jämföras med förra gången då hästen nog fick ont i öronen. Mamma och Gustav tog sedan en båtfärd genom Amazonas medan Filippa och pappa höll ställningarna utanför. Nu var vi så hungriga att vi gick för att äta lite mat. Mer om det behövs inte sägas förrutom att nästa gång tar vi med oss matsäck!


Nu var det dags för Gustavs gamle vän kamelen. Han verkade lite grinig för alla kameler stod ihopträngda i sitt lilla skjul och tuggade hö. Så vi passade på att titta in till kängururna. Förra gången såg vi inte en enda men den här gången hade vi tur. När vi sedan kom tillbaka till kamelerna så stod de fortfarande kvar i skjulet, men Gustav ropade på dem och då gick de ut allihopa. Orangutangerna fick mat när vi var där. De glufsade i sig så glatt att vi blev sugna på glass. Efter glassen gick vi till getterna och klappade dem ett tag innan det var dags att åka hem. Sedan somnade alla snart in i bilen utom pappa som fick lov att köra. Han får aldrig sova, han!


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards